Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да се надополнам на постор со залихи - ако ви е до неизлагањето надвор, порачајте си како луѓе се што сакате од paket.mk, исто и Рептил носат до дома, за други не знам. За фирма често имам порачувано, секогаш било се како што треба. Нема потреба да товарите коли.
Ете во Веро лупнале тон брашно и меѓу рафтови да им кажат на луѓево дека ќе има, да не паничат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.271
Ова сега ќе прашав, некој што живее близу Сити Мол да апдејтира за проток на народ? Ме интересира дали е сменето нешто. Во маркетот ајде мораш да отидеш ама кафичите и бутиците...
Вчера брат ми бил во Сити Мол со другар, скоро и да немало луѓе, кафичите не биле фул какошто знаеле да бидат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да се надополнам на постор со залихи - ако ви е до неизлагањето надвор, порачајте си како луѓе се што сакате од paket.mk, исто и Рептил носат до дома, за други не знам. За фирма често имам порачувано, секогаш било се како што треба. Нема потреба да товарите коли.
Ете во Веро лупнале тон брашно и меѓу рафтови да им кажат на луѓево дека ќе има, да не паничат.
Неизлагање надвор е невозможно.Освен овие од администрација,сите други живеат ден за ден
Автоматски споено мислење:

Од фирми што тежат по 10 милиони во евра,не можеш да наплатиш што ти должат 10.000 денари
Автоматски споено мислење:

Задњиве неколку дена скроз падна наплатата.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Sakav da prasam dali ima nekoi soznanija za mutiranje na virusot? Neli toa e ocekuvano ili jas mnogu gledam filmovi?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Цело време се збора за изолација и слични работи, а овие ретардираните држат конгреси на кои има луѓе од цела држава. Рипчето смрди од главчето

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Sakav da prasam dali ima nekoi soznanija za mutiranje na virusot? Neli toa e ocekuvano ili jas mnogu gledam filmovi?
Викаат на +20 се уништувал демек, ама па јапонски доктор вика дека овој вирус бил поотпорен на топлина и ќе траел уште пола година. Меркел денес имаше изјава дека се очекувало 60-70% од населението во Германија да биде заразено. Не ми се верува ова баш, ама па од друга страна канцелар на Германија е маму му ј*бем, ваљда не тресе на памет. Или можда тоа го прави за да дополнително го дисциплинира населението.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
За Италија има некоја прича дека доктор ја има букнато пандемијава,затоа им има избегано од контрола наводно.Инаку таа мизерна Италија што ја зборите,што се како нас и бетер се таму на југ.Северна Италија е друг муабет
Точно, шо е многу слично кај нас. Епдемијата таму почна од некоја болница.

А да се надоврзам некој има постирано Таљаните потрфрлиле, или не знам што слично нешто.

Напротив, немаат потфрлено воопшто, дека има премногу мртви има, но Италија е црвена зона цела земја. Е сега пресметај колку кадри, ресурси и се што е потребно им треба. Веќе се истрошени, немаат ни кревети. Медицинскиот персонал се бори, замислете кај нас пола боловање ќе земат, а да не се повторувам ние немаме ресурси како Италија и сме каде каде далеку.

Што значи таму дека се прави воена тријажа веќе. Без разлика дали си млад/средовечен/стар, ако имаш хронично заболување, или спаѓаш во коморбидитет група, ризикфактор. Не само што нема да те интубираат, нема ни да те прегледаат ни помош да ти дадат. Читнете по странски портали/медиуми ќе видите што велат докторите од таму "welcome to hell". Ако го најдам линкот ќе го постирам.

Жално е што другиве Европски држави сеуште не сфаќаат што се случува, а италијанните предупредуваат константно што ги чека допрва. Шпанија е денови или недела поназад од Италија, тука негде е Франција, а и Германија.

А кајнас коа ќе дојде здраво, е тогаш ќе сфати членот кај потрфрлаат земјиве. Во неспремност. Кина предупредуваше, но сите мислевме нема мечката кај нас да заигра. Сеа игра во комшии, ама никакви припреми не се прават во здравството. Наместо да откажуваат операции како обична хернија, или вадење нокт, некои што не се хитни, они си праат пари од тоа. Па сеа види кај ќе потфрлиме ние.

Демографијата нема врска, Македонија па да не е случајно земја на млади луѓе?!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.362
Метафора беше тоа за делот мора да прикажуваш симптоми за да излезе тестот позитивен, што е грешка.
... ги извртуваш работите, не знам со која причина, за време на инкубација не можеш да докажеш присуство на вирус Ковид 10, не знам зашто ова не ти е јасно?
со прикажување на симптоми знаеш сигурно дека поминала инкубацијата и ќе се покаже со точност тестот, ако се нема симптоми, а со сигурност се знае контакт со заразено лице пред две недели се прави тест за да се одреди со точност присуство на вирусот! ако тестот за докажување на вирусот се прави порано од тие 10 дена од зараза т.е. за време на инкубација дава погрешни т.е. негативен наод, зашто ова не го разбираш?

ice_screenshot_20200311-195819.png

тоа тестирање конкретно ако се нема симптоми, но пациентот е сигурен дека пред две недели имал контакт со потенцијален инфициран тогаш му се прави тест и тоа по протокол по Свет.Здрав.Орг. како земање „биолошки заразен материјал“, протокол на скафандер и комплетна заштита на тој што зема биолошки примерок од пациент со корона зараза со комплетна процедура на внесување на посебни пластични и метални кутии и со протокол на пренесување на истиот до лабораторија како контаминиран биолошки материјал, а не ми текна еј ај да направам тест за еден час ќе имам резултат ако сум заразена или не со корона вирус Ковид 19, а јас ниту контакт со некој потенцијален инфициран, ниту симптоми карактеристични за корона вирус после инкубација!

...и пак ќе речам се користат сличните симптоми на други корона вируси како corona Sars, corona Mers за тестирање, оти специјализирани тестови само за Covid 19 допрва се во изработка од Roshe фирмата што во иднина ќе се користи како сите корона вирусни тестови, зашто и ова не ти е јасно?

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Точно, шо е многу слично кај нас. Епдемијата таму почна од некоја болница.

А да се надоврзам некој има постирано Таљаните потрфрлиле, или не знам што слично нешто.

Напротив, немаат потфрлено воопшто, дека има премногу мртви има, но Италија е црвена зона цела земја. Е сега пресметај колку кадри, ресурси и се што е потребно им треба. Веќе се истрошени, немаат ни кревети. Медицинскиот персонал се бори, замислете кај нас пола боловање ќе земат, а да не се повторувам ние немаме ресурси како Италија и сме каде каде далеку.

Што значи таму дека се прави воена тријажа веќе. Без разлика дали си млад/средовечен/стар, ако имаш хронично заболување, или спаѓаш во коморбидитет група, ризикфактор. Не само што нема да те интубираат, нема ни да те прегледаат ни помош да ти дадат. Читнете по странски портали/медиуми ќе видите што велат докторите од таму "welcome to hell". Ако го најдам линкот ќе го постирам.

Жално е што другиве Европски држави сеуште не сфаќаат што се случува, а италијанните предупредуваат константно што ги чека допрва. Шпанија е денови или недела поназад од Италија, тука негде е Франција, а и Германија.

А кајнас коа ќе дојде здраво, е тогаш ќе сфати членот кај потрфрлаат земјиве. Во неспремност. Кина предупредуваше, но сите мислевме нема мечката кај нас да заигра. Сеа игра во комшии, ама никакви припреми не се прават во здравството. Наместо да откажуваат операции како обична хернија, или вадење нокт, некои што не се хитни, они си праат пари од тоа. Па сеа види кај ќе потфрлиме ние.

Демографијата нема врска, Македонија па да не е случајно земја на млади луѓе?!
Македионија единствена предност ја има што има малце жители, не е густо населена и нема толку развиен туризам како Италија. Италија дневно колку што има жители Скопје толку проток на туристи има. Овие нашиве што дојдоа од Италија сигурно и таму имаат заразено други луѓе.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
со прикажување на симптоми знаеш сигурно дека поминала инкубацијата и ќе се покаже со точност тестот
Да и тогаш нема потреба да се тестираш. Имаш веќе положено тестот:rolleyes:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.492
Vremeniot objekt-sportska sala vo Wuhan na cistenje odkako prosla guzvata, pazete gi krevetive kako se naredeni.
https___s3-ap-northeast-1.amazonaws.com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_7_0_1_4_25464107-1-eng-...jpg
China Daily, March 8th. On March 8th, the staff cleaned up garbage and disinfected in the square cabin hospital of Wuhan Sports Center. In the afternoon of the same day, the Fangcai Hospital of Wuhan Sports Center sent the last batch of 13 patients and officially closed the class. The Fangcai Hospital of Wuhan Sports Center officially started to treat patients from 4:00 pm on February 12th. Until March 8th, a total of 1056 patients were admitted, 875 were cured and discharged, and 181 were transferred to hospitals, achieving zero infection for medical staff. The patient had zero fatalities and zero heads.

Kajgana Shop

На врв Bottom