Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
а љубовта е во човекот, во неговото срце, љубовта и човекот стануваат едно исто :sun: .
Сфаќам што сакаш да кажеш, но има разлика.
Јас може да му простам за тоа што го направил и да продолжам да го сакам, секако љубовта нема да исчезна, но тоа не значи дека и ќе му се вратам и ќе прејдам преку тоа.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Не би го простил тоа никогаш, ако сака друг нека ми каже и слободно нека оди, ама ако прави магаре од мене нема теорија за простувње, се што можам да направам за неа од кога ќе зезне е да го избришам нејзиниот број од мојот мобилен.

С

Сатори

Гостин
~*~

Колку само ми се интересни луѓе кои што категорично ги одбиваат работите, а на крајот завршуваат сосема поинаку.
Се на се, зависи колку го сакам бре, ако ме боли душата без него, ако знам дека се кае и дека ме сака, да уништам се за една вечер што ја ебел некоја, не е вредно.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А ако ја ебел две вечери по ред?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку само ми се интересни луѓе кои што категорично ги одбиваат работите, а на крајот завршуваат сосема поинаку.
Се на се, зависи колку го сакам бре, ако ме боли душата без него, ако знам дека се кае и дека ме сака, да уништам се за една вечер што ја ебел некоја, не е вредно.
Не е проблемот во тоа да простиш срцка што ебел некоја една вечер и да преминеш преку тоа.Проблемот е што ќе се случува подоцна.Можам да бидам со него потоа,но он нема да може да биде со мене:)познавајќи се или секој божји ден ќе му трубам и префрлам за тоа што го направил или ќе му ги ебам другарите(во краен случа).Не сум уништила јас се за една вечер,туку он уништил,дали вредеше?!
Затоа е најдобро да се прекине тоа веднаш после сознавањето,бидејќи секако ќе се прекине подоцна,напорна сум:)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Терминот "да простиш" можеби не е најсоодветен. Посодветно би било дали би "прифатил".

Зависи од многу работи, но јас се надевам дека сум широк човек. Тоа на многумина ќе им делува наивно, но има подлабока позадина и причини.

Проблемот е што мажот мами со пенисот, жената со срецто. Ако знам дека не е срцето, веројатно би прфатил.

Не би сакал да имам пристап кон животот како тој изразен од leandra погоре (го ценам нејзиниот избор), иако ми е совршено јасно дека повеќето луѓе така реагираат и дека врз таков однос се заснова прогрес.

K

kat.<3

Гостин
Сфаќам што сакаш да кажеш, но има разлика.
Јас може да му простам за тоа што го направил и да продолжам да го сакам, секако љубовта нема да исчезна, но тоа не значи дека и ќе му се вратам и ќе прејдам преку тоа.
знам дека боли душата, боли се, но најчистото што срцето може да го стори за човекот што го сака од себеси по силно е да не прекори ништо:sun:.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
А ако ја ебел две вечери по ред?
И да ја ебел 20 вечери по ред, тоа што мене ми е важно е дали ја сака.
Ако ме сака мене, ако е искрен, ако сака да му простам и нема намера пак да ме изневери-ќе му простам.

Знам дека не беше прашањево за мене но, сепак...:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако ме сака мене, ако е искрен, ако сака да му простам и нема намера пак да ме изневери-ќе му простам.

Aко човек искрено сака, нема ни да му падне ни на крај на памет да изневери!

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284

Па ако те сака тебе нема да те изневерува,туку моментите што ги поминал со неа во неверство би ги поминал со тебе.:smir:

Едит:Е Крејзи ме претекнала :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Па ако те сака тебе нема да те изневерува,туку моментите што ги поминал со неа во неверство би ги поминал со тебе.:smir:

Едит:Е Крејзи ме претекнала :)
Ха, знаев дека ваква реплика ќе имам.

Не мора да значи, можеби сум била далеку, можеби не сум можела од икс причини...Не ми текнува сега нешто поконкретно но, доказ за љубовта не е секогаш верноста.Може да ти биде верен а да не те сака и обратно.:)

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284

Не мора да значи, можеби сум била далеку, можеби не сум можела од икс причини...Не ми текнува сега нешто поконкретно но, доказ за љубовта не е секогаш верноста.Може да ти биде верен а да не те сака и обратно.:)
Па мислам дека ако си била далеку можел да се воздржи ако ништо друго,барем од љубов кон тебе.(не мислам лично за тебе)
Точно,верноста не секогаш е доказ за љубов,ама не е ни неверството.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Дека може да ти биде верен, а да не те сака - може, ама обратно не.
Ајде ако не, нека оди нека спие со пола град, ама битно ќе ти купи цвеќе, ќе те погледне мило, ќе ти каже те сакам, ќе те гушне и тоа значи дека те сака?

Да, не е само верноста критериум дека некој е заљубен, но дефинитивно е еден од нив и ако не го исполнува тој критериум - Goodbye my lover, goodbye my friend!

Љубовта се докажува постојано, преку било какви постапки. Верноста е една од нив.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Зборуваме за простување на неверство, а не давање дозвола на партнерот да ни биде неверен, да спие со пола град...
Јас лично можам да простам, еднаш, можеби и двапати но третиот пат сигурно дека не.
Можел да се воздржи-велите, но понекогаш човек не може да ги контролира своите нагони па колку и искрено да е заљубен.Да-треба да се контролираат нагоните, треба да се воздржуваме но ако некогаш утнеме во тоа, мислам дека заслужуваме да ни биде простено.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зборуваме за простување на неверство, а не давање дозвола на партнерот да ни биде неверен, да спие со пола град...
Јас лично можам да простам, еднаш, можеби и двапати но третиот пат сигурно дека не.
Можел да се воздржи-велите, но понекогаш човек не може да ги контролира своите нагони па колку и искрено да е заљубен.Да-треба да се контролираат нагоните, треба да се воздржуваме но ако некогаш утнеме во тоа, мислам дека заслужуваме да ни биде простено.
Секогаш може да ги контролира своите нагони - нели сме затоа различни од животните.
Ете видиш, да се работеше за животни ќе разберев, али да ми каже некој дека човек не може да се воздржи да легне или да се мува со некоја таму - за мене се чисти глупости, а тој што ќе опрости, за мене е наивен човек кој многу розево ги гледа работите и живее во облаци.

Kajgana Shop

На врв Bottom