Коронавирус (COVID-19)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Во БГ препорачуват се сите бензиски пумпи да започнат дезинфекциja на 30 минути и плакането да биде изклучиво со картица,а не во кеш.
Во истото време во Софиja една от обштинските болниците се претвара во болница специално за пациенти со корона вирусот.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.049
Мене уште не ми дозволуваат да работам од дома. Децидни се дека нема место за паника. Иако бројката стигна на скоро 600 заболени.
Стокхолм нема веќе да тестира за вирусот освен ако не си хоспитализиран бидејќи нема ресурси за тоа.

Не се согласувам дека добро се справуваат или па дека имаат висока свест. Вчера имаше 200 нови заболени, јавниот превоз функционира нормално, ни дезинфекции ни ништо.
i dodeka da odg nekoj na brojot, kje skinis konci od visok pritisok, pred korona :D
gadno Svedska, ogromen broj novi zarazeni, vcera nad 100 novi, od sabajle +100, do vecer sigurno kje se uste mnogu.
Stokholm i Geteborg najzarazeni dosega

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Aко за тестов употребувале PCR (полимеразна ланчана реакција) ги сфаќам зошто тестираат само хоспитализирани а не превентивно, скапо е многу.
твое мислење за тестовите на жан митрев?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Во БГ препорачуват се сите бензиски пумпи да започнат дезинфекциja на 30 минути и плакането да биде изклучиво со картица,а не во кеш.
Во истото време во Софиja една от обштинските болниците се претвара во болница специално за пациенти со корона вирусот.
Колку е голем процентот да се заразиш преку допир на пари?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
твое мислење за тестовите на жан митрев?
најискрено појма немам, прво ме зачуди цената дека е висока ама видов прееска дека употребувале PCR за тестирање, што ако е точно дури и ниска доаѓа. Мое мислење е дека тестов е БАРЕМ ЗАСЕГА must за вратени од странство, тие во контакт со докторката и нивните фамилии, тие од симпозиумот и нивните фамилии и сите роднини на веќе заболените.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Колку е голем процентот да се заразиш преку допир на пари?
Не податоци точно ,но се знае дека Кина дезинфекцира парите си. Во моментот светот се учи от нив.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кафичи и ресторани може да работат или има некое ограничување....сори ако е веќе спомнато, не сум во тек :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Мене уште не ми дозволуваат да работам од дома. Децидни се дека нема место за паника. Иако бројката стигна на скоро 600 заболени.
Стокхолм нема веќе да тестира за вирусот освен ако не си хоспитализиран бидејќи нема ресурси за тоа.

Не се согласувам дека добро се справуваат или па дека имаат висока свест. Вчера имаше 200 нови заболени, јавниот превоз функционира нормално, ни дезинфекции ни ништо.
Јас сум од денес дома.
Заврши пресот и уште не можам да се начудам. Која искулираност еј! Со 100 нови денес, абер немаат!
Со вакво менаџирање, пак се среќни колку толку и повикуваат на самосвест затоа што може да ги снема како нација за 5 дена ама ќе отидеме курбан и ние.

Денес има многу помалку луѓе низ метро и улиците, сепак многу фирми се свесни и сами дозволија да се работи од дома.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
најискрено појма немам, прво ме зачуди цената дека е висока ама видов прееска дека употребувале PCR за тестирање, што ако е точно дури и ниска доаѓа. Мое мислење е дека тестов е БАРЕМ ЗАСЕГА must за вратени од странство, тие во контакт со докторката и нивните фамилии, тие од симпозиумот и нивните фамилии и сите роднини на веќе заболените.
А прочитав дека тие тестови за домашна употреба се произведуваат тука во Италија по патент на Иран. Кога стигнаа кај Жан? Некако сомнително ми е

а ако не се домашните, сегде има недостаток од тестови, зарем е океј да се продаваат на сите што од паника само можда ќе им текне да се тестираат?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.012
Поени од реакции
19.374
Канада одвои 1 милијарда долари во борба против коронавирусот. Средствата се за помагала за докторите, сестрите, па превентиви (маски, средства за дезинфекција, тестирања..), а и за истражување за евентуална вакцина.

Аиии, јас мислев американциве се закржлавени и веруваат и во ова и во тоа дека Земјата е рамна.. а еве и во Македонија има ова и плус има луѓе што мисла дека Земјата е рамна. Од каде ли никнаа луѓево? :popce::shok2:
Не споредвајте бе Канада Манада, кај имаме буџет ние да се токмиме со тие земји. Да се ослободат од некои даноци би било најдобро.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Треба ич да не работат како некои ресторани што најавија, а не ограничено до 18:00 часот. Пак ќе си ја тераат шемата од 12 па до крај на работно време.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom