Imaat izgleda greska ,toa e status za otkazuvajne od bg drzavjanstvoстатус денеска интервиу jули месец 2018
Ima uste i od February sto cekaat.Od 15 mart 2019 cekam za toj glup potpis uste kolku ke se glavi nekoj nesto da kaze?
не е грешка а сакат да се откажам от македонско за да ми дадат бугарско . jас сум подал молба по натурализациа живеам тука от 14 годиниImaat izgleda greska ,toa e status za otkazuvajne od bg drzavjanstvo
Многу брзо, супер ќе биди ако оди со ова темпоIntervju 15.09.2018,od zadozitelna promena vo finalna 15.12.2019 i eve deneska promena vo izdavanje na ukaz 27.02.2020.
Ама на која основа бараат да го откажеш македонското? Немаат они забрана за двојно државјанство за тоа да ти го бараат. Имаат некој нов закон?не е грешка а сакат да се откажам от македонско за да ми дадат бугарско . jас сум подал молба по натурализациа живеам тука от 14 години
Зависи по која основа аплицираш. Не мораш да се откажеш од претходното држајванство ако бугарското го бараш на основа на бугарски произход или преку родител/сопруг кои се бугарски државјани. Или евентуално ако претходното државјанство ти е од земја членка на EU/EEA/CH. Во сите други случаи мора.Ама на која основа бараат да го откажеш македонското? Немаат они забрана за двојно државјанство за тоа да ти го бараат. Имаат некој нов закон?
Немав појма за ова, баш ме збуни дека му бараат такво нешто.Зависи по која основа аплицираш. Не мораш да се откажеш од претходното држајванство ако бугарското го бараш на основа на бугарски произход или преку родител/сопруг кои се бугарски државјани. Или евентуално ако претходното државјанство ти е од земја членка на EU/EEA/CH. Во сите други случаи мора.
Pusti slika da vidime!!!Конечно промена на статус. Од Задолжителна во Финална.
Интервју Софија 18.10.2018
ovaja slika moze od net da ja simnes....pusti brojot napred prvite!