Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ништо. Џабе име мењавме, ни Оскар не ни дадоа :cautious:
Требаа да снимат документарец за Шарените и нивната борба за слобода и демократија. Со тоа гарант ќе победеа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Prasanje do sarenite i nivnite fanovi: Koga Ivanov dade generalna amnestija za site, bese isplukan, izvregjan i omalozen na nivo na majmun. Kako go procenuvate deloto na Zaev odnosno generalnata amnestija za tie dela i lugje, za koi vetuvase deka ke si lezat?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.964
Prasanje do sarenite i nivnite fanovi: Koga Ivanov dade generalna amnestija za site, bese isplukan, izvregjan i omalozen na nivo na majmun. Kako go procenuvate deloto na Zaev odnosno generalnata amnestija za tie dela i lugje, za koi vetuvase deka ke si lezat?
Do den denes ova e najgolema greska na Ivanov.

P.s ne sum od sarenite

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
Ако после оваа слика очекувавте Медена Земја да земе оскар, ондак можете слободно да закажете еден преглед во Бардовци...

Автоматски споено мислење:

Несакам да те навредам, али ова е премногу наивно и глупо прашање, Се знае дека голем дел од Шарените си беа на платен список, што од партија, што од други извори, денес гледаме дека нив не ги интересира нит правда, нит амнестии, нит Тамара, нит Младенов, нит Нешковски... Шарените беа и останаа збирштина на џаболебари, твитер крлежи и исфрустрирани наркомани со кои ништо позитивно не придонеле за државава во кои живеат. Сега тие се на државна цицка, утре да решат да ја федерализираат државата тие први ќе потпишат да ја поделат.
Не очекувај ништо од луѓе кои по цели денови дремат по невладини и себеси се гледаат како инфериорна раса во споредба со другите фиромјани (по нивнен речник). Тие ќе биле, се и ќе останат рак рана во општеството.

Едино ми е криво што за 3 години генерално направија народот да сакаат да го вратат Груки и Иванов на власт, е до толку штета направија во земјава... го направија оној од Будимпешта да биде пророк и секој кажан збор да му биде вистина, и да го бараат назад во знак на очај.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Do den denes ova e najgolema greska na Ivanov.

P.s ne sum od sarenite
Па демек ако не беше амнестијата на Иванов, ќе си лежеа... Не ме зезај.... Иванов си ја изигра севеџанската улога до крај... он беше последната потпора, последната лажна надеж на она малку народен отпор што остана после 27ми....

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Како треба да се однесува десничарска партија и како ДПМНЕ се однесува? Дали е ДПМНЕ десничарска партија? Десничарска е на пресови и митинзи, четири у четири кога треба да се разговара некако брзо го лижат тоа што го плукале.

Дпмне е десничарска исто толку колку шо е Сдссм левичарска.Постои само една идеологија во државава, профит и сопствени интереси.А најбитно е партиските да се згрижат пошто трчале за партија им носеле гласови.Другите кој ги е.е.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.306
Повторно 80 пратеници, и повторно собрани со делење тендери, на балкански начин...

Никогаш нема да има правда во Северџанијава, а ЕУ и понатаму ќе остане мисловна именка за нас, па ако сака и 1000 пати да смениме име и Устав...
Устав можеш да смениш и милион пати ако ти се ... ама име не смееш да смениш ниту еднаш, затоа што е тоа класичен етноцид, со пенкало во рака бишеш еден цел народ, Македонци.
Правда немало и ќе нема, насилната промена на името е класично злосторство и репер за неправда, за каква правда збориш?
Тоа што некои си земаат за право да одлучуваат во мое име, говори дека не сум моќен да ги спречам, но тоа не значи дека треба да се помирам или да ги оправдувам и да релативизирам работите до безсвест.

Доколку сдс го изгласа на ваков начин законот, ја потпишува и смртната пресуда на сдс, од политички аспект.
За да се спаси сам, цело членство го фрла во оган...
Го потценив... На здравје северџани
Тоа што ти (јас или ....) си го потценил е најмал проблем, многу поголем е што една голема маса на ре...дињи исто мислат дека е глуп, а типот ги превесла сите ја шитна Македонија и уште заработи!

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.742
Поени од реакции
35.593
Кога ќе слушнат cеверџаниве М А К Е Д О Н И Ј А, веднаш скокаат како прле пред магаре „сега според Устав сме Северна“, нешто налик вампир и лук.
Кога ќе слушнат СЕВЕРНА чувството им е малтене оргазмично :vozbud:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Poentata ne mi bese da go branam Ivanov, ne ni ja proceniv amnestijata. Tuku dvojnite standardi na sepak golem del od Makedoncite. Ivanov ako pravi edno e majmun a Zaev ako go pravi istoto e Bog. Ne se gleda objektivno na rabotata tuku vo zavisnost koj go pravi nestovo. Taka funkcionirame 30 godini kako drzava i toa e problem. Toa pokazuva, deka golem del od lugjeto ne razmisluvaat okolu toa sto se desava, dali e dobro ili ne, tuku ako e od "nasite" mora da se brani do kraj. Mozebi i fali kapacitetot da se sfatat politickite procesi, ne znam.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.964
Poentata ne mi bese da go branam Ivanov, ne ni ja proceniv amnestijata. Tuku dvojnite standardi na sepak golem del od Makedoncite. Ivanov ako pravi edno e majmun a Zaev ako go pravi istoto e Bog. Ne se gleda objektivno na rabotata tuku vo zavisnost koj go pravi nestovo. Taka funkcionirame 30 godini kako drzava i toa e problem. Toa pokazuva, deka golem del od lugjeto ne razmisluvaat okolu toa sto se desava, dali e dobro ili ne, tuku ako e od "nasite" mora da se brani do kraj. Mozebi i fali kapacitetot da se sfatat politickite procesi, ne znam.
Mnogupati tvrdam deka golem del makedoncite se isklucitelno glup narod ama nekoi luge sekogas se pronaogaat vo toa i se vregjaat.
Edinstven nacin da se prejde gluposta e da se priznae deka istata e realna. Koga ke priznaes deka e problem mozes da pocnes da go resavas.

Ama polesno se progoltuva romanticniot del kako, mnogu predavnici, makedoncite stradaat od predavnici i slicno.

Cisto me interesira, dali ima druga zemja koja ima telo Specijalno Javno Obvinitelstvo za da ni pravi drustvo?
Dali moze nekoj za ova prasanje da me poduchi?
Navistina me interesira.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ако после оваа слика очекувавте Медена Земја да земе оскар, ондак можете слободно да закажете еден преглед во Бардовци...
Да. Обично од академијата пред да гласаат глеат кој какви слики со подршка за кандидатите објавува по нетот. Така беше и сега, за жал.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.964
Да. Обично од академијата пред да гласаат глеат кој какви слики со подршка за кандидатите објавува по нетот. Така беше и сега, за жал.
Aman saka da kaze deka e baksuz.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
:facepalm:

Инаку...

Дај нека побрза да усере уште нешто во преостанативе 2 месеца кај што нема усерено.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.173
:facepalm:

Инаку...

Дај нека побрза да усере уште нешто во преостанативе 2 месеца кај што нема усерено.
Изричити замерки од Венецијанска комисија добива за двојазичност во судството и он продолжува да копа .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom