Или не разбирате што е темата или така ви чини.
Србија има испратено еден поглавар во Црна Гора (подржувач и потикнувач на геноцид, негатор на црногорството) :
Enjoy the videos and music you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
www.youtube.com
Црна Гора сака да стави крај на ова, меѓутоа веројатно тајните служби на Србија и Русија создаваат немири. Според мене ненормално е државата да се вика Црна Гора, мнозинството православци да се црногорци, а црквата биде управувано 100% од србите СПЦ. На пример во Цетиње 90% се изјаснуваат за црногорци, а црквата да е српска.
Исто така во БиХ, бошњаците и хрватите сакаат земјата да ја зачленат во Нато и ЕУ, меѓутоа србите се закануваат дека ќе се отцепат.
Од Косово сакаат да им се даде парче земја.
Ако толку сакате да ја пикнете и Македонија во темата, тоа правете го во однос Србија : Македонија.
Шешељ велеше дека македонците имаат слаба национална свест, а српска идеја на големо проширена е дека македонците се измислена нација.
Дали Србија и СПЦ се откажаа од создавање нивна црква во Македонија или само привремено, откако првин ќе извршат културна асимилација.