Аха, незнам што подразбираш ти под етничко чистење, ама тоа се проверува со проста статистика... Колку Албанци имало на Косово во 1990 колку има во 2020? Колку Срби имало во 1990, колку има во 2020?Мислам дека оправдан е тој страв, повеќе пати правеа етничко чистење врз албанците.
Тивок геноцид, измислен од сорос. Висок наталитет, агресивна експанзија и аквизиција на бизниси, религиозни објекти и недвижнина, агресивна законска афирмација, финансирање преку интензивно гастербајтерство . Најчесто без насилства, едноставно се заменува локалното население...Имаше обид за етничко чистење од страна на Србите, а исто така имаше обид за етничко чистење и од страна на Албанците.
Српскиот обид неуспеа, албанскиот очигледно успеа, затоа што денес Албанците се процентуално побројни на Косово одколку што беа пред тие обиди.
Не би рекол дека е без насилства. Насилието врз имотот, личната безбедност и безбедноста на членовите на семејството на еден каур, е систематски спроведувана и одобрена мерка, од Албанците. Несигурноста на каурите е главна причина за нивно изгонување/исселување од подрачјата кои се цел на Албанците. Несигурноста се ствара со систематско насилство. Систематското насилство на Албанците се толерира (истот ака систематски) и од ВМРО и од СДСМ (заради дневнополитички ситен ќар), во зависност кој е на власт.Тивок геноцид, измислен од сорос. Висок наталитет, агресивна експанзија и аквизиција на бизниси, религиозни објекти и недвижнина, агресивна законска афирмација, финансирање преку интензивно гастербајтерство . Најчесто без насилства, едноставно се заменува локалното население...
Сакаш некое лично искуство да го прикажеш како редовна појава.Не би рекол дека е без насилства. Насилието врз имотот, личната безбедност и безбедноста на членовите на семејството на еден каур, е систематски спроведувана и одобрена мерка, од Албанците. Несигурноста на каурите е главна причина за нивно изгонување/исселување од подрачјата кои се цел на Албанците. Несигурноста се ствара со систематско насилство. Систематското насилство на Албанците се толерира (истот ака систематски) и од ВМРО и од СДСМ (заради дневнополитички ситен ќар), во зависност кој е на власт.
Тивкиот геноцид што го заговараш неможе да се случи толку драстично на територија која 95% била Македонска пред 40 години, како на пример што беше Топаанско Поле. Тивок геноцид е кога едната страна нема деца, а не кога младите се иселуваат заради страв на безбедноста на сопствените деца... Јас живеев во Топаанско Поле, не се иселив дека ми беше страв за мене, туку се иселив дека ми беше страв за моето дете. Кога почна да оди во школо, морав да го носам и земам па и кога беше поголем. Додека јас во мое време во истото школо сум одел сам од прво одделение. На час влегуваа деца албанци и правеа проблем. Пред зграда ми го тепаа поголеми деца Албанци, секојдневно.... Кога ќе отидам да се жалам кај родителите, „деца се комшо“ да деца се, моето е 9 години, тие се 15 ее тоа се дешава... Дали знаеш колку силувања се преќутени, што од страв, што од срам ??? Дали знаеш дека влезовите кај што живеат само Македонци се бележат???Тивок геноцид, измислен од сорос. Висок наталитет, агресивна експанзија и аквизиција на бизниси, религиозни објекти и недвижнина, агресивна законска афирмација, финансирање преку интензивно гастербајтерство . Најчесто без насилства, едноставно се заменува локалното население...
Речиси секаде каде што биле мнозинство, и ден денеска се. Од градовите побегнаа заедно со своите војници и полицајци.А сепак фактите велат дека Србите на Косово и каурите во Македонија ги нема веќе во тие региони, во кои живееле. Процентот на Албанци се зголемил. Дај нека ни напраат и на нас такво еничко чистење после кое ние ќе бидеме во поголем процент од пред тоа, во споредба со тие кои ни го праеле чистењето.
Многу пригодно, вака, ви испаднало етничкото чистење, да не се лажеме. На пример, во некое место, пред тоа биле 50%, сега се 80% Албанци.
Друже, ја знаеш историјата на Косово( и Матохија)?Сакаш некое лично искуство да го прикажеш како редовна појава.
Не бе, не е точно.
На Косово има 4.200 политички затвореници од времето на Југославија, а прекршочно не се пресметани. При секој протест имало убиени и повредени албанци.
По протестите од 1981, беше прогласена вонредна состојба, а Косово беше наполнато со војници и полицајци.
Од тогаш па се до 1999 била применета груба државна сила, не само на Косово, туку биле убивани албанци и по западна Европа од српските служби. Како тоа албанците протерувале срби, а на Косово од 1981-1999 имало за секое српско семејство по еден српски војник или полицаец.
Кажи ми ти сега кој тоа требало да биде иселен, како можеле албанците да протераат срби, кога албанци биле затворени заради книги кои за властите биле оценети како иредентистички ?
Ако некој работел систематски да истребува некого, тоа беа србите, да не почнам сега со историски настани.
Истото го правеле и со останатите народи, вклучувајќи и македонците.
Дали денес Србија има иста цел а други методи ? Дали Србија има капацитет ?
Таков непосакуван импакт имаше дискриминацијата, изолирај ги од образование, не им давај работа, па останаа албанците уште по селата каде наталитетот значително е поголем.А сепак фактите велат дека Србите на Косово и каурите во Македонија ги нема веќе во тие региони, во кои живееле. Процентот на Албанци се зголемил. Дај нека ни напраат и на нас такво еничко чистење после кое ние ќе бидеме во поголем процент од пред тоа, во споредба со тие кои ни го праеле чистењето.
Многу пригодно, вака, ви испаднало етничкото чистење, да не се лажеме. На пример, во некое место, пред тоа биле 50%, сега се 80% Албанци.
Јупитер е многу блиску за вас, највероватно во друга димензија живеете.Смешно е ние тука во Македонија, кои го живееме секојдневието со Албанците и нивните нагони, да покажуваме и докажуваме со слики или бројки.
Добро си знаеме што ни прават и резултатите ги гледаме со голи очи. Некои од нас и на сопствена кожа ги чувствуваат.
Нас ни убија деца на најголем празник и потоа излегоа на улица да си ги бранат убијците како да се херои. И можеби во нивната џихадистичка идеологија и се херои тие луѓе, но нема потреба и е сосема бесцелно со вакви теми и постови НАС да се обидуваат да ни ги мачкаат очите. Небаре живееме на Јупитер.