Не ми се верува дека има коментари од родители за тоа што ќе прават дома со децата овие две недели?
Овие се тип на родители кои едвај чекаат да ги пратат децата во градинка за да одморат од нив. Никаква обврска и одговорност.
Treses gluposti... Prijatelkava e frizerka, od kogo da pobara da i plati sto kje bide zatvoren dukjanot? Mazot vo smeni i koga e bolen edvaj den zima. Zaboravame kaj ziveeme. Nekoj pari kje im dade? Deka privatnive firmi kje gi pocituvaat preporakite neli?
po site kriteriumi Svedska e edna od "najsredenite" zemji vo svetot.
vo rok od nedela dve, risk status od low na very high.
merki nikakvi, nekoi preporaki drn drn.
vo Stokholm nedostatok na medicinski personal, kreveti i PARI!
go pratam Matteo Salvini na fb, kolku tolku so se desava Italija.
moze e ekstremno ova so go pisam, ama kvazi demokratii se najnesposobni za
spravuvanje so krizi. Kina, so najgolema populacija, i vo ek na Kineska Nova Godina se spravi so se,
a Evropa vo najmrtov zimski period neznae kaj tera.
gjabe e poedinecno pokazuvanje so prst, dali e do minister, direktor/ka, ili edna vlada,
se odi u pm, kolektivno.
Океј ВМРОВ-ци чекајте малку, простор за политика нема.
Епидемија имаме во државата. Светот е на чекор да прогласи пандемија.
Казна секако дека ќе има. Не знам зошто бистрите политика.
Зборувам за тоа дека се што може да се превземе согласно капацитетите и можностите на државата се превзема. Барем еднаш не мешајте политика и бидете реални.
Пу, да му се плукнам на ова парче земја и народот со кој што го дишам воздухот.
Океј ВМРОВ-ци чекајте малку, простор за политика нема.
Епидемија имаме во државата. Светот е на чекор да прогласи пандемија.
Зборувам за тоа дека се што може да се превземе согласно капацитетите и можностите на државата се превзема. Барем еднаш не мешајте политика и бидете реални.
Кој меша политика? Зарем партиското поставување директори е само проблем на сдсм? Го јадат немиен од кадарот што тие го поставија, не знам што не е јасно тука.
Дури расправате и шпекулирате што и какви мерки, еве официјално соопштение од Министерство ако не сте ја гледале прес-конференцијата.
Родители на деца до 10 се ослободени со платено отсуство, за хронично болни и бремени се препорачува до јавни, државни инситуции и до приватни компании да ги ослободат од работа.
Значи првото е наредба, второто е препорака, колку ќе се почитува второво е прашање, а баш овие хронично болните и постарите се најризичната категорија.
Ако веќе треба да се најде мана на мерките, треба изрично со наредба сите 60+ да се ослободат од работа задолжително, не со препорака.
Океј ВМРОВ-ци чекајте малку, простор за политика нема. Епидемија имаме во државата. Светот е на чекор да прогласи пандемија.
Toa e problemot, sto nie ne znaeme dali imame epidemija zatoa sto ne se testirani lugeto za koj site mislime deka se zarazeni... Da se testiraa SEGA ke znaevme...
Ама луѓе на го обвинувајте Филипче. Што треба да направи човекот? Да иде по домовите и да почне шамари да му лепи на луѓето зошто не слушаат.
Ситуацијата е таква каква што е, сериозна, а министерот се однесува баш така како што треба. Капа му симнувам. Многу поспремни држави од Македонија потфрлија.
ЖЕНИШТЕТО било во контакт со над 300 луѓе. Мене повеќе ме загрижува фактот дека тие 300 луѓе биле во контакт со уште 300 други луѓе и бројот на нови случаи допрва ќе расте, заради некои такви поединци како ЖЕНИШТЕТО. Казна треба да има, лиценца треба да и се одземи, министерот го кажа тоа. Што сакате повеќе? Бидете реални еднаш у живот и сфатете дека се што беше во негова моќ, човекот се направи како што треба.
Мерките се задоволителни, ама народот колку ќе ги почитува.
Две недели слободни и ќе шетаат наваму натаму. Учениците нема да одат на училиште, ама ќе бидат секој ден по кафичите, несовесните родители ќе ги шетаат по игротеки, молови и на викенди. Дека ќе седат дома ич не верувам. Ќе го наполнат Банско или Боровец овој викенд.
Treses gluposti... Prijatelkava e frizerka, od kogo da pobara da i plati sto kje bide zatvoren dukjanot? Mazot vo smeni i koga e bolen edvaj den zima. Zaboravame kaj ziveeme. Nekoj pari kje im dade? Deka privatnive firmi kje gi pocituvaat preporakite neli?
Toa e problemot, sto nie ne znaeme dali imame epidemija zatoa sto ne se testirani lugeto za koj site mislime deka se zarazeni... Da se testiraa SEGA ke znaevme...
Не може секој еден за кој што кашла и кива да биде тестиран за корона вирус.
Постојат стручњаци, лекари, одговорни, кои знаат, кој, што, како, кога и зошто треба да биде тестиран на вирусот.
Не може секој еден за кој што кашла и кива да биде тестиран за корона вирус.
Постојат стручњаци, лекари, одговорни, кои знаат, кој, што, како, кога и зошто треба да биде тестиран на вирусот.
jas ti zboram za tie sto bile vo kontakt so doktorkata ne za sekoj eden... tie sto bile izlozeni na pacient treba da se TESTIRAAT odma. Ako se pokaze deka poveketo se bolni treba DRASTICNI merki vednas. Ako se pokaze deka se OK togas nema prostor za panika... Ova sega e cista glupost, si ja unisuvas ekonomijata a nisto u sustina ne resevas. Lugevo pak ke imaat kontakt vo supermarket na primer. Vo Kina koga izoliraa tamu na primer bese dozvoleno sekoj 3-4 dena da izlezes da si kupis hrana i tolku... Toa se veke merki koj ke resat nesto a ova nema nisto da resi
ЖЕНИШТЕТО било во контакт со над 300 луѓе. Мене повеќе ме загрижува фактот дека тие 300 луѓе биле во контакт со уште 300 други луѓе и бројот на нови случаи допрва ќе расте, заради некои такви поединци како ЖЕНИШТЕТО. Казна треба да има, лиценца треба да и се одземи, министерот го кажа тоа. Што сакате повеќе? Бидете реални еднаш у живот и сфатете дека се што беше во негова моќ, човекот се направи како што треба.
jas ti zboram za tie sto bile vo kontakt so doktorkata ne za sekoj eden... tie sto bile izlozeni na pacient treba da se TESTIRAAT odma. Ako se pokaze deka poveketo se bolni treba DRASTICNI merki vednas. Ako se pokaze deka se OK togas nema prostor za panika... Ova sega e cista glupost, si ja unisuvas ekonomijata a nisto u sustina ne resevas. Lugevo pak ke imaat kontakt vo supermarket na primer. Vo Kina koga izoliraa tamu na primer bese dozvoleno sekoj 3-4 dena da izlezes da si kupis hrana i tolku... Toa se veke merki koj ke resat nesto a ova nema nisto da resi
Јас ти зборам дека ако така се тестира секој еден што бил во контакт со докторката ќе снема реагенси и после оние вистинските заразени нема да можеме да ги докажиме дека се заразени.
Постојат протоколи, правила и прописи кои што се следат на светско ниво,во сите држави, не само во Македонија. Драстични мерки се превземани, сите што биле во контакт со докторката се во домашна изолација. Оние кои што се со највисок ризик ќе бидат тестирани. Оние кои што ќе пројават било какви симптоми слични на корона вирус, исто така ќе бидат тестирани. Сите неопходни мерки до овој степен се превземани.
Автоматски споено мислење:
И не прави споредби со Кина. Во Кина истото се превземаше цели два месеца (во случајов сме многу понапред од Кина). Дури после два месеци, после 10 000 заразени со корона вирусот, дури тогаш ги ставија луѓето во карантин.
До сите што сте против драстичниве мерки иако не се драстични во моментов оти ниту една општина не е во карантин како што се во Италија еве една слика.
Статистички а и доктори кажаа, младите овој тип на грип не ги сакал (не знаат зашто, како и за други работи ) па поефикасно на лица над 55г да им се забрани да шетаат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.