Lugje Vo Crno

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.381
Поени од реакции
3.180
Da bevme zreli semafori nema da ni trebaat.... imame pravilo na desna strana....

Zakoni nemashe da ni trebaat, sekoj kje znaeshe kako da se ponasha.... spored zlatnoto pravilo..... osnovata na moralot... kako nekjesh tebe taka nemoj ni ti na drug...

No radi stravot pobeduva sebicnosta....

A stravot si ima svoja fukcija... ko kje vidish predator ti ide... radi nego se aktivira fajt or flajt.... prirodata za toa go namenila... a nie go preuvelicivme poshto znaeme deka kje umreme i sme plashlivi jbg.... i sakame komfort.... ne spieme nie na trevata... ja na udobna terasa na mobilkata vi kucam uz pivo koe ja sam ne sum gi napraviv....
И ја сега ќе го ставам да се полни(2% батери лоу) btw....не знам некој што напишал барање за да се роди па да има страв од спротивното на раѓањето...материјален комфорт наспроти морал, духовна светлина и радост во очи ?!! Ја би за второво.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Ovaa tema za toa i e otvorena.... ron i slicni bea inspiracija... za da im go pokazam zlarnoto pravilo ... da go osetat... ron trola omalovazuva... sega ja.
I ron odma me prijavuva place da me baniraat.... a ja samo se ponasham ko nego prema nego.... znaci ron saka sam da se banira....

Anon aroganten... aj i ja .. x5.... i rezultat od se toa e... kanalizacija bil forumot....

A poshto nemam popametna rabota pa moz da im se posvetam.... deka ne gledam televizija... niti mi se citaat knigi vekje... za koj k...

I zamislete u drzavata taka da im prajme?
Автоматски споено мислење:

И ја сега ќе го ставам да се полни(2% батери лоу) btw....не знам некој што напишал барање за да се роди па да има страв од спротивното на раѓањето...материјален комфорт наспроти морал, духовна светлина и радост во очи ?!! Ја би за второво.
sinhronicitet.... 2%
Screenshot_20200225-194521_Opera.jpg

poshto sme isti :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.400
Поени од реакции
7.782
Ти би за второво, ама признај, сега, откако си ги преживеал убавините од материјалното.
Нема ништо лошо во материјалното, туку начинот на кој доаѓаш до него и како го користиш.

А сте заприметиле, што повеќе закони, толку попосрано општеството.
Илјадници против загадување, пак загадено. Илјадници против секаков криминал, а само се зголемува, итн.
Оние основните 10 доволно се, ама ние сме попаметни од универзалните правила.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Ти би за второво, ама признај, сега, откако си ги преживеал убавините од материјалното.
Нема ништо лошо во материјалното, туку начинот на кој доаѓаш до него и како го користиш.

Илјадници против загадување, пак загадено. Илјадници против секаков криминал, а само се зголемува, итн.
u moja glava... i 10 bozji gi sveduvam na edno... zlatnoto pravilo... i se e ednostavno....

Primer Anon treba da se prasha... Ako site na forumot se odnesuvaat kako nego... kako kje izgleda forumot?

Isto sekoj za svojto selo... svojot grad.... drzava....

Oti sme nezreli.... zrel covek kje pimisli i nadrugiot... empatija... altruizam...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.410
Поени од реакции
10.343
u moja glava... i 10 bozji gi sveduvam na edno... zlatnoto pravilo... i se e ednostavno....

Primer Anon treba da se prasha... Ako site na forumot se odnesuvaat kako nego... kako kje izgleda forumot?

Oti sme nezreli.... zrel covek kje pimisli i nadrugiot... empatija... altruizam...
Зарем смее некој да ти одговори искрено?
:ban:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.400
Поени од реакции
7.782

Па зашто да помислиш на другиот и да помогнеш, кога можеш да се исмејуваш и внатрешно да се чуствуваш супериорно.

Притоа не сфаќаш дека живееш во заедница, за сите наши позитивни карактеристики да направат подобро место за сите.

Во Норвешка некој заминал по работа, ама на почеток нормално тешко, не можеш да се снајдеш. Комшијата Норвежанец после краток муабет, му се јавува по некој ден и му вика, иди во млекарата, ќе те примат.
Овој зачуден го прашал, зашто ми помогна, ни ме знаеш ни должиш, ни ќе можам да ти вратам.
Норвежанецов: ако ти се вработиш, ќе почнеш да создаваш, нема да си на товар на државата, ќе бидеш зафатен и исполнет, нема да правиш проблеми низ маалото, на тој начин сите ќе сме посреќни.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
Па зашто да помислиш на другиот и да помогнеш, кога можеш да се исмејуваш и внатрешно да се чуствуваш супериорно.

Притоа не сфаќаш дека живееш во заедница, за сите наши позитивни карактеристики да направат подобро место за сите.

Во Норвешка некој заминал по работа, ама на почеток нормално тешко, не можеш да се снајдеш. Комшијата Норвежанец после краток муабет, му се јавува по некој ден и му вика, иди во млекарата, ќе те примат.
Овој зачуден го прашал, зашто ми помогна, ни ме знаеш ни должиш, ни ќе можам да ти вратам.
Норвежанецов: ако ти се вработиш, ќе почнеш да создаваш, нема да си на товар на државата, ќе бидеш зафатен и исполнет, нема да правиш проблеми низ маалото, на тој начин сите ќе сме посреќни.
Бафра, одвреме на време знаеш да истресеш нешто паметно, само овие теорииве на заговор ти фрлаат дамка некоја

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020

Tocno taka... sekoj da doprinesuva so svoite sposobnosti.... ali povekjeto sakame lajfstajl koj ne soodvetstvuva so nashite sposobnosti....

Samo ve molam da ne otide muabetot u situacija so makedonija... deka nie sme samo disfunkcija na malo na kurac na biciklu... tajnite na univerzumo sega gi cepkame.... semeto na placeb :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.400
Поени од реакции
7.782
Бафра, одвреме на време знаеш да истресеш нешто паметно, само овие теорииве на заговор ти фрлаат дамка некоја
Епа кога живееш во голем подрум, со гаража, енергијата (женската,геја) посилно влијае, него ли на погорните спратови.

Зашто теории, кога веќе во пракса се реализираат....
Доколку би поминал повеќе време во групава, ќе ги согледаш работите од подруг агол.
Еве @placeb се гледа дека е заинтересиран и веќе го има започнато патувањето, малку е претпазлив со маџунот, ама и со чварките можете, ако ви пријат. Не ми сметаат месојади :love:

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Епа кога живееш во голем подрум, со гаража, енергијата (женската,геја) посилно влијае, него ли на погорните спратови.

Зашто теории, кога веќе во пракса се реализираат....
Доколку би поминал повеќе време во групава, ќе ги согледаш работите од подруг агол.
Еве @placeb се гледа дека е заинтересиран и веќе го има започнато патувањето, малку е претпазлив со маџунот, ама и со чварките можете, ако ви пријат. Не ми сметаат месојади :love:
Cvarkata u koi visini me ima odnesena da znaesh.... na placeb cvarkata mislam...

NarrowApprehensiveAbyssiniangroundhornbill-size_restricted.gif

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.381
Поени од реакции
3.180

Материјалното никогаш не ме исполнувало па така да и никогаш не сум уживал во него секогаш со се водел со минимализам во тоа.

Овој пример е дуалистичен (ретки се денес луѓето кои знаат да почитуват "добрина" во најголем број случаеви првиве се злоупотребуваат...мислам дека емпатијата на @BenDover е начин за непомагање т.е. помагање на небиднината..секој треба да се избори за СЕБЕ за да ужива во сопствените плодови...итн...итн...

Cvarkata u koi visini me ima odnesena da znaesh.... na placeb cvarkata mislam...

Прегледај го приврзокот 235164
Чварката е само синоним за "суровоста" на нашето себство.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Материјалното никогаш не ме исполнувало па така да и никогаш не сум уживал во него секогаш со се водел со минимализам во тоа.

Овој пример е дуалистичен (ретки се денес луѓето кои знаат да почитуват "добрина" во најголем број случаеви првиве се злоупотребуваат...мислам дека емпатијата на @BenDover е начин за непомагање т.е. помагање на небиднината..секој треба да се избори за СЕБЕ за да ужива во сопствените плодови...итн...итн...
Po mene... dobrina e nekogash i shamar da zalepish... za da go spustish na zemja... pa posle sho vika @Natan 3.0 .. ponizno da skontame shto e dobrina i kako treba...

Ona go vika trgovcite ja lihvarite... isus ko se naljutil...

Taf lov...

Nego @placeb ti si sho bi rekle esenshalist... ti treba kolku da preziveesh... potrebite najbazicni koi se... slicni sme... prakticni bi rekol valjda... toa e najdolnoto skalilo na piramidata na maslov....

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.381
Поени од реакции
3.180
Po mene... dobrina e nekogash i shamar da zalepish... za da go spustish na zemja... pa posle sho vika @NataN.. ponizno da skontame shto e dobrina i kako treba...

Ona go vika trgovcite ja lihvarite... isus ko se naljutil...

Taf lov...
Пишав претходно дека "има луѓе што не сакаат да ги допре таа енергија" и не се замараат со колективитетот -зрелост.
( значи функционираат во него но без вакви интеракции)

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Пишав претходно дека "има луѓе што не сакаат да ги допре таа енергија" и не се замараат со колективитетот -зрелост.
( значи функционираат во него но без вакви интеракции)
moj komshija gi vika debelocrevci... a ja reprili... deka se samo u reptilen rbeten mozak... pa dejvid ajk e na eden nacin u pravu... reptilite se pobrojni i po toa moz da kazeme deka reptilot vkadee so svetot :D

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.381
Поени од реакции
3.180
moj komshija gi vika debelocrevci... a ja reprili... deka se samo u reptilen rbeten mozak... pa dejvid ajk e na eden nacin u pravu... reptilite se pobrojni i po toa moz da kazeme deka reptilot vkadee so svetot :D
Нема рептили.
Pink Floyd - The dark side of the moon ти е најдобра претстава за нив...чиста битова содржина и потсмев на овие прикаски.
(Глупоста владее со светов Дир мај @BenDover .)
P.S.Мислам дека ја знаеш таа теорија ко демек рептиливе живееле на темната страна на месечинава и се хранеле со "глупоста" на човештвово.
P.S. 2 Почнува лига шампиони...ај чао...

Kajgana Shop

На врв Bottom