Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Техно Маркет на вработените денес им се јавувале и ги прашувале зошто немаат промет, што било проблемот. Ако продужеле вака, ќе морале да прават корекции во тимовите што работеле (од вработените инфо).

Не не бива бе, гад народ сме.
Затоа реков дека иако се донесени мерки, инспекциите мора да шетаат на терен. Со фирмички блиски на сите влади си добиваат за слобода да прават вакви цигански работи.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Мене преѓе газдата на локалот шо ја споделив страната ми се вдаде на фб кај еден другар на профил оти ја имав споделено сликата со рекламата за даските и музиката:ROFLMAO:
Ми постира слика од денес како се држеле до мерките за работење до 18 часот, го прашав за масите еден на еден шо се, го снема, го ставив на блок инаку ќе му пишев да оди да се искапи прво па да коментира оти некапенко е ама ај реков поштеди го.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Техно Маркет на вработените денес им се јавувале и ги прашувале зошто немаат промет, што било проблемот. Ако продужеле вака, ќе морале да прават корекции во тимовите што работеле (од вработените инфо).

Не не бива бе, гад народ сме.
Ќе биде интересно и во другите приватни фирми.

B

Beginner

Гостин
Знам дека имам пишано но еве пак на границата Богородица грците си влегуваат слободно без никаква контрола ни да проверат дали имат темперетура, а има 200 заразени таму. Насекаде ги има во Гевгелија па сеуште чекам некој да ми објасни што чека Филипче за да реагира да се затвори границата. Дали чека да се појави првиот заразен од овде па дури тогаш? Мислам го фалите овде како навремено реагирал и се тоа па еве зошто не реагира овде кај што е потребно?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.938
Да, јас работам во таква меѓународна групација. Меѓутоа тешко оди во сегментот што има директна врска со клиентите. Веќе добивме распореди од средната недела и капацитетите се намалени на 20-30%. Не е темава за економија, ама ќе го јадеме стапот ако потрае ова малку подолго
Стапот секако ќе го јадете/ме, односно веќе го јадеме на светско ниво и од тоа нема бегање. Доволно е да се погледне ситуацијата во Кина, САД и Италија и се ќе ни стане јасно. Економски ќе пати светот некое време, тоа е факт од кој нема бегање, али за тоа нека му ја мислат големите бизнисмени и крупни ѕверки, јас ти и остала багра обични смртници не треба со тоа да се замараме него само со здравјето на нас и останатите околу нас.

Прееска на шалтер дојде еден дечко околу 32-3 години, се гледаше онака и по облека и по зборење дека е фин, културен и прошетан, се додека не дојдовме до моментот дека треба денес попладне да лета за Хрватска. Му реков онака уз муабет демек зезнато е сега ради коронава он мртов ладен ми вика абе каква корона ме заболе уво лажги со опашки е тоа, си играат со нас, мене битно ми е бизнисот да го истерам. Само му хехнав онака у себе, му реков да да така си е, за да го откачам и баталам побрзо. Лошото е што има милион вакви како него и затоа уствари се шири болеста побрзо од очекувањата. А само за илустрација, имаме жив пример во Италија што може да се случи кога на болеста и приоѓаш со потсмев.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
[
Знам дека имам пишано но еве пак на границата Богородица грците си влегуваат слободно без никаква контрола ни да проверат дали имат темперетура, а има 200 заразени таму. Насекаде ги има во Гевгелија па сеуште чекам некој да ми објасни што чека Филипче за да реагира да се затвори границата. Дали чека да се појави првиот заразен од овде па дури тогаш? Мислам го фалите овде како навремено реагирал и се тоа па еве зошто не реагира овде кај што е потребно?

Оти сигурни има некој протокол за кој јас, ти и остали тука не го знаеме, си има надлежни кои ја следат ситуацијата, не можи преку една вечер ајде затворај граници, парализирај ја државата која и онака е парализирана одамна, не сме ние веле сила како Кина и Сад, зависиме едни од други, не е така лесно како шо изгледа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пееле жабариве по балкони - свака им част!
А кога дремеа по кафиња и ширеа вирусчиња као шо не треба - никому ништо.

Да не пркнеше во Италија вака, ни тие 13 шо ги имаме ние - немаше да бидат, пошо све се од таму нашиве, ама viva Italia, Forza Italia....многу кул биле и откачени. Баш се мислам дали исто мислат и тие што им починаа блиските.
Багра северњачка, фиромска....никад не сме знаеле пример да земеме.
Автоматски споено мислење:

јас ти и остала багра обични смртници не треба со тоа да се замараме него само со здравјето на нас и останатите околу нас.
Мојата позиција во фирмата не е раководна, ама е стручна и една од клучните у процесот. Не е дека не ми е страв, ама не ми е сеедно. Дека ќе има кратења, ќе има. Ама ај да почекаме.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.938

Во ред е друже со Филипче, батали го и остај го да тера работа. Те пратам деновиве апла на пенис му се пентариш, скроз неоправдано и без потреба. Мразам политичари, не сум за ниту една партија, нарочито не за СДСМ, ама Филипче до сега одлично си ја врши работата и може да кажам дека сум позитивно изненаден од него. Обично у вакви ситуации кај нас се чека прво да умрат 1000 луѓе па да се преземат мерки, али сега не беше тоа случај, конечно. Дури може да кажам дека некои Г8 земји пононшалантно се понашаат во однос на Македонија.

И не, не е Филипче тој што затвара граници, Филипче е министер за здравство.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
У која држава министер за здравство затвара граници бе? Се читате ли што пишувате?
Што е следно, министер за правда да нареди бомбардирање?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
И јас сум позитивно изненаден од Филипче иако сум 100% анти политика :). Добро е штом е свесен за мизеријата во здравството и мислам дека само заради тоа се превземени мерки навреме

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Сега гледам на CNN, викаат бројот на инфицирани во некои земји може да е и до 400 пати поголем од пријавениот!

Овде неко није наш :mad:
точно е тоа. Сега не знам дали е 400 пати ли за 5-6 пати е поголем. Во поголем дел од европскиве земји препораката е доколку имаш благи симптоми да не доаѓаш во болница. Доаѓање во болница само во случај на отежнато дишење и висока температура.

Ете тој Британецот сабајле кажа дека по нивна процена во Британија има можеби 10,000 заразени со корона вирусот.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
China’s humanitarian cargo delivered to Iran via 8 Mahan Air flights: 350,000 test kits, 2,400,000 masks, 130,000 protective gears, 120 ventilators, 50 boxes of medications and hundreds of thousands of other medical equipments.

Кина ѕверови. Минус лилјаци, кучиња итн.

B

Beginner

Гостин
[

Оти сигурни има некој протокол за кој јас, ти и остали тука не го знаеме, си има надлежни кои ја следат ситуацијата, не можи преку една вечер ајде затворај граници, парализирај ја државата која и онака е парализирана одамна, не сме ние веле сила како Кина и Сад, зависиме едни од други, не е така лесно како шо изгледа.
Можеа барем темперетура да им мерат на граница и да бират кого да пуштат вака е ептен дива лига.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Можеа барем темперетура да им мерат на граница и да бират кого да пуштат вака е ептен дива лига.

Тоа да ама како шо видовме некои заразени никакви симптоми немале па го носат вирусот.

Kajgana Shop

На врв Bottom