Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Aко човек искрено сака нема ни да му падне ни на крај на памет да изневери!
Хммм... Не би рекла....
Многу генерализирано кажана реченица...
Секогаш илјадници ситни делчиња ја прават целината....
Секогаш има толку различни ситуации, причини, моменти, афекти...
Човекот е премногу сложен механизам... Сеуште неодгатнат...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хммм... Не би рекла....
Многу генерализирано кажана реченица...
Секогаш илјадници ситни делчиња ја прават целината....
Секогаш има толку различни ситуации, причини, моменти, афекти...
Човекот е премногу сложен механизам... Сеуште неодгатнат...
Ако едно делче се распадне, пука и целината.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Ако едно делче се распадне,пука и целината.
Не мислев на таква целина, ни на такви делчиња...
Сакав да кажам дека нештата што довеле, потикнале, предизвикале неверство се многу и се сложени...(и не се секогаш логични, сфатливи, и глупи се, ама биднуваат- факт е)...
И тука кревам раце, поради како што кажав комплексноста на човековиот ум... (и свест и потсвест и се живо)

:cug:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Не мислев на таква целина, ни на такви делчиња...
Сакав да кажам дека нештата што довеле, потикнале, предизвикале неверство се многу и се сложени...(и не се секогаш логични, сфатливи, и глупи се, ама биднуваат- факт е)...
И тука кревам раце, поради како што кажав комплексноста на човековиот ум... (и свест и потсвест и се живо)

:cug:
Да, да Душице, се сложувам со тебе. На почеток сите се залетуваат со тоа дека не би простиле... ама кога убаво ќе размислиш, толку има поважни работи, поголеми работи, да некое си глупо неверство не вреди за да ја уништи убавата иднина. Како едно зрнце сол во цела тегла шеќер или една шкртка во совршена слика, премачкана со бакнежи, насмевки... Би простила, ама зависи на кого.:pipi:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Знаете што...животот знае да ни даде многу разочарувања, безброј силни удари...ништо не е совршено нели...тогаш зошто да не научиме да живееме со сите несовршености што постојат...зошто да дозволиме едно разочарување да биде посилно од љубовта која велиме дека е најсилна...зошто на телесното да му придаваме поголемо значење од душевното кога го нема...
ништо не е повредно од она што го носиме во душата, во срцето...затоа, ако искрено сакаш, бори се...бори се и после падот, бори се со последните сили ако треба...но не дозволувај нешто што речиси нема никаква вредност да го победи она што е највредно !

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Знаете што...животот знае да ни даде многу разочарувања, безброј силни удари...ништо не е совршено нели...тогаш зошто да не научиме да живееме со сите несовршености што постојат...зошто да дозволиме едно разочарување да биде посилно од љубовта која велиме дека е најсилна...зошто на телесното да му придаваме поголемо значење од душевното кога го нема...
ништо не е повредно од она што го носиме во душата, во срцето...затоа, ако искрено сакаш, бори се...бори се и после падот, бори се со последните сили ако треба...но не дозволувај нешто што речиси нема никаква вредност да го победи она што е највредно !
Да, да Душице, се сложувам со тебе. На почеток сите се залетуваат со тоа дека не би простиле... ама кога убаво ќе размислиш, толку има поважни работи, поголеми работи, да некое си глупо неверство не вреди за да ја уништи убавата иднина. Како едно зрнце сол во цела тегла шеќер или една шкртка во совршена слика, премачкана со бакнежи, насмевки... Би простила, ама зависи на кого.:pipi:
Да сте ми живи и двете:back:
Дел од она што сакав да го кажам го кажа Тендер Гирл... Дел и Мици...
Ете неколку ситуации и гледишта... Ама само неколку од многуте многуте многуте...

K

kat.<3

Гостин
најчистиот е гласот на срцето, тој никогаш не греши, не греши кога повторува со својот најсилен глас дека тој е човекот за кој тоа чука, само тие се рацете кои можат да го држат толку нежно, само неговите очи оние во кои стои причината за сеуште да дишам, да верувам, да ја чувам љубовта чиста, и никогаш да не дозволам еден прекор да ја извалка,колку и да боли јас знам дека нема ништо на светот што јас не би сторила за тој човек, моето срце секогаш разбира, секогаш верува, и никогаш ништо не прекорува:sun:.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да сте ми живи и двете:back:
Дел од она што сакав да го кажам го кажа Тендер Гирл... Дел и Мици...
Ете неколку ситуации и гледишта... Ама само неколку од многуте многуте многуте...
Ве читам и стварно ме замисливте за прашањево:)Можеби треба подлабоко да размислам,некако ме разубедивте.Имате аргументи,имате добри објаснувања,вреди да се размисли во ваш правец:smir:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Жените денес, повлијаени од инструкциите кои им се пласираат секојдневно од западната либерална феминистичка машинерија, мислат дека курвашлокот е врв на слободата и највисоко достигнување.
Неверството за кучките не е исклучок туку е правило, така да девојката со која сте најверојатно веќе ве има излажано, па простете си на себе.

Од жена немојте да очекувате верност. Нема никаква потреба од истото. Од старт ќе ја третирате како објект за ебење, а не како личност и така и разделбата со неа ќе ви биде полесна.

За жената (како поим) да добие повторно почит и признавање, треба многу да се промени, да ги отфрли современите глупости и да се врати кон она за кое е природно назначена.

R

reactive89

Гостин
Зборуваме за простување на неверство, а не давање дозвола на партнерот да ни биде неверен, да спие со пола град...
Јас лично можам да простам, еднаш, можеби и двапати но третиот пат сигурно дека не.
Можел да се воздржи-велите, но понекогаш човек не може да ги контролира своите нагони па колку и искрено да е заљубен.Да-треба да се контролираат нагоните, треба да се воздржуваме но ако некогаш утнеме во тоа, мислам дека заслужуваме да ни биде простено.
За тоа постои WC - то, така да не ќе има потреба да отиде со некоја :) хахахахахахахахахахахахахахахахаха... се зезам, сепак што останува до мене не би отишол никаде, би се жртвувал иако можда имам нагони на такви работи, но би останал да ја чекам љубената кога ќе се врати, и не би барал утеха кај некоја друга :) :smir:

само срцето знае кој е човекот кој тоа срце го сака од себеси посилно, најголемиот начин на кој можеш да се предадеш некому е со срцето, не со телото:sun:.
ехххх....:nesum: колку е само точно ова... од искуство го кажувам, и за некоја случајност или жал или пак можеби среќа до ден денес го чувствувам тоа...:nesum:

После изневерувањето верувајте и да му/и простите не би останало истото како што било пред тоа... од лично искуство... незнам како, но ете простив еднаш едно изневерување, и ајде после отеравме пак заедно, но не беше исто и мораше да се прекрати тоа што го имавме... едноставно не е истото чувство како пред изневерувањето, сега знаеш оти си изневерен и дека си повреден, и се плашиш оти пак истото ќе се случи, тоа го имаш цело време на памет... едноставно со самото изневерување се губи и довербата во таа личност... а довербата е еден од најзначајните делови на врската... неможе едно исто да остане и по изневерувањето, некако тешко иде тоа, барем јас мислам така...
Ако те сака нема зашто да те изневери, а ако те изневери еднаш, знај ќе се деси и по втор пат... чим еднаш си зеде за слобода да изневери, мислиш оти нема пак да си земе слобода пак да го стори тоа?! по мое мислам оти ќе си земе за право пак тоа да го стори...
Јас како што кажав не би простил неверство, ептен, ептен, ептен ако веќе стварно од се срце се кае за тоа, и ми докаже дека нема да се повтори истото, и ми ја врати довербата во неа, е тек тогаш би простил еднаш, само еднаш, втор пат ако се деси, бај бај ставам крај, не му ја мислам многу, може ќе страдам поради раскинувањето и што ти ја знам, но бољи ќе страдам за краток период, отколку да знам дека со таа личност што сум, ме изневерува со пола град и се однесува ко спонзоруша... се извинувам на израз, но наликува на тоа... еден, двајца, тројца... и така си се множат, нели наликува на тоа?!

leandra Ти пишувај јас ќе те спојувам:wink:

С

Сатори

Гостин
~*~

А ако ја ебел две вечери по ред?
Ако ја ебел две вечери по ред, може слободно да продолжи да ја ебе, без мене во неговиот живот. :pipi:

Не е проблемот во тоа да простиш срцка што ебел некоја една вечер и да преминеш преку тоа.Проблемот е што ќе се случува подоцна.Можам да бидам со него потоа,но он нема да може да биде со мене:)познавајќи се или секој божји ден ќе му трубам и префрлам за тоа што го направил или ќе му ги ебам другарите(во краен случа).Не сум уништила јас се за една вечер,туку он уништил,дали вредеше?!
Затоа е најдобро да се прекине тоа веднаш после сознавањето,бидејќи секако ќе се прекине подоцна,напорна сум:)
Срц потенцирав предходно дека ако знам дека ме сака дека би ја продолжила врската и секако ако јас него го сакам.
Секој заслужува втора шанса, добро, не баш секој, ама човекот кој што го љубам, сигурно.:smir:

K

kat.<3

Гостин
После изневерувањето верувајте и да му/и простите не би останало истото како што било пред тоа... од лично искуство... незнам како, но ете простив еднаш едно изневерување, и ајде после отеравме пак заедно, но не беше исто и мораше да се прекрати тоа што го имавме... едноставно не е истото чувство како пред изневерувањето, сега знаеш оти си изневерен и дека си повреден, и се плашиш оти пак истото ќе се случи, тоа го имаш цело време на памет... едноставно со самото изневерување се губи и довербата во таа личност... а довербата е еден од најзначајните делови на врската... неможе едно исто да остане и по изневерувањето, некако тешко иде тоа, барем јас мислам така...
Ако те сака нема зашто да те изневери, а ако те изневери еднаш, знај ќе се деси и по втор пат... чим еднаш си зеде за слобода да изневери, мислиш оти нема пак да си земе слобода пак да го стори тоа?! по мое мислам оти ќе си земе за право пак тоа да го стори...
Јас како што кажав не би простил неверство, ептен, ептен, ептен ако веќе стварно од се срце се кае за тоа, и ми докаже дека нема да се повтори истото, и ми ја врати довербата во неа, е тек тогаш би простил еднаш, само еднаш, втор пат ако се деси, бај бај ставам крај, не му ја мислам многу, може ќе страдам поради раскинувањето и што ти ја знам, но бољи ќе страдам за краток период, отколку да знам дека со таа личност што сум, ме изневерува со пола град и се однесува ко спонзоруша... се извинувам на израз, но наликува на тоа... еден, двајца, тројца... и така си се множат, нели наликува на тоа?!
довербата е темелот на градбата, а градбата е љубовта, колку ли не е силна таа градба без она што ја прави цврста,убаво е чувството кога знаеш дека во тие очи гледаш се што ти значи, и тие очи се оние во кои најсилно веруваш, со целото си срце.кога знам дека е тој оној силен Ангел што јас целиот живот сум го чекала, оној за кој живеам и дишам, јас само сакам да знае дека јас секогаш ќе го разберам, ќе го сакам од себеси по силно, никогаш не можам ништо да му прекорам него, и се мое, се во мене, се од мене е само негово, моите очи можат да го гледаат само него, никој друг, во неговите раце ми е најубаво, и тие нежни раце ги сакам најсилно.Би умрела пред да го повредам него,јас знам дека само негова сум. Знам дека мојата вера во него е најсилна, зашто тој е оној кој има право врз мене, јас му го подарив срцето и му благодарам што толку нежно го чува:sun:.

Член од
5 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Ако се десило еднаш, ќе се деси и втор пат, а чим те изневерил значи дека не те сака. Па види можеби ,прости му или не. А уствари што се замарам па јас со ова , нека му ја мислат тие шѕо го имаат во план ова. Искрено кажано ако мене ми се деси ваква пиздарија , да ја фатам какко ме изневерува , фино и лепо си заминувам од местото на злосторството и од тогаш нашата врска е минато.
Затоа паметот в глава ,а не во алатот. :vozbud:

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Prvo, nikogas ne veli nikogas. Edno e odnapred razmisluvanje, drugo e koga nestoto ke se sluci i momentot kako ke te pogodi. Svedok sum na mnogu odnapred kazani - nema sansi, a koga dosol momentot - te molam ostani!!! Jas sum za edno - iskrenost, ako na nekogo ne mu e ubavo so nekogo, neka go kaze toa i da se rascisti,pa mozebi ke se dogovorat da ostanat zaedno a sekoj da si ima svoj zivot(najcesta varijanta,no ne vo direktno dogovorena smisla,tuku vo prekjutna). I na kraj na sekogo nestata razlicno mu znacat,pa zatoa i reakciite se razlicni. Licno tesko bi go doziveala neverstvoto, bidejki se raboti i za doverba, za nesto poveke od fizicko,a reakcija.....boze moj,pojma nemam.

Kajgana Shop

На врв Bottom