Сега ќе покажам дека вистинскиот христијанин го знае одговорот, за разлика од атеистите. При тоа не мислам дека атеистите се тупави или смотани, туку дека се недоволно информирани.
Еве друже, јас сум Атеист.
И ко за беља , информиран сум . Доволно , колку да покажам дека атеистите не се неинформирани луѓе.
И дали тоа што сум ја слушнал таа приказна за создаванње на светот мене ме прави ВИСТИНСКИ ХРИСТИЈАНИН ?!?!?!
Он Топик !!!
Одговорот лежи во јајцето!!!
еве го мое мислење, кое не вклучува ниту ТЕОРИЈА НА ЕВОЛУЦИЈА , ниту ТВОРЕЦ со виша сила.
Затоа што , Позади која страна да застанете, лежат убедливи факти кои покажуваат на огромни пропусти како во ТЕОРИЈАТА НА ЕВОЛУЦИЈАТА така и на СОЗДАВАЧОТ.
Прво треба да се има на ум , дека прашањето не се однесува буквално на Кокошка и јајце. Може да биде тоа пингвин и јајце.Може Магаре и јајце.А може и некој мислител што донел јајце напнувајќи се да го најде одговорот

.
Сакам да кажам , Дека прашањето е поставено метафорично.
ШТО ПРЕТСТАВУВА ЈАЈЦЕТО ?????
Јајцето го претставува системот за размножување. Правење на копија од Сопсвеникот.Мултиплицирање на ниво на клетка.
И затоа , јајцето може и да се однесува на МАГАРЕ.Затоа што и тоа има сопствен систем за репродукција.
А КАДЕ Е ОДГОВОРОТ???
Зарем не залкучивте дека прво треба да постои ОРИГИНАЛ(кокошка) за потоа од него да се направи КОПИЈА(јајце).
Инаку , ШТО би копирале ако постои прво јајце ??? тоа што претходно постоело пред него?!!? НИШТО!!!!
Ако постои прво , ЈАЈЦЕ , од каде е тоа ?????
теоријата дека ,тоа е снесено од некој "роднина" на КОКОШКАТА се потпира на ЕВОЛУЦИЈА, која и покрај тоа што сеуште е општо прифатена , секојдневно и се закануваат се повеќе и повеќе факти.
А за оние што сметат дека постои СОЗДАВАЧ.
Нека , прво нека се докажат КОЈ е тој создавач Зефс , буда ,харе, вишна,алах,некоја енергија , господ бог ,биг бенг, комшијата??????
и што тој прво создал ???? Може треба него да го прашате, ако се сеќава да ви каже, оти сигурно заборавил ,од толку творење што правел , и каде ли се нема деца божји.
ЈАС мислам дека точниот одговор на прашањето е КОКОШКАТА.
а вие , прегледајте ги сите факти , па одлучете сами.