Lugje Vo Crno

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Па понежен биди, немој толку агресивно, ќе си помислиме дека негде во потсвеста се крие некој нерешен проблем.:backa:
Плус биди поупорен, ние од убајна може квичиме :toe:

Штом не сакаш маџун, тогаш ќе мора да практикуваш кареза, ама само ти, госпожата НЕ.
А можеш и овој совет:

Слушајте паталци, а не гаталци :anco: :cool:
Страм те и стит било чедо Бафранско.
У ист пост во екстреми идеш.
Прво да практикувам кариес а после да јадам или да пијам(не знам што се прави со нејзе) миритуана.

П.С. Саде на клецање да се мислело.

Пријателе @BenDover небиднината ни ја зеде и последната надеж т.е. Мистеро @Bafra :place::place::place:

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
@Bafra , mislam deka e vreme da ti demistificiram .... @placeb ne e samo clen na bratstvoto/sestrinstvoto... on e edna od negovite esencii... ili potocno kazano koga Placeb ejakulira... semeto e zacinot... ili iluminatot kako sho go zborime u nashite krugovi.... nekoj samo ne cu i pogreshno razbra, pa pravat videa na jutub za iluminati...

Inaku Placeb e neli od Placebo... odnosno... ako te plesne u faca negoviot ejakulat, iluminatot... se deshava cudesna preobrazba, epifanija... koja vodi kon duhovna i fizicka transformacija....

Nas taka neodamna mnogu ni pomogna... samo spomna CVARKI...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.338
Поени од реакции
7.706
@Bafra , mislam deka e vreme da ti demistificiram .... @placeb ne e samo clen na bratstvoto/sestrinstvoto... on e edna od negovite esencii... ili potocno kazano koga Placeb ejakulira... semeto e zacinot... ili iluminatot kako sho go zborime u nashite krugovi.... nekoj samo ne cu i pogreshno razbra, pa pravat videa na jutub za iluminati...

Inaku Placeb e neli od Placebo... odnosno... ako te plesne u faca negoviot ejakulat, iluminatot... se deshava cudesna preobrazba, epifanija... koja vodi kon duhovna i fizicka transformacija....

Nas taka neodamna mnogu ni pomogna... samo spomna CVARKI...
Па не е тешко да се заклучи дека е важен дел од друштво. Тоа може да се заклучи по симболиката со кариесот. Карезата и кариесот уствари ко ќе видиш едно те исто му доаѓа -споро подјебавање. Во двата случаеви за да дојдеш до центарот треба да помине време.

Јас и по сликичката знаев дека веќе има продрено до места кои тешко се стигнува, дал со karezza или кариес не е битно.

Е со чварките тoa сигурно кај @Ron Burgundy имало моќен ефект. Тие му се мелем на душата.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Стварно бе (без заебанции) што мислите зошто човештвото у глобала е дно. Тоа технологија, дрн -дрн, конзумеризам...итн...нема везе...
Или да не сум офтопик...з'ш меновите у блек се се' помалку и помалку...

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Стварно бе (без заебанции) што мислите зошто човештвото у глобала е дно. Тоа технологија, дрн -дрн, конзумеризам...итн...нема везе...
Na kratko... poshto sme vo disbalans so prirodata i nejzinite zakoni.... principi... i sme vo potraga po definicija na nashata priroda... strav ni e od nea deka ni e strav da umreme.... a toa vodi kon disbalans na mashkiot i zenski princip.... mashkiot izvesno vreme pobedil.... sega zenskiot pocnuva da preovladuva.... pa poleka odime nakaj balans....

Ocekuvam za edno 500 godini da se desi nekoj centar... balans... brojkata mi varira zavisno od sho kje procitam novo na forumot, sho kje vidam u komshiluk i tako dalje...

Samo sme del od proces... taka mi se cini... deka sme u pubertet globalno kako rasa.... zreenje doprva treba da ni se desi...

Moe mislenje...

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Na kratko... poshto sme vo disbalans so prirodata i nejzinite zakoni.... principi... i sme vo potraga po definicija na nashata priroda... strav ni e od nea deka ni e strav da umreme.... a toa vodi kon disbalans na mashkiot i zenski princip.... mashkiot izvesno vreme pobedil.... sega zenskiot pocnuva da preovladuva.... pa poleka odime nakaj balans....

Ocekuvam za edno 500 godini da se desi nekoj centar... balans... brojkata mi varira zavisno od sho kje procitam novo na forumot, sho kje vidam u komshiluk i tako dalje...

Samo sme del od proces... taka mi se cini... deka sme u pubertet globalno kako rasa.... zreenje doprva treba da ni se desi...

Moe mislenje...
Читав нешто за ентропијата пред многу години...сега во секојдневнието - емперијата ми се потврдува сево ова.
Сите нешто трагаат по некојси општествен статус а секојднево се повеќе и повеќе се губат самите себе. Секој гледа на полесен начин да дојде до целта( велат целта е битна како суштинска идеа поважно е како ќе се дојде до целта
- стап т.е. тотален контраст).
Мислам дека сме далеку од созревање туку напротив се движиме кон тотална ентропија.
А причините никогаш не ми биле јасни...толку малку спознаеност да имаме за себе и природата...едноставно - тажно.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.338
Поени од реакции
7.706
Пред се, циклуси се во прашање. Историски имало и развој и пад, т.е 2 напред, 1 назад.
Како што кажа @BenDover :misticen::cuc: се што правиме е спротивно на законите на природата/ универзумот. Голем број на пронајдоци кои се базирани на принципите по кои функционира природата, не ги применуваме во секојдневниот живот. Прочитај од Viktor Schauberger - водениот волшебник или пушти на јутуб, неговите прогнози веќе се остваруваат. Наместо имплозија, користиме експлозија, наместо центрипетално, имаме центрифугално движење и сл.

После, моќта на медиумите и системот се огромни, а како што и сам ги спомна, главните особини со кои се раѓаме, а не сакаме да се поправиме, сакаме да сме политички коректни.
Полесно ни е како @Ron Burgundy, :pipi: да си пиеме антибиотик за било што и да ги исмејуваме тие што спротивно зборат. Иако земји како Норвешка, УК побрзо ќе добиеш средба со член од кралската фамилија, него ли да ти дадат антибиотик.
Повеќе се секираат за џукелите, него ли за деца/луѓето, им смета да чуваш кокошки/прасе/коза, ама кучешко лаење,смрдеа и измет насекаде, тоа било нормално.

Според астро-теологијата сега сме во најтемниот период од циклусот, премин од една ера во друга.
Само да не ни ги остават спуштени ролетните :sramezliv:, некои поубаво живеат во темнина.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Читав нешто за ентропијата пред многу години...сега во секојдневнието - емперијата ми се потврдува сево ова.
Сите нешто трагаат по некојси општествен статус а секојднево се повеќе и повеќе се губат самите себе. Секој гледа на полесен начин да дојде до целта( велат целта е битна како суштинска идеа поважно е како ќе се дојде до целта
- стап т.е. тотален контраст).
Мислам дека сме далеку од созревање туку напротив се движиме кон тотална ентропија.
А причините никогаш не ми биле јасни...толку малку спознаеност да имаме за себе и природата...едноставно - тажно.
Vaka si go imam sega za sega razjasneto ova... ne znaci deka nema da go nadgraduvam ili menuvam....

Edinstvenite zivotni sme shto imaat logicen algoritam, nova vrsta koja pokraj emocii i nagoni ima i racio... intelekt... i so nego sme osoznale deka sme smrtni... mojte dve kucinja i macor ne znaat deka kje umrat i zaradi toa se vo flou so zivotot... si go sledat svojot program... priroda svojstven za niv... kako i sve ostalo...

Vo prirodata samo nie spoulavuvame... deka neli znaeme site oti kje umreme, i vo nas toa iniciral primordijalen strav za opstanok.... tolku ni e strav da umreme shto sakame denes i svesta na serverot da si ja iskopirame i ziveeme vecno.... toa e disfunkcija, disbalans koj napravi lom na planetava... bidejkji ne sakame, ne mozeme da prifatime deka kje ne nema... a toa e pravilo na prirodata... a toa e beganjeto od rajot... rajskata gradina ... adam i eva... arhetipovite... sme apnale od drvoto na znaenjeto... i sme doznale deka kje umremeeee.

I sho se desi... mesto covekot da i bide gradinar na ovaa planeta... rajska gradina... nie ja uzurpirame... unishtuvame... poshto sme tolku egocentricni da ne gledame sho prajme...

Plus ne sme samostojni.... ziveeme sekogash vo odnos so nekoj drug... ne sami skitnici vo shumata ili pustinata...

Vo opshtestvenite konstelacii potrebna ni e socijalna validacija, ako si dobar i sakan od komshiite shansite da preziveesh ti se pogolemi... kje ti pomogne nekoj...
Pa statusot ti e isto samo na pogorno nivo... ako imam bentli, ondak kje poznavampovlijatelni shto kje mi pomognat...

Mozokot ni e klucen... rbeten so nagonite, limbicniot so emociite i neokortexot so logickiot algoritam... intelencijata.... nemaat balans prijateli.... toa sveto trojstvo....

Ako covek uspee da gi stavi pod kontrola nagonite i emociite, togash moze da se praj muabet za zrelost... za toa treba nekoj da ne uci... a nema koj... mama i tato? na niv im pravime kopi pejst.... a oni se samite neizbalansirani.... so cest na isklucoci....

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Пред се, циклуси се во прашање. Историски имало и развој и пад, т.е 2 напред, 1 назад.
Како што кажа @BenDover :misticen::cuc: се што правиме е спротивно на законите на природата/ универзумот. Голем број на пронајдоци кои се базирани на принципите по кои функционира природата, не ги применуваме во секојдневниот живот. Прочитај од Viktor Schauberger - водениот волшебник или пушти на јутуб, неговите прогнози веќе се остваруваат. Наместо имплозија, користиме експлозија, наместо центрипетално, имаме центрифугално движење и сл.

После, моќта на медиумите и системот се огромни, а како што и сам ги спомна, главните особини со кои се раѓаме, а не сакаме да се поправиме, сакаме да сме политички коректни.
Полесно ни е како @Ron Burgundy, :pipi: да си пиеме антибиотик за било што и да ги исмејуваме тие што спротивно зборат. Иако земји како Норвешка, УК побрзо ќе добиеш средба со член од кралската фамилија, него ли да ти дадат антибиотик.
Повеќе се секираат за џукелите, него ли за деца/луѓето, им смета да чуваш кокошки/прасе/коза, ама кучешко лаење,смрдеа и измет насекаде, тоа било нормално.

Според астро-теологијата сега сме во најтемниот период од циклусот, премин од една ера во друга.
Само да не ни ги остават спуштени ролетните :sramezliv:, некои поубаво живеат во темнина.
Имам нешто читано за тие циклуси - миклуси во будизмот или хиндуизмот, мислам второво и ич не ми биле логични...сите живееме во исти циклус така да.....(не сме сите даркери).
За ова со децава ти е ептен точно ама има и ок родители така да циклусот пак паѓа у вода...
Тие медиуми, корпорации дрн дрн...не сме мали деца, растеме логички и разбираме лага vs вистина. итн...итн.

Пологички ми е дека "добрите" луѓе не сакаат да ја примат "темната " страна на останатите и си избрале личен "пат" наспроти колективитетот - што е и ок и е вистинско созревање.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.338
Поени од реакции
7.706
mojte dve kucinja i macor ne znaat deka kje umrat i zaradi toa se vo flou so zivotot... si go sledat svojot program... priroda svojstven za niv... kako i sve ostalo...
А од каде знаеш дека не знаат дека ќе умрат... Можеби свеста им е на највисоко ниво, знаат дека тоа си е природен циклус, си го прифатиле како таков и се водат стриктно според правилата на природата.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
А од каде знаеш дека не знаат дека ќе умрат... Можеби свеста им е на највисоко ниво, знаат дека тоа си е природен циклус, си го прифатиле како таков и се водат стриктно според правилата на природата.
Пијат и јадат колку што им е неопходно а не ко луѓето.( пијани и наждерени во најголем број)

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
@Bafra nivnata mokj na dedukcija e mnogu pomala... program e... iako se slagam... imaat oni sens... ama ne go kalkuliraat kako nie..... se pomieuvaat vo sekunda.... gi analiziram celo vreme doma... mackite se nezavisni primer... kucinjata zavisni....

@placeb ... ja prestanav da mislam na ciklusite... na reinkarnaciite... na karmata... na pekol i raj... se povekje mislam deka gi izmislivme ovie raboti zaradi uteha... sho koga kje sklopam oci i umram... uteha ni treba poshto nikoj ne znae... i strav ne fakja....

Lugje shto go nadminale stravot ova mesto go percepiraat za cudo.... a nie dijagnoza im davame.... :)

eve vakov... on go gleda rajot.....

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.338
Поени од реакции
7.706
Screenshot_20200225-191035.png

Кога се работи за љубов ништо не ги интересира, бар машкиот род и кај животните и кај луѓето

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
nivnata mokj na dedukcija e mnogu pomala... program e... iako se slagam... imaat oni sens... ama ne go kalkuliraat kako nie..... se pomieuvaat vo sekunda.... gi analiziram celo vreme doma... mackite se nezavisni primer... kucinjata zavisni....

Placeb... ja prestanav da mislam na ciklusite... na reinkarnaciite... na karmata... na pekol i raj... se povekje mislam deka gi izmislivme ovie raboti zaradi uteha... sho koga kje sklopam oci i umram... uteha ni treba poshto nikoj ne znae... i strav ne fakja....

Lugje shto go nadminale stravot ova mesto go percepiraat za cudo.... a nie dijagnoza im davame.... :)

eve vakov... on go gleda rajot.....

Овој рај сите можеме да го гледаме секојдневно или ајде еве за викенд....но тоа не ни е доволно...
Инаку животните од кои зборам колективно ние сме најсјебани и ги користеме за наша корист останатите како и целата природа...можеме само да учиме од нив..се додека не' толерираат...хехе...

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Da bevme zreli semafori nema da ni trebaat.... imame pravilo na desna strana....

Zakoni nemashe da ni trebaat, sekoj kje znaeshe kako da se ponasha.... spored zlatnoto pravilo..... osnovata na moralot... kako nekjesh tebe taka nemoj ni ti na drug...

No radi stravot pobeduva sebicnosta....

A stravot si ima svoja fukcija... ko kje vidish predator ti ide... radi nego se aktivira fajt or flajt.... prirodata za toa go namenila... a nie go preuvelicivme poshto znaeme deka kje umreme i sme plashlivi jbg.... i sakame komfort.... ne spieme nie na trevata... ja na udobna terasa na mobilkata vi kucam uz pivo koe ja sam ne sum gi napraviv....

Kajgana Shop

На врв Bottom