Македонска фудбалска репрезентација

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.147
Поени од реакции
8.113
Нема врска јас никогаш неќам да мешам политика во спортот особено во фудбалот светост ми е, жал ми е шо има наши деца сонот му го рушат па и на играчите албанци можи единствена прилика му е обична копиљана се да му заеби.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.717
значи калакурница на трибини ке биде
планинариве сигурно ке се соберат у група не важи за нив ред, број итн
како ке го изведат за безбедност ова стварно се чудам

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
ne znam sto tolku se cudite, germanija koga igrase "doma" protiv turcija pola stadion bea turci i navivaa protiv germanija, pa sea cudno bilo sto albanci kupuvale karti za protiv kosovo. odete site so rodnini i drugari da kupite masovno bileti i 90+% von istocnata tribina ke bidat makedonci, ama kolku samo gi znam sto voopsto nemaat volja i pre sakaat da gledaat pred TV, pa posle albancite bile krivi. nivno pravo e da kupat bilet, kolku i da e tapa situacijata vo makedonija i kolku i jas da gi obvinuvam (barem golem del od niv) za nekoi problemi vo drzavata jas licno ne se soglasuvam so takov poteg.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
ne znam sto tolku se cudite, germanija koga igrase "doma" protiv turcija pola stadion bea turci i navivaa protiv germanija, pa sea cudno bilo sto albanci kupuvale karti za protiv kosovo. odete site so rodnini i drugari da kupite masovno bileti i 90+% von istocnata tribina ke bidat makedonci, ama kolku samo gi znam sto voopsto nemaat volja i pre sakaat da gledaat pred TV, pa posle albancite bile krivi. nivno pravo e da kupat bilet, kolku i da e tapa situacijata vo makedonija i kolku i jas da gi obvinuvam (barem golem del od niv) za nekoi problemi vo drzavata jas licno ne se soglasuvam so takov poteg.
Баш убаво кажано ама Германците не размислуваат како нашите, колку ќе има Турци или во случајов Албанци, туку одат да навиваат за Германија а што ќе се случи таму не ги интересира.Кај нас цел живот се размислува до тој став, шиптаpитe биле вакви, шиптаритe се збирале многу, се бранеле, па ало бе собери си ја екипата од работа, екипата од маало, од локалниот кафич и одете купете карти и проблемот е решен.

За жал ќе испадне изгледа фалангата го освојуваше Ниш а не може да го освои Скопје.
Ако ништо друго барем навивачките групи се обединети, тоа е единствена светла точка, а според мене и последната македонштина ќе биде собрана баш таму, ова другово се виде низ годините...

Ф

Флеш

Гостин
Уууууууфффффф сакав со Грција у група :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Сон ќе беше да одиш у Солун или Атина и им вадам Кутлеш :oeoeoe::(:(:(:(:(

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Уууууууфффффф сакав со Грција у група :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Сон ќе беше да одиш у Солун или Атина и им вадам Кутлеш :oeoeoe::(:(:(:(:(
За почеток брат отиди на јужна и кога ќе се запее Абре Македонче од запад, ти и сите останатите станете и пеете, а Солун остави го за викенд и шопинг.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.070
Чкембар што се замараш, тие државата ни ја зедоа ти за една карта се замараш. Тури им пепел . Ти се замараш на фудбалски план, они и е**а мамата на државата. Некој ти го земал и работното место кое може го заслужуваш, ти ја земал студентската или училишната стипендија оти има врски во Министерство и многу работи кои си ги заслужил. Зарем вреди за една карта да се нервираш?
Ne znam so koj pamet vaka mislite. Kakvo rabotno mesto albancive vi ja zemele be coveke, spored tvoeto mislenje nie ne treba da rabotime, lelee, pa vie i ova drzava shto ja imate ne ja zasluzhuvate so ovoj pamet.

P.S ako nekoj zema rabotno mesto bez da go zasluzhi togash vie ste prvi koi konkurirate so ime Stefan - nacionalnost Albanec.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Ne znam so koj pamet vaka mislite. Kakvo rabotno mesto albancive vi ja zemele be coveke, spored tvoeto mislenje nie ne treba da rabotime, lelee, pa vie i ova drzava shto ja imate ne ja zasluzhuvate so ovoj pamet.

P.S ako nekoj zema rabotno mesto bez da go zasluzhi togash vie ste prvi koi konkurirate so ime Stefan - nacionalnost Albanec.

За разлика од голем дел од Албанците, јас размислувам со сопствениот ум. Фала му на Бога што го имам. Реалност е ова што го пишувам и се однесува на вработените по државна администрација. Работете никој не ви брани, ама барем да сте квалификувани за тоа работно место за кое аплицирате. А не преку Меџити или некој друг од партија да ве вработуваат.

Затоа што законот не дозволува македонец да биде на таа работна позиција поради тоа што е предвидено Албанец затоа албанци се пишуваат. Ама тоа е нив проблем не мој.

Туку да се вратиме на темата. За кого ќе навиваш на стадион? За протекторат Косово, Косово и Метохија, Република Косово, Северна Македонија или Република Македонија. Биди барем искрен за ова, да не се лажеме. Те прашувам иако го знам одговорот.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.070
За разлика од голем дел од Албанците, јас размислувам со сопствениот ум. Фала му на Бога што го имам. Реалност е ова што го пишувам и се однесува на вработените по државна администрација. Работете никој не ви брани, ама барем да сте квалификувани за тоа работно место за кое аплицирате. А не преку Меџити или некој друг од партија да ве вработуваат.

Затоа што законот не дозволува македонец да биде на таа работна позиција поради тоа што е предвидено Албанец затоа албанци се пишуваат. Ама тоа е нив проблем не мој.

Туку да се вратиме на темата. За кого ќе навиваш на стадион? За протекторат Косово, Косово и Метохија, Република Косово, Северна Македонија или Република Македонија. Биди барем искрен за ова, да не се лажеме. Те прашувам иако го знам одговорот.
Toa shto ne go sazluzhuvat, toa e drug problem, no toa kako shto ti go kazhuvashe izgledashe kako da ne trebat Albanci da rabotaat na instituciive.

Za temava, ke ti bidam iskren, navivam za Kosovo, ne deka ve mrzam, tuku taka se custvuvam. Situaciava e taka shto Albancive navivat za Kosovo, kako shto makedoncive vo Albanija navivat za Makedonija i ne znam zashto tolku se palite. A vie treba sami da se prashuvate negokash dali ste napraeelle dovolno za Albancive vo drzavava za da navivat za Makedonija ?

PS, i jas taka mislam za sebe, deka za razlika od poveke Makedonci, jas razmislam so sopstven UM.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Toa shto ne go sazluzhuvat, toa e drug problem, no toa kako shto ti go kazhuvashe izgledashe kako da ne trebat Albanci da rabotaat na instituciive.

Za temava, ke ti bidam iskren, navivam za Kosovo, ne deka ve mrzam, tuku taka se custvuvam. Situaciava e taka shto Albancive navivat za Kosovo, kako shto makedoncive vo Albanija navivat za Makedonija i ne znam zashto tolku se palite. A vie treba sami da se prashuvate negokash dali ste napraeelle dovolno za Albancive vo drzavava za da navivat za Makedonija ?
Можеби погрешно си ме сфатил во првиот коментар, јас убаво си напишав и се трудев да бидам јасен за сите. Никој на никого не му брани, дури и повеќе права од нас имате и тоа можам да го докажам со аргументи.

Добро е што си искрен. Не знам дали си и ти дел од оние кои во периодот од 1999 до 2001 дојдоа од Косово како бегалци. Ако си би те прашал: Што ти овозможила државата од која си заминал? Дали ти овозможила достоинствен и скромен живот? Ако не си дошол од Косово немаш потреба да ми одговориш на прашањата. Сакав да кажам дека треба да имате барем малку почит кон народот и државата која ве прифатила, во моментот кога Албанија не сакаше ни да слушне за вас. Јас искрено нема да навивам за никого, ниту пак мразам некого без разлика од која држава и да е. Имам само горчина од фактот што во сопствената држава сум граѓанин од втор ред. Јас мислам дека има направено дури повеќе од доволно.

Супер штом мислиш со сопствен ум. Подобро е за тебе , штом е така.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.070
Можеби погрешно си ме сфатил во првиот коментар, јас убаво си напишав и се трудев да бидам јасен за сите. Никој на никого не му брани, дури и повеќе права од нас имате и тоа можам да го докажам со аргументи.

Добро е што си искрен. Не знам дали си и ти дел од оние кои во периодот од 1999 до 2001 дојдоа од Косово како бегалци. Ако си би те прашал: Што ти овозможила државата од која си заминал? Дали ти овозможила достоинствен и скромен живот? Ако не си дошол од Косово немаш потреба да ми одговориш на прашањата. Сакав да кажам дека треба да имате барем малку почит кон народот и државата која ве прифатила, во моментот кога Албанија не сакаше ни да слушне за вас. Јас искрено нема да навивам за никого, ниту пак мразам некого без разлика од која држава и да е. Имам само горчина од фактот што во сопствената држава сум граѓанин од втор ред. Јас мислам дека има направено дури повеќе од доволно.

Супер штом мислиш со сопствен ум. Подобро е за тебе , штом е така.
Kako prvo, site tie shto dojdoa vo toj period, se pak vrateni vo sopstvenata drzhava. Jas ziveam vo Tetovo, i ne sum doshol od nikade. Ima luge od Kosovo vo nashata teritorija ama tie ne se od vojnata 99-00. Vtoro, Albanija gi prifatill 60 posto od tie Albanci od Kosovo vo period, drugite shto ostanale ( ne velam deka se malku ) dojdeni se vo Makedonija, i toa samo kaj Albanskite familii niz Tetovo, Gostivar etc.Ne ste gragani od vtor red, bidi siguren. Segokash ke bideete prvi, no posle 90 godina nemate tolku razlika vrs vtoriot red kako shto ste imale, i se custvuvate vtori :)

Ke ti kazuem neshto za sebe si, imam igrano profesionallno vo eden vid na sport, i imam utakmica igrano za Rep. na Makedonija, i ne deka nemamo shansi, no mnogu polesno e da stignash i vo sport i sekade, koga si Makedonec vo ova drzava, shto bi bilo isto i vo drugive drzavi, zatoa ne glumite zrtva bidejki ne ste.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Mnogu lesno bese so kartive,gledas deka e albanska nacionalnost.Odvoj karti i nekoj mal del od tribina sever do istok za niv i davaj im karti samo za tamu,ako se popuni sve tamu ete im go istok koj saka tamu preku kosovska federacija.Nasite neka mozat da si kupuvaat za ostanatite tribinite sto se slobodni.Em ke sprecis incidenti,i nema da ima navivaci na dvete drzavi segse.Ama jbg banana drzava.Nemoze nie domakini da sme a ustvari da igrame na gostinski.
Izgleda i vaka se delele karti bajagi albanci imaat karti za severoistok,nemozelo da si odberes ti kaj sakas.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.717

PS, i jas taka mislam za sebe, deka za razlika od poveke Makedonci, jas razmislam so sopstven UM.
Македонците во Албанија, Австралија, Данска, Шкотска, Финска немаат права како албанците во Република Македонија, немаат таму двојазичност немаат ништо
од една страна барате права и што ти не добивте ама затоа косово го чуствувате ко ваша земја
у крв ви е да сте нелојални и тоа е факт

Sent from my iPhone using Tapatalk

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Сите наредни муабети од типот Албанци vs. Македонци, кои немаат врска со фудбалот, ќе бидат избришани.
Авторите санкционирани и отстранети од дискусијата. Или дискутирајте за фубалска репрезентација или одјебете од темава со глупи муабети.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Купавјте карти масовно и одете на стадион бе луѓе, не држете лекции на некого и не му делете совети, нивно право е да дојдат да навиваат за Косово а наша одговорност е да се сме на градски на оваа утакмица и да навиваме за Македонија, а под навивање сметам од чукање на раце па се до мавање со столчиња у глава, ако тоа е потребно.
Еднаш барем бидете достојни и и дојдете да испоштувате, од малку ќотек не се умира, ама со срамот се живее вечно.

Kajgana Shop

На врв Bottom