Незнаеш дали е уште во РЕНО.Браво за Боле што купил и продал сосиете со ќар, а нема браво што купил рено на 40 и е со цца 50% загуба во моментот? Не дека му се ситам, баш напротив, многу лош момент реши да влезе во Европа со акции. @bosko007 да те пингам да не биде ти зборам позади грб
А според што виде дека вака ќе се движи работава па да продадеш наместо да докупиш и да се упросечиш?Незнаеш дали е уште во РЕНО.
Еве на пример јас влегов исто во Рено на 42ЕУР и излегов на 38 со 10% загуба кога видов на кај иде работата.
п.с. Еве ви една акција која ќе се движи контра целиов пад дури очекувам значително да тргне нагоре Jinko Solar(JKS), моментално драстично подценета во однос на финансиските резултати.
Искрено повеќе работи и веќе ги пишав во еден претходен пост ама еве ги пак.А според што виде дека вака ќе се движи работава па да продадеш наместо да докупиш и да се упросечиш?
Вредноста на која компанија паднала 40-50%? Засега се уште нема такви.Сето ова со светскиве берзи е еден голем апсурд: не може вредноста на една компанија да се промени за 40-50% само затоа што 2 месеци нема да продава во нормални услови. Ама тоа е, на западниве берзи тргуваат компјутери, и често забегуваат со погрешните алгоритми. Всушност, фирмите кои најмалку паднаа се оние кои вршат откуп на сопствени акции, и така спречуваат големи осцилации.
Така да што да ви кажам. Ако имате пари купувајте, оти ова све ќе си се врати, со камата. И тоа брзо, за максимум 2-3 месеци.
Автоматски споено мислење:
Друг муабет за АЛК, дивидендниот принос на денешната цена е 2,7%. Историски се движел меѓу 3,5-4%. Што значи сегашната цена е пренадуена.
После Кутревци ти си најголем?Да беше така, сега јас ќе требаше да бидам у Управен одбор на Пекабеско
Без заебанција, токму крупните акционери што сакаат да се ангажираат во фирмата се идеални за контролни функции, а не за раководни. Тоа на запад е Одбор на директори, односно кај нас Надзорен одбор како најблизок еквивалент.
јас имам ама малку; а имав 2004 кога се даваа дебели денди, па ги продадов 2005; пак купив пред 10 гододини, ама само 97 акции... мислам дека некој сега кажа дека теоретски максимум е сега 60 евра, иако на времето беа барабар со АЛК...Поседува некој СБТ?
Провери авто авио финасии последниве 2 месеци, поготово Европа, Италија Франција нешто ГерманијаВредноста на која компанија паднала 40-50%? Засега се уште нема такви.
Засега падот е околу 15% што доаѓа по минатогодишниот 30% раст.
јас имам ама малку; а имав 2004 кога се даваа дебели денди, па ги продадов 2005; пак купив пред 10 гододини, ама само 97 акции... мислам дека некој сега кажа дека теоретски максимум е сега 60 евра, иако на времето беа барабар со АЛК...
1) Deutche BankВредноста на која компанија паднала 40-50%? Засега се уште нема такви.
Засега падот е околу 15% што доаѓа по минатогодишниот 30% раст.
А да се отвори нова тема странски берзи?