Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаете дека на youtube има можност да проверите што најмногу се гледа во секоја држава, 50 најгледани видеа.
Моментално најгледано е песната на Аца Лукас, потоа идат некои албански песни, некоја албанска емисија, некоја турска серија, нешто на англиски, и тек на 19 место доаѓа најгледаната снимка која е македонски производ, емисијата 90 секунди, потоа доаѓа емисијата Во центар на Васко Ефтов, понатака има уште две македонски песни.
Верувале или не, толку, од 50 најгледани снимки на каналот youtube во Македонија, само 4 се на македонски јазик.
Преовладуваат снимки од Екс Југословенските држави, најмногу од Србија, некој турбофолк, српски хип хоп, некој Бака Прасе, Пинк, Гранд итн. Има и околу 14 албански снимки, заради албанците што живеат тука.
Не знам на што се должи оваа летаргија, во 1991 државата е делена од Југославија, тие што се родени во независна Македонија, сега имаат речиси 30 години, па чудно од каде таа желба за да гледаат Бака Прасе, задруга, гранд и такви чуда. Патем и јазикот не е сличен.
Види друже во Вуковар и Сараево кај шо ги ебеле од гранатите и им ги силувале жените се слушаат песни од Србија.Не можам да кажам за Косово ама ќе кажам за Албанците од Македонија, познато е колку омраза има помеѓу вас.Пред неколку години случајно се најдов на отварање на летната сезона на базенот во Велес каде пееше Саша Ковачевиќ, не слушам таква музика а знаеш ли кој беа најгласните шо пееаа у публика?@jamey jasta фала за одговорот, не сум стручен и не сум извршил испитување, туку често гледајќи што има на интернет, гледав дека врие од српски производи.
Не велам дека македонецот нема афинитети, пошто ги имаше некогаш.
А зошто нема денес?
1.Мое мислење е дека се работи за една Ју носталгија кај граѓаните, која е пренесена и на помладите.
2. Медиумите им дадоа простор на странските производи.
3. Македонските создавачи се откажаа и не се обидуваат да добијат простор.
Јасно ми е за времето во кое живееме, гангам стајл, деспасито, бонбон, но сепак мора да постои еден баланс.
Еве @Beric Dondarrion следи нешто поинаку
@Ilumious , @BilboBaggins , јас сум ве вознемирил, а мислев треба да ве вознемири појавата што ја опишав во темата.
не е човек, шабан еМорав да гуглам шо е тоа бака прасе. Мислев некое дегенско шоу од типот на велики брат, ама тоа уствари да ти било човек.![]()
Можеби најголемиот јутјубер на Балканот, со заработка од преку 10.000 евра месечно. Но лош пример за децата.Морав да гуглам шо е тоа бака прасе. Мислев некое дегенско шоу од типот на велики брат, ама тоа уствари да ти било човек.![]()
Знаете дека на youtube има можност да проверите што најмногу се гледа во секоја држава, 50 најгледани видеа.
Моментално најгледано е песната на Аца Лукас, потоа идат некои албански песни, некоја албанска емисија, некоја турска серија, нешто на англиски, и тек на 19 место доаѓа најгледаната снимка која е македонски производ, емисијата 90 секунди, потоа доаѓа емисијата Во центар на Васко Ефтов, понатака има уште две македонски песни.
Верувале или не, толку, од 50 најгледани снимки на каналот youtube во Македонија, само 4 се на македонски јазик.
Преовладуваат снимки од Екс Југословенските држави, најмногу од Србија, некој турбофолк, српски хип хоп, некој Бака Прасе, Пинк, Гранд итн. Има и околу 14 албански снимки, заради албанците што живеат тука.
Не знам на што се должи оваа летаргија, во 1991 државата е делена од Југославија, тие што се родени во независна Македонија, сега имаат речиси 30 години, па чудно од каде таа желба за да гледаат Бака Прасе, задруга, гранд и такви чуда. Патем и јазикот не е сличен.
Пред неколку години слично на Цеца и нејзината фамилија беше актуелно помеѓу Анџелина Џоли и Бред Пит...Не, од македонските медиуми ни е, читајќи за ќерката на Цеца, свадбата како ја правеше и други нејзини достигнувања :
Како пее ќерката на Цеца
Ќерката на Цеца го покажа задникот
Ќерката на Цеца прозборе за роденденот
Ќерката на Цеца заплаче
Ќерката на Цеца покажа како изгледа без шминка
Ќерката на Цеца во поинакво издание
Илјадници македонци нон стоп следеа како се одвива свадбата на ќерката на Цеца, повеќе македонецот знае за ќерката на Цеца него за нивниот предок Александар Велики.
Друг главен настан во македонските медиуми, Дарко Лазич, некојси пеач, секој ден, де ќе му ја ампутираат ногата, де нема, де ова де она.
Трет настан, Јелена Карлеуша, дали сликите и биле сечени, лепени и монтирани.
Не сум стручен и не сум извршил испитување, но од тоа што гледам на интернет мене ме вознемирува тоа што делиме држава и сме соседи со народ кој има најкриминален ген во цивилизираниот свет, не сe тушира редовно и деформира пениси на мали деца. Јасно ми е за времето во кое живееме, но не може во секоја албанска куќа да има 5 саксии со марихуана, пакетче бело во фрижидер, рачен минофрлач и по еден калашников за секој член од семејството.@jamey jasta фала за одговорот, не сум стручен и не сум извршил испитување, туку често гледајќи што има на интернет, гледав дека врие од српски производи.
Не велам дека македонецот нема афинитети, пошто ги имаше некогаш.
А зошто нема денес?
1.Мое мислење е дека се работи за една Ју носталгија кај граѓаните, која е пренесена и на помладите.
2. Медиумите им дадоа простор на странските производи.
3. Македонските создавачи се откажаа и не се обидуваат да добијат простор.
Јасно ми е за времето во кое живееме, гангам стајл, деспасито, бонбон, но сепак мора да постои еден баланс.
Еве @Beric Dondarrion следи нешто поинаку
@Ilumious , @BilboBaggins , јас сум ве вознемирил, а мислев треба да ве вознемири појавата што ја опишав во темата.