Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Вика дека нема амнестија, а истиот закон ќе му го гласаат 8 амнестирани политичари...
:popce:

И после гласањево конечно ќе се затвори целиот процес познат како "Сусвото ќе го отвориме како пупка...", или со други зборови никој нема да си лежи

Види, ние може до утре вака да си се заебаваме со трачарски жаре-бербер муабети и клипчиња за Халкидики десничари, педери, кој кого го ебел и сл., али според актуелниве случувања во државава, испаѓа дека најјако го лапнаа курот тркалата кои им веруваа на Заев и компанија дека ќе донесле правда и ќе воспоставеле правна држава.

Не само што го лапнаа, туку и малку им се подмочна во уста нобеловецот, да има со што да направат гаргара откако ги изедоа сите гомна досега.

Се слагам. Само не ми е јасно што е со постов? Дпмнеовското говно смрди помалку од тоа на сдс или како? Треба да почнеме да ги делиме на поштени и непоштени лопови според муабетов што ми го напраи...

Се слагам. Само не ми е јасно што е со постов? Дпмнеовското говно смрди помалку од тоа на сдс или како? Треба да почнеме да ги делиме на поштени и непоштени лопови според муабетов што ми го напраи...
ДПМНЕ-овското гомно му смрди на тој што го конзумира ... исто како што му смрди СДСМ-вското гомна на тој што го конзумира. Нека му ја мислат тие со гомна во устата...

ЕДИТ: нормално е истите да шират смрдеа наоколу кога ќе отворат уста.

ДПМНЕ-овското гомно му смрди на тој што го конзумира ... исто како што му смрди СДСМ-вското гомна на тој што го конзумира. Нека му ја мислат тие со гомна во устата...

ЕДИТ: нормално е истите да шират смрдеа наоколу кога ќе отворат уста.

Апсолутно се слагам, затоа и ме зачуди членов од погоре кој очекуваше дека ќе ме здоболи ако вреѓа по Заев и следбениците му. Еве ја кога и да пишам нешто против ДПМНЕ во темава има едно два тројца ликови кои дежураат и кои лавовски ја бранат дпмнеовската чест на форумов.

Мојот муабет нема врска со тоа што си пишал. Тоа што не ти е јасно, си е твој проблем.

Вика дека нема амнестија, а истиот закон ќе му го гласаат 8 амнестирани политичари...
:popce:

И после гласањево конечно ќе се затвори целиот процес познат како "Сусвото ќе го отвориме како пупка...", или со други зборови никој нема да си лежи

Заев у принцип дава одговор на тоа дека намерно го буткаат законот за да се спасат од сите гомнарии што ги направија изминативе 4 години.
Но законот и не е толку битен. Со и без аконот ако не им дозволат странците, вмро неможе никого да чепка и да апси. Тоа од старт е јасно. Ке паднат некои спорадични ликови ко боки и кичеец.

Латас имаше одлично интервју на Алфа пред некоја недела. Таму кажа дека целата работа е почната во 2011. Реално, нема начин странците да не успеат во тоа што го замислиле. Имаат стратегии и планови, А,Б,Ц,Д итн. Откако ги завршија сите работи до сега, на нив им е побитен законов отколку кој ке победи на избори. Преку законов, странците си обезбедуваат контрола врз политиката преку судството.

Апсолутно се слагам, затоа и ме зачуди членов од погоре кој очекуваше дека ќе ме здоболи ако вреѓа по Заев и следбениците му. Еве ја кога и да пишам нешто против ДПМНЕ во темава има едно два тројца ликови кои дежураат и кои лавовски ја бранат дпмнеовската чест на форумов.

ОВА:
Тоа е за заостанати, небањати десничари. ДПМНЕ се авнтгарда, они се попознати како Халкидики десничари.

:cool:
Подсети на старите добри времиња од куртон револуцијата и терминологијата на проповедниците на животот.... Што пак подсети на гомната со кои им ги наполнија устите на истите...

Мојот муабет нема врска со тоа што си пишал. Тоа што не ти е јасно, си е твој проблем.
Па не ми е, ти спомна за гомна јадење и некој требаше да остане увреден, а едини кој се издваја по скокањето во темава си ти. Така да комплиментите сам на себе си ги подели.
ОВА:

Подсети на старите добри времиња од куртон револуцијата и терминологијата на проповедниците на животот.... Што пак подсети на гомната со кои им ги наполнија устите на истите...
Па да истите работи што тогаш сум ги зборел ги зборам и сега. Тоа што политиките на Заев се огледало на дпмнеовските не го мења минатото.

Па не ми е, ти спомна за гомна јадење и некој требаше да остане увреден, а едини кој се издваја по скокањето во темава си ти. Така да комплиментите сам на себе си ги подели.
Тоа за јадењето гомна се однесуваше за гомна од типот: нема промена на име, нема промена на устав, нема двојазичност, нема Тиранска платформа, нема договор со Бугарија, нема амнестија, се е во главите на вмровците, ќе има правна држава, правда за Нешковски, правда за Младенов, правда за Монструм, че си лежат, слобода, слободни медиуми, демократија, департизација на институции, крај на корупцијата, крај на непотизмот, крај на клиентелизмот... итн., да не редам уште.

И не знам за какво скокање правиш муабет. Ако ти смета тоа што пишувам за кловновиве на власт - извини, друг пат тебе ќе те прашам ако сакам да напишам нешто.

Ако ништо друго @Con Artist вечерва сигурно добива оскар за најдобра улога на политички независен/непристрасен глумец.
Аман бе, од толку мое кењање денес за кловновиве на власт, јас ти оставив впечаток за непристрасност!? Зарем ти делувам на некој кој го боли курот за непристрасност, и што некои на форум мислат за мене!? :D

Златна Бубашваба за тебе, за лошата проценка.

Cisto me interesira, dali ima druga zemja koja ima telo Specijalno Javno Obvinitelstvo za da ni pravi drustvo?

Тоа за јадењето гомна се однесуваше за гомна од типот: нема промена на име, нема промена на устав, нема двојазичност, нема Тиранска платформа, нема договор со Бугарија, нема амнестија, се е во главите на вмровците, ќе има правна држава, правда за Нешковски, правда за Младенов, правда за Монструм, че си лежат, слобода, слободни медиуми, демократија, департизација на институции, крај на корупцијата, крај на непотизмот, крај на клиентелизмот... итн., да не редам уште.

И не знам за какво скокање правиш муабет. Ако ти смета тоа што пишувам за кловновиве на власт - извини, друг пат тебе ќе те прашам ако сакам да напишам нешто.

Аман бе, од толку мое кењање денес за кловновиве на власт, јас ти оставив впечаток за непристрасност!? Зарем ти делувам на некој кој го боли курот за непристрасност, и што некои на форум мислат за мене!? :D

Златна Бубашваба за тебе, за лошата проценка.
Да сумирам во една реченица, ако може, таму каде завршува разумот и чесноста, започнува македонската политика....

Cisto me interesira, dali ima druga zemja koja ima telo Specijalno Javno Obvinitelstvo za da ni pravi drustvo?

Наскоро.... многу наскоро... шарените специјалки ќе си добијат „специјален премиер“.

Nikola-Gruevski-pred-Vlada.jpg

Ќе следува реверзибилен процес, во кој секој ќе си го добие заслуженото. Ќе се почни со враќање на разно разни Красничевци, Бајрушовци, Асановци... таму каде што припаѓаат зад решетки. ;)

Наскоро.... многу наскоро... шарените специјалки ќе си добијат „специјален премиер“.

Nikola-Gruevski-pred-Vlada.jpg

Ќе следува реверзибилен процес, во кој секој ќе си го добие заслуженото. Ќе се почни со враќање на разно разни Красничевци, Бајрушовци, Асановци... таму каде што припаѓаат зад решетки. ;)
:pos:

Зад решетки или во министерски фотелји, како Талат?

Се надевам дека си ироничен во спротивно да ви се чуди човек на паметот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom