Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Аман бе дечко, стварно така беше. Заев, како што го дал Господ, недоветен, повторно се истрча, ја објави глупана слика и оп оскарот кај Обама. Ја лично мислам дека Сорос има вршено притисок врз Заев да ја објави сликана, за Обама да го лапне оскарот, пошто Обама е на Сорос дете, тоа барем сите го знаат, а Сорос го држи Заев у мал џеб.
Автоматски споено мислење:

Изричити замерки од Венецијанска комисија добива за двојазичност во судството и он продолжува да копа .
Ова многу потсеќа на моментот со амнестијата на хашките, кога меѓународната јавност ја осуди.
Сега ваљда треба шарените да почнат со истата флоскула што ја слушавме од куртоните - мораше тоа да го направи, му се закануваа по живот!

Mnogupati tvrdam deka golem del makedoncite se isklucitelno glup narod ama nekoi luge sekogas se pronaogaat vo toa i se vregjaat.
Edinstven nacin da se prejde gluposta e da se priznae deka istata e realna. Koga ke priznaes deka e problem mozes da pocnes da go resavas.

Ama polesno se progoltuva romanticniot del kako, mnogu predavnici, makedoncite stradaat od predavnici i slicno.

Dali moze nekoj za ova prasanje da me poduchi?
Navistina me interesira.

Ne sme mnogu daleku so stavovite gledam. Tuku problemot e kako glup covek moze da utvrdi deka e tokmu takov? Tuku politickiot marketing na partiite tokmu e nasocen za opstiot narod.

:facepalm:

Инаку...

Дај нека побрза да усере уште нешто во преостанативе 2 месеца кај што нема усерено.

Dali postoi uste nekoi zakon koi se nosi bez Badinter? Bez potreba im se dava na Albancite takva alatka de fakto pravo na veto.

Аман бе дечко, стварно така беше. Заев, како што го дал Господ, недоветен, повторно се истрча, ја објави глупана слика и оп оскарот кај Обама. Ја лично мислам дека Сорос има вршено притисок врз Заев да ја објави сликана, за Обама да го лапне оскарот, пошто Обама е на Сорос дете, тоа барем сите го знаат, а Сорос го држи Заев у мал џеб.
Kakov boomerski odgovor

Па добро, зарем тебе не ти личи дека заради глупана слика на Заев не довиме Оскар?
Не добивме оскар пошто не најавија како Македонија, а Димитров се јавил у влада и побарал оставка од целата екипа на медена земја .. плус тука имаш и грчко влијание и притисоци откако дознаа дека не викаат Македонија. Од тие причини дадоа оскар на друг инаку не е поради сликата на Заеф ... Ете така сега името нека ви носи дома леб на маса, прости небањати суштества и сендвичи, а фино можевме денес да славиме оскар. Абе земјата ја уназадивте, да не бевте до сега на Марс ќе бевме, и се тоа за едно просто име што на нас ништо не ни значи. Нема правда нема мир, ќе си лежите и парите ќе ги вратите, СЈО, Катица божица, Фатиме лепотица и Ленче принцеза. УА

Не добивме оскар пошто не најавија како Македонија, а Димитров се јавил у влада и побарал оставка од целата екипа на медена земја .. плус тука имаш и грчко влијание и притисоци откако дознаа дека не викаат Македонија. Од тие причини дадоа оскар на друг инаку не е поради сликата на Заеф ... Ете така сега името нека ви носи дома леб на маса, прости небањати суштества и сендвичи, а фино можевме денес да славиме оскар. Абе земјата ја уназадивте, да не бевте до сега на Марс ќе бевме, и се тоа за едно просто име што на нас ништо не ни значи. Нема правда нема мир, ќе си лежите и парите ќе ги вратите, СЈО, Катица божица, Фатиме лепотица и Ленче принцеза. УА
Све тоа што го кажа е стварно така, ама пресудно беше со сликата на заев.

Ај да видиме до кога ќе изиграва дворски шут...
Не се праи будала.
Очигледно е све.
Да не се истрчаше црпнатиот со сликата, сега може два, или три оскари ќе имавме.
Останува да се помириме со судбината и да се надеваме дека Мицковски нема вака да се излетува со селфија пред оскари.

Све тоа што го кажа е стварно така, ама пресудно беше со сликата на заев.
Ама можеби и тоа што и гледала на кафе на СЏП, па на оваа не и се допаднало па да ургирала у академијата да не и дадат оскар ? ВМРАНА глупа, на кафе ќе гледаат, небањати сендвичи едни, до сега на јупитер ќе бевме., наместо оскар да славиме денес ... е до кое дереџе не донесоа.
Сва среќа што русите не се умешаа инаку немаше ни на оскари да не викнат. Него да каже Мицко зашто не ни дадоа оскар и дали е он главната причина за тоа, дали неговиот властодржач од будимпешта му наредил да прави опструкции за да не добиеме оскар ?

Ама можеби и тоа што и гледала на кафе на СЏП, па на оваа не и се допаднало па да ургирала у академијата да не и дадат оскар ? ВМРАНА глупа, на кафе ќе гледаат, небањати сендвичи едни, до сега на јупитер ќе бевме., наместо оскар да славиме денес ... е до кое дереџе не донесоа.
Сва среќа што русите не се умешаа инаку немаше ни на оскари да не викнат. Него да каже Мицко зашто не ни дадоа оскар и дали е он главната причина за тоа, дали неговиот властодржач од будимпешта му наредил да прави опструкции за да не добиеме оскар ?
И ова, право да ти кажам, точно е све што ти кажале да пишеш, али ипак, сликата беше пресудна.

ДУИ и Беса пак ја кочат работава како што ја кочеа за името, сега наводно им пречела амнестијата што била предвидена во законот.
Нешто ми кажува дека ќе премижат за амнестијата кога ќе им се даде на нашите сограѓани уште некое јазично право или што и да е таму, што ќе можат да го мафтаат како придобивка на митинзите по селата кај гласачите што им серат во полски ќенефи.

Карикатура демократите од Али Експрес се навредиле од карикатури. :D

Ама битно друга шема е сега. Има слобода, има демократија, правна држава, политичари излегуваат на интервјуа. Одма подруго е, се осеќа свежина и слобода на сите страни.

qrBexOc.png

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024810244009
https://twitter.com/sedo_pero/

Карикатура демократите од Али Експрес се навредиле од карикатури. :D

Ама битно друга шема е сега. Има слобода, има демократија, правна држава, политичари излегуваат на интервјуа. Одма подруго е, се осеќа свежина и слобода на сите страни.

qrBexOc.png

https://www.facebook.com/profile.php?id=100024810244009
https://twitter.com/sedo_pero/
На кој би му сметало волку лош хумор?
Веројатно на некој кој е на тоа ниво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom