Z
zmej gorjanin
Гостин
Министер за здравство не затвора граници али прати ситуација и дава препораки. Треба и казината да се затворат.
Епа сигурно не си ти прв шо му текнало за таа граница ама ќе видиме, засега шо е до министерот се носи сосема добро, иако и јас на почеток го искритикував.Тој е должен да го предложи во владата ова но изгледа заборавил. И извините нема веќе ништо лошо да пишам за него.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
На Филипче лоша му беше првичната изјава за директорката, друго све му е ок до сега. Тогаш рече дека таа згрешила ама не може да ја разрешат зашо се во предизборен процес... Е тоа беше глупо, мада до негде и го разбирам зашо општа паника владееше и покрај тоа има и тон партиски притисоци. Доброто е што утредента одма ја разрешија така да оваа изјава падна во вода.
Инаку не се заебавајте не е толку едноставно одредена држава да направи целосна изолација и скроз да затвори граници, инстант крах ќе настапи во цела земја.
Дали во Албанија има повеќе заразени од Грција? Знам дека треба увоз/извоз ама како што реков можат да одбират кого да пуштат кој не.Влада: Затворени ски-центарот Маврово и граничните премини Џепиште–Требиште и Блато кон Албанија
Владата на Република Северна Македонија на денешната 18-та седница го разгледа Записникот од Петтата седница на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за Управување со кризи, одржана на 13 март 2020 година, во врска со потребата од преземање дополнителни мерки и...m.kajgana.com
Country, Other | Total Cases | New Cases | Total Deaths | New Deaths | Total Recovered | Active Cases | Serious, Critical | Tot Cases/ 1M pop |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Albania | 33 | +10 | 1 | 32 | 11.5 | |||
Total: | 145,246 | 10,690 | 5,416 | 442 | 70,921 | 68,909 | 5,990 | 18.6 |
Country, Other | Total Cases | New Cases | Total Deaths | New Deaths | Total Recovered | Active Cases | Serious, Critical | Tot Cases/ 1M pop |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Greece | 190 | +73 | 1 | 2 | 187 | 2 | 18.2 | |
Total: | 145,246 | 10,690 | 5,416 | 442 | 70,921 | 68,909 | 5,990 | 18. |
Не е така бе не знам како да ти се објасни... Затоа и ставија забрана за странски државјани ако не се лажам, само наши да влегуваат во земјава. Од кај знаеш кој со каква мака е, може некој нема кај да седи и мора да се врати дома во Македонија, не е така едноставно ај затвори граници и кој ги ебе другите. Затоа и повикуваат сите на мерки за претпазливост, тие што доаѓаат од странство во изолација да бидат, граѓаните да бидат совесни (а не се воопшто) итн итн. Не може Филипче два милиона да контролира како на игрица, не заебавај и ти сега.Дали во Албанија има повеќе заразени од Грција? Знам дека треба увоз/извоз ама како што реков можат да одбират кого да пуштат кој не.Влада: Затворени ски-центарот Маврово и граничните премини Џепиште–Требиште и Блато кон Албанија
Владата на Република Северна Македонија на денешната 18-та седница го разгледа Записникот од Петтата седница на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за Управување со кризи, одржана на 13 март 2020 година, во врска со потребата од преземање дополнителни мерки и...m.kajgana.com
На границата влегуваат сите не само грци секој странец без проблем си влегува. А грците ако мислиш дека заради мака идат овде а не да се искоцкат да се најадат и да висат по маркетите тогаш ок. И пак ќе пишам требаше до сега да даде предлог за границата исто како што даде за сите други работи кои се изгласија.Не е така бе не знам како да ти се објасни... Затоа и ставија забрана за странски државјани ако не се лажам, само наши да влегуваат во земјава. Од кај знаеш кој со каква мака е, може некој нема кај да седи и мора да се врати дома во Македонија, не е така едноставно ај затвори граници и кој ги ебе другите. Затоа и повикуваат сите на мерки за претпазливост, тие што доаѓаат од странство во изолација да бидат, граѓаните да бидат совесни (а не се воопшто) итн итн. Не може Филипче два милиона да контролира како на игрица, не заебавај и ти сега.
Ова го знам затоа и цело време замарам за границата и првиот случај на корона е баш од Солун. Ама на никој не му текнува да има барем некаква контрола кој влегува.
Country,
OtherTotal
CasesNew
CasesTotal
DeathsNew
DeathsTotal
RecoveredActive
CasesSerious,
CriticalTot Cases/
1M popAlbania 33 +10 1 32 11.5 Total: 145,246 10,690 5,416 442 70,921 68,909 5,990 18.6
Country,
OtherTotal
CasesNew
CasesTotal
DeathsNew
DeathsTotal
RecoveredActive
CasesSerious,
CriticalTot Cases/
1M popGreece 190 +73 1 2 187 2 18.2 Total: 145,246 10,690 5,416 442 70,921 68,909 5,990 18.
Они се ѕверови ама имаат и должност да го исправат срањево, кога веќе својата ситуација ја ставија под контрола.China’s humanitarian cargo delivered to Iran via 8 Mahan Air flights: 350,000 test kits, 2,400,000 masks, 130,000 protective gears, 120 ventilators, 50 boxes of medications and hundreds of thousands of other medical equipments.
Кина ѕверови. Минус лилјаци, кучиња итн.
Ама можеше барем тие од Северна Италија да ги става во карантин.Не е така бе не знам како да ти се објасни... Затоа и ставија забрана за странски државјани ако не се лажам, само наши да влегуваат во земјава. Од кај знаеш кој со каква мака е, може некој нема кај да седи и мора да се врати дома во Македонија, не е така едноставно ај затвори граници и кој ги ебе другите. Затоа и повикуваат сите на мерки за претпазливост, тие што доаѓаат од странство во изолација да бидат, граѓаните да бидат совесни (а не се воопшто) итн итн. Не може Филипче два милиона да контролира како на игрица, не заебавај и ти сега.
шљам.