- Член од
- 29 јануари 2015
- Мислења
- 7.278
- Поени од реакции
- 20.260
^Ви се чудам на паметот. Све млади деца овде, а вие уште се замарате со оператори.
Си земаш IPTV и шибаш![]()
Најлош вид на луѓе.
Убедливо.
^Ви се чудам на паметот. Све млади деца овде, а вие уште се замарате со оператори.
Си земаш IPTV и шибаш![]()
Најлош да, јас денеска ќе си гледам... а ти ќе кукаш по операторите и по државата. Плус јас за исти пари ќе имам над 5000+ канали и да незнам што да сменам, а ти 150.Најлош вид на луѓе.
Убедливо.
Јас сум импресиониран од твојата прогресивност. Како само ти текнало да земеш IPTV, или да најдеш стрим на интернет, секоја чест. Епохално откритие.Најлош да, јас денеска ќе си гледам... а ти ќе кукаш по операторите и по државата. Плус јас за исти пари ќе имам над 5000+ канали и да незнам што да сменам, а ти 150.
Се гледа кој е полош и заостанат.
Така е, до преги да не гледаше на македонска телевизија со македонски коментатор? Поентата одамна е исчезната, уште со отстранувањето на ЛШ од МТВ.Јас сум импресиониран од твојата прогресивност. Како само ти текнало да земеш IPTV, или да најдеш стрим на интернет, секоја чест. Епохално откритие.
Драго ми е што не просветли сите тука и уште подраго ми е што целосно ја имаш погодено поентата.
Гениј.
Не се укинуваат само спортските, туку сите канали освен националниот сервис.Po ova sto go razbrav na 16 februari sds tivko i neprimetno donele zakon so koj fakticki gi reketiraat operatorive odnosno skoro za duplo se zgolemuvaat trosocite na operatorive za remituvanje na stranski programi a ovie preku nivnoto zdruzenie ke go ukinat emituvanjeto na sportskive kanali so cel vladava da go povlecit noviov zakon.
Брат нејчам да серам, ама дај малце реални да бидиме.A be brat4e taka treba, sakas serija na tv? sakas sport na tv?
Ke si plati6 haha, vaka e u cel svet, ako sakate da bidete moderni mora PPV, haha vie ste naviknati na "ke si platam telekabel paket za sportklub, ke si gledma sport" i taka e toa?
haha, ke si platis haha
Каков канцер е ова бе?
До кога ќе трпиме вакви срања?
Од секој аспект на обидов за државава сме срање
Утре да се донесе закон за задолжително губење на анална невиност со премиерот без разлика кој е, ќе се изглааса ова со 119 гласа во собрание, на кајгана некој ќе пише "haha a be tapa drzava sme ama toa e, aj, se deshava, ke mu ja letnam u germanija ne se zamaram haha" и тоа е тоа
До кога ќе прифаќаме вакви работи како најнормални???
За пар месеци може ЕП да играме, постои голема шанса само на СК да се дава...а пошто законов може лесно да се твистне....ете ти и ЕП да не гледаме
Значи? Ќе одиме во кладилници и кафичи да гледаме...
...but wait! После 3-4 години и тие ќе бидат затворени за "неавторизирано пуштање на странски канали"
И пак некој како мене вака безопасно ќе си јаде гомна "tapa drzava sme to e" без ништо да направиме
Не е рационално или разумно можеби вака да ме нервираат овие работи, ама јбг,тоа е, ме нервираат
/rant over
Ние овде плаќаме повеќе со 10 пати понизок стандард на живеење. Камо јас да земам 2000-3000 евра плата, 10 евра како мастика да си купил испаѓа.Брат нејчам да серам, ама дај малце реални да бидиме.
Јас во Германија плаќам 10 ЕУР за DAZN за да гледам ЛШ и Сериа А (меѓу другото), и уште толку за Sky Ticket да гледам PL. Ова е башка од Интернет провајдер што плаќам.
Не знам зошто сметаш дека ова не е нормално.
Бесплатно овде можиш да гледаш само Германија ко че игра.
Башка интернетот во Македонија не е регулиран, имаш сопкасти мопкасти аце стримој, шо ти куро сака.
Било каде во поразвиена земја, значи 5000 евра казна минимум. Оти за то не викаш дека не е нормално.
DJ бев 15 години, цент немав дадено за песна. Од ко сум дојден во ГЕР сите песни што ги имам ми се купени.
Муабетов ми е, си има и предности си има и слабости.
Друже и јас имам купено канали и со лаптопот и еден хдми кабел може да си гледам и во Сомалија ама не е тоа поентата. Прав рекет е ова.Најлош да, јас денеска ќе си гледам... а ти ќе кукаш по операторите и по државата. Плус јас за исти пари ќе имам над 5000+ канали и да незнам што да сменам, а ти 150.
Се гледа кој е полош и заостанат.
Додај 17 евра месечно радиодифузна а ТВ немам гледано едно 5 години. Што мислите, од кај идат тие трансфери по 100 милиони, 5-6 милиони за Раиола и Мендеш, плата од 200.000 евра неделно за 18-годишњаци...Брат нејчам да серам, ама дај малце реални да бидиме.
Јас во Германија плаќам 10 ЕУР за DAZN за да гледам ЛШ и Сериа А (меѓу другото), и уште толку за Sky Ticket да гледам PL. Ова е башка од Интернет провајдер што плаќам.
Башка интернетот во Македонија не е регулиран, имаш сопкасти мопкасти аце стримој, шо ти куро сака.
Било каде во поразвиена земја, значи 5000 евра казна минимум. Оти за то не викаш дека не е нормално.
DJ бев 15 години, цент немав дадено за песна. Од ко сум дојден во ГЕР сите песни што ги имам ми се купени.
Е се убо само не ни кажа колку плата земашБрат нејчам да серам, ама дај малце реални да бидиме.