Osim Raje iz Sarajeva,pozdrav od Rajke iz PanadjurevcaDanas je 36. godišnjica od sarajevske olimpijade , Raja iz Sarajeva rukama je tada zdušno gradila olimpijske staze ..
u to ime ova divna pjesma :
![]()
Zabranjeno pušenje - Fildžan viška (spot) - 1998
Album: Fildžan viškaGodina izdanja: 1997.Produkcija: Dallas Records http://www.zabranjeno-pusenje.com https://www.facebook.com/ZabranjenoPusenjeTekst pjesme:...www.youtube.com
Ma koga briga za provincijalce druze.Osim Raje iz Sarajeva,pozdrav od Rajke iz Panadjurevca
gdje bude to Sarajevo ja jedino znam gdje se nalazi rajevoSaOsim Raje iz Sarajeva,pozdrav od Rajke iz Panadjurevca
Tri grada u ex yu koja su na mene ostavila najjaci dojam su Sarajevo , Split i Beograd .Nije to dojam na prvu , u svakom od njih sam proveo u intervalima minimalno po nekoliko mjeseci. Bio sam i u svim ostalim vecim sem Skoplja i Novog Sada ali nije to to.gdje bude to Sarajevo ja jedino znam gdje se nalazi rajevoSa
u davna vremena mislim prije rata malo koji Sarajlija je rekao da je iz Sarajeva vec zargonski je bilo iz "rajvaSa"
Prije na prvom mjestu je bila BanjaLuka neznam koliko imas godina i nasto mislis ja mislim na ljepotu.Tri grada u ex yu koja su na mene ostavila najjaci dojam su Sarajevo , Split i Beograd .Nije to dojam na prvu , u svakom od njih sam proveo u intervalima minimalno po nekoliko mjeseci. Bio sam i u svim ostalim vecim sem Skoplja i Novog Sada ali nije to to.
Prijeratnu Banjaluku nisam zapamtio al sam cuo za taj rejting ..78.sam godiste tako da su svi dojmovi na osnovu iskustva u zadnjih 25 godina , a mislim na ono unutrasnje zadovoljstvo koje ti jedan grad daje il ne daje. Nema tu neke filozofije , apetiti samog covjeka su bitni ..nekog privlaci jedno , a onog drugog nesto sasvim drugo...tako da svako misljenje treba uvaziti.Prije na prvom mjestu je bila BanjaLuka neznam koliko imas godina i nasto mislis ja mislim na ljepotu.
Nemoj da ponovo komentarisem ali sada moramAko mislis na zene onda su uvjerljivo najljepse:
1. Mostarke
2. Splicanke
3. Banjalucanke
4. Novosadjanke
A to su opet stereotipi ..meni iz Mostara ce uvijek biti sladja i ljepsa Splicanka , Beogradjanka od bilo koje Mostarke ..covjeku je uvijek privlacnije ono malo drugacije od okruzenja i svakodnevnice pa makar samo naglasak bio u pitanju.Ako mislis na zene onda su uvjerljivo najljepse:
1. Mostarke
2. Splicanke
3. Banjalucanke
4. Novosadjanke