Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.975
Абе кој комуњари, да не зеам јутуб линкој да редам овде па да видиш беден спин било...
Ој пушти ги сите муабети и слушај ја убо 1 недела планој кројат шо да пуштат во етер.. нашите вашите од урко од овај од онај, на служба бил па не бил, и на крај Мијалков и вика уживај кај мене се сега на пеење, јас ќе средам. Небитно..

БОМБИТЕ никогаш никој нема да ги заборави.. не Сдсм да било неуспешно сега или шо знам јас разочарани биле луѓето... Бомбите ќе си останат за век и векова.
Автоматски споено мислење:

Пред бомбите не да шепотеа, туку со мимики се разбираа така да уживај, не сум од вчера јас. Џабе се трудите да релативизирате и споредувате....
Не ги бранам денешниве, ама тие претходно пак ич.

Дајте други деца
Obekjaa bombite za smilkovsko deka ke gi objavat.
Sho stana so niv?
I ve molam potsetete me imase i drugi veteni, nedostaveni, samo za sho bea...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ова е многу беден спин.
Wow, не ми се верува што читам. Какво релативизирање на работиве. Сигурно знаеш да го уфрлиш и класичниот коментар „што има у тие бомби, ништо нема“.
Спинот го правиш ти.
Оди сега уште еднаш преслушај го разговорот, еве ти го
И види како се збори за „природна смрт“, „предозирање“, „немало такво нешто (убиство демек немало), немало знаци на насилство“ и ова последново е за официјална изјава!
После и вика Котевски „изгледа испаѓа дека е наш“ и она вика ЌЕ ГО РАСЧИСТИМЕ!!!
„Убедивме две девојчиња да дојдат во станица“ :))
„Мора да се спомне дека бил џанкер, нарушено здравје..:“ :)
Па имаме го „удрил еднаш“ а после „го скршил од мавање“
Човеку Разиел!!!
Што се однесува до тоа дали се нервирала што збори за убиецот дека не можел да скрие или они да го скријат... од разговорот апла се гледа дека Јанкуловска мисли дека можело да се заташка ако се одиграло убаво.

Се, се, ама релативизрање на бомбиве... бомбите секој што ги преслушал како што треба, ќе најде минимум 5-6 работи во кои ќе се запраша дали овие биле луѓе во вистинска смисла на зборот. А да дојде и да пробува да ги одбрани или да каже дека некој ги преовеличувал работите...
Ама добро, 5 години поминаа, меморијата е тоа што е, нема гајле :)

Да не се разбереме погрешно, ми се гади и од ВМРО и од СДС и од видеа во кои Заев 7 пати вика дека нема да се смени името, видеа од Пендаровски кој вика „какво мењање на име, тешко тој што ќе го смени“ „тепси'та празна, баклавата изедена“ итн итн
Ама бомбите во НИКОЈ случај не смеат да се заборават, релативизираат, бранат...

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.975
Студентскиот Пленум беше оформен ради екстерното тестирање, лошите услови во студентските домови, лошото образование, и мешање на политиката кај студентите...

Денес
- е укинато само екстерното, се
So prvite 3 protesta na studentskiot plenum, togas vladata na dpmne gi ukina testiranjata i gi povika studentite da odat i da debatiraat i so nivna pomos da se donesat novi zakoni. Po sto glavnite plenumci odbija, bidejki bea normalno politicki veke imaa agenda. Potoa vo grupata, po objavata na toj post, pola i poveke studenti napustija plenum.
Patem, denes taa grupa pod imeto studentski plenum ne postoi, sigurno e preimenuvana.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.658
So prvite 3 protesta na studentskiot plenum, togas vladata na dpmne gi ukina testiranjata i gi povika studentite da odat i da debatiraat i so nivna pomos da se donesat novi zakoni. Po sto glavnite plenumci odbija, bidejki bea normalno politicki veke imaa agenda. Potoa vo grupata, po objavata na toj post, pola i poveke studenti napustija plenum.
Да те поправам, првите два протеста беа најмасовни и никој неможе да ме убеди дека крлежите во студентскиот пленум имаа било каков ефект на тие два протеста... тогаш излегоа студентите од цела држава, потоа видоа колку е часот кога крлежите целосно го превземаа тој Пленум.

Јас имав познаник кој беше еден од главните во пленумот. Цело време дремеше по невладини и беше на голем дел од шарените протести. Дно од човек, сам се одалечи од друштвото бидејќи не се дружел со "вмровци"... така им го перат мозокот по невладините, немам друго објаснување :toe:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Wow, не ми се верува што читам. Какво релативизирање на работиве. Сигурно знаеш да го уфрлиш и класичниот коментар „што има у тие бомби, ништо нема“.
Спинот го правиш ти.
И види како се збори за „природна смрт“, „предозирање“, „немало такво нешто (убиство демек немало), немало знаци на насилство“ и ова последново е за официјална изјава!
После и вика Котевски „изгледа испаѓа дека е наш“ и она вика ЌЕ ГО РАСЧИСТИМЕ!!!
Човеку Разиел!!!
Што се однесува до тоа дали се нервирала што збори за убиецот дека не можел да скрие или они да го скријат... од разговорот апла се гледа дека Јанкуловска мисли дека можело да се заташка ако се одиграло убаво.

Се, се, ама релативизрање на бомбиве... бомбите секој што ги преслушал како што треба, ќе најде минимум 5-6 работи во кои ќе се запраша дали овие биле луѓе во вистинска смисла на зборот. А да дојде и да пробува да ги одбрани или да каже дека некој ги преовеличувал работите...

Да не се разбереме погрешно, ми се гади и од ВМРО и од СДС и од видеа во кои Заев 7 пати вика дека нема да се смени името, видеа од Пендаровски кој вика „какво мењање на име, тешко тој што ќе го смени“ „тепси'та празна, баклавата изедена“ итн итн
Не е тоа снимката. Целата снимка ја објави другарчето на Заев од Чикаго. И таму е се јасно.

Настрана што разговараме за случај во кој убиецот е пуштен да избега, организирано, од новата власт, а тогашна бомбообјавувачка опозиција.

И факт е дека сите што урлавте ко нездрави и се тетеравевте ко епилептипни по протести имате придонес за тоа бегство. Тоа што не сте биле свесни, збори за нешто друго.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.975
Да те поправам, првите два протеста беа најмасовни и никој неможе да ме убеди дека крлежите во студентскиот пленум имаа било каков ефект на тие два протеста... тогаш излегоа студентите од цела држава, потоа видоа колку е часот кога крлежите целосно го превземаа тој Пленум.

Јас имав познаник кој беше еден од главните во пленумот. Цело време дремеше по невладини и беше на голем дел од шарените протести. Дно од човек, сам се одалечи од друштвото бидејќи не се дружел со "вмровци"... така им го перат мозокот по невладините, немам друго објаснување :toe:
Znam znam, samo zaboraviv da go dodadam toj del.
Fun fact, liderite na plenumot sea rabotat u ministerstva.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.244
Доста им беше на каурчињата безгрижно детство. Нека се челичат малце.
Јас би им направил ново училиште, би вложил огромни пари, само да видам за колку време ќе го напраат пепел, како што и прават со се останато во државава.

И гледаш како се работи плански. Стави 1200 средношколци шипурки, во училиште со 100 основци Македонци. Па после тепачки, бодење и триста работи со кои они се служат. Потишти ја младината уште од мали нозе со цел да се знае кој е главен во градов. Ништо не е случајно, и сите овие вакви "мали" работи, за кои некој ќе рече ај бе големо чудо ако идат во исто училиште, ќе ги ставиме различни смени, доведуваат до едно психолошко стање да еден народ треба да се плаши од друг, т.е од племе. Овој процес не е почнат од сега, и не се прави преку ноќ, ама кога тогаш ќе ја остварат целта...

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Во секој случај, никако не е решение албанските средношколци да ги лупнат со каурчиња у иста зграда.
Помалку лошо е да продолжат да учат таму, кај што учеле до сега, отколку да има секојдневно повредени и истрауматизирани каурчиња. Ипак се деца, иако се каури.

Нека им најдат друга локација или нека градат ново училиште за тие муслимани.
На времето кога го преместија Зеф Љуш Марку у Топанско,а претходно одеа во Карев и кај нас у Гуц Здравко Цветковски имаше само 2 тепачки за две години.Сега помини кај Букурешт по Партизанска за време голем одмор ке мислиш дека си на Јаја Паша

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе кој комуњари, да не зеам јутуб линкој да редам овде па да видиш беден спин било...
Ој пушти ги сите муабети и слушај ја убо 1 недела планој кројат шо да пуштат во етер.. нашите вашите од урко од овај од онај, на служба бил па не бил, и на крај Мијалков и вика уживај кај мене се сега на пеење, јас ќе средам. Небитно..

БОМБИТЕ никогаш никој нема да ги заборави.. не Сдсм да било неуспешно сега или шо знам јас разочарани биле луѓето... Бомбите ќе си останат за век и векова.
Автоматски споено мислење:

Пред бомбите не да шепотеа, туку со мимики се разбираа така да уживај, не сум од вчера јас. Џабе се трудите да релативизирате и споредувате....
Не ги бранам денешниве, ама тие претходно пак ич.

Дајте други деца
Веќе преоѓаш во патетика :vozbud:
Наредното што ќе го кажеш на прашање за кој ќе гласаш е дека ќе гласаш за Заев.....оти веќе сме почнале да тонеме, а тонењето ни е единствена опција.....ако размислам стварно има логика.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.808
Поени од реакции
17.026
Спинот го правиш ти.
Човеку Разиел!!!

се убаво, ама зошто Заев се сликаше со убиецот, го пуштија да се лекува и на крај да избега ???
Овакви убиства кај нашата Милиција/Полиција имало поодамно... Убиство е и комшијата, човек со 60+ години, пред 50 години што го однесоа во Идризово и го држеа во буре со вода цела ноќ ( такво им било испрашувањето), а тој требал да оди на операција на бубрег... ама круната е што нашите дебили привеле и малтретирале потполно недолжен човек, на своја рака ...
Утредента го закопуваат со највисоки почести..
Да,ќе кажете сега нема УДБА.. ама и сега ИМА слични работи, обезбедувањето на Бранко ПРЕДИЗВИКА тешка сообраќајка кај Битола, изгинаа недолжни луѓе, башка поради пребрзото возење имаше 55 повредени во Дипломатската колона..
Одговараше некој ?????????????
Турција им даде стипендии на децата чии родители загина, од нашата држава ништо...
Исто изгази еден од МВР или безбедност дечко и девојка на моторче на раскрсницата кај Црвен Крст, возејќи со огромна брзина... Прво го правдаа бил на задача, морал да стигне бргу на Аеродром... После ги силуваа во здрав мозок сите медиуми дека дечкото и девојката на моторчето влегле на ЦРВЕНО..
Сите медиуми молчеа како гомна..
Ама сега, кога требаше да се најде повод за демонстрации, случајот со Нешковски се надува како балон; а тој всушност по последното толкување на оваа власт ( која го пушти виновникот) и не починал на лице место, туку подоцна..
Сега имаме КРИЕЊЕ во ЗДРАВ мозок !!
Кога пред 4 години аудито на Заев имаше сообраќајка во Струмица, прва реакција на ФБ од шарените платеници беше обид за Атентат !!!
Бргу се дозна дека шоферот на Зајко самоволно со службеното возило си возел роднини... ама се полека полека се Заташка и заборави, а шоферот требаше да биде казнет...
Случка 3... Телохранителот на Заев 2016 во дискотека претепа 6-7 малолетници, 2 од нив се здобија со тешки повреди .. помина само со прекршочна пријава, како за погрешно пааркирање !!!!!!!!!!!!!!
Случка 4... 2016, полицаец од Струмица , близок до Примослав , пукаше на малолетници кој бегале од полиција, затоа што влегле и се возеле со некој чамец на негов пријател,( а кој всушност самиот требал да одговара за оставање на јаавно место на неовластено, нерегистрираано изработено пловило кое е и опасно за употреба)... децата едвај куртулија а случајот се Заташка...
..Така да ова за Нешковски е лук и вода, надувана работа и на крај испадна виновникот АЛАТКА за уривање на предходна влада...
Најголема гомнарија е што кај нас НИШТО не се расчистува ДО КРАЈ
Ете, Андов напиша книга со детали за Атентатот на Глигоров, Фрчко го тужи, прво ја забранија книгата, после ја пуштија, ама пак СЕ СЕ заборави бидејќи кај нас медиумите 24/7 продуцираат НОВИ работи а стаарите одат под ТЕПИХ...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Веќе преоѓаш во патетика :vozbud:
Наредното што ќе го кажеш на прашање за кој ќе гласаш е дека ќе гласаш за Заев.....оти веќе сме почнале да тонеме, а тонењето ни е единствена опција.....ако размислам стварно има логика.
Не се работи за величање и споредби, во случајов тоа што и на мене многу ми пречи што народов има сериозен проблем со buffer memory... Сегашниве се гној, факт е дека немаат кадар, се заплеткаа во комплицирани процеси, се измајмунисаа со комшиите и не направија ни 1% од тоа што ветија. Смилковско, бомбите, судството и јаготка на шлагот е продолжување на праксата лични интереси и толку.
Мене ми е мизерно што еден куп шарени сега зборат против себеси заборавајќи си ја каузата кога оделе по улици и кога апсолутистичкиот режим со сите прислушувања и милионски суми по Канарски острови било реално тешко да се разниша.
Истите што бе „згрозени“ од бомбите за Мартин и децата кај Смилковско сега ги интерпретираат муабетите и наеднаш не се „до толку“ виновни?
Извинете вака, ама многу ви се лабилни ставовите. Почитувам само една вистина: зло се двете големи партии и пропратно уште поголемо зло е мизерна комбинаторика со ДУИ.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Јас би им направил ново училиште, би вложил огромни пари, само да видам за колку време ќе го напраат пепел, како што и прават со се останато во државава.

И гледаш како се работи плански. Стави 1200 средношколци шипурки, во училиште со 100 основци Македонци. Па после тепачки, бодење и триста работи со кои они се служат. Потишти ја младината уште од мали нозе со цел да се знае кој е главен во градов. Ништо не е случајно, и сите овие вакви "мали" работи, за кои некој ќе рече ај бе големо чудо ако идат во исто училиште, ќе ги ставиме различни смени, доведуваат до едно психолошко стање да еден народ треба да се плаши од друг, т.е од племе. Овој процес не е почнат од сега, и не се прави преку ноќ, ама кога тогаш ќе ја остварат целта...
Abe vo Kicevo da vidis kako napravile.

Vo Zajas osnovnoto skolo mislam bese skroz novo im napravile krckalka, arno ama i tuka snemuva deca.

Vo Kicevskata gimnazija skolskata zgrada ja podelile - Pola Makedonska (Mirko Mileski) pola Albanska (Drita). Posto sepak e ista zgrada i isti dvor normalno cat pat ide do megjuetnicki problemi. E sega slusnav deka imalo vo vremeto idea da se napravi gimnazija vo Zajas negde arno ama mladive sakale da odat vgrad a ne vselo da si ostanat. I taka imame dve gimnazii vo edna zgrada, etnicki podeleno, paralelni strukturi kako sto nemoze podobro da se izvede. Mozebi @gjoko-mkd ima nekoja informacija plus.

1580376001940.png

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Abe vo Kicevo da vidis kako napravile.

Vo Zajas osnovnoto skolo mislam bese skroz novo im napravile krckalka, arno ama i tuka snemuva deca.

Vo Kicevskata gimnazija skolskata zgrada ja podelile - Pola Makedonska (Mirko Mileski) pola Albanska (Drita). Posto sepak e ista zgrada i isti dvor normalno cat pat ide do megjuetnicki problemi. E sega slusnav deka imalo vo vremeto idea da se napravi gimnazija vo Zajas negde arno ama mladive sakale da odat vgrad a ne vselo da si ostanat. I taka imame dve gimnazii vo edna zgrada, etnicki podeleno, paralelni strukturi kako sto nemoze podobro da se izvede. Mozebi @gjoko-mkd ima nekoja informacija plus.

Прегледај го приврзокот 231379
Da...ima dve gimnazii. Na albancite gimnazijata ima ja napravi organizacijata Tika od Turcija..sve potpolno novo vnatre. Edno vreme rabotea zaedno...pa posle toa podeleni , a materijalnite trošoci zaedno...sega se komplet izdvoeni. Dve nezavisni edna od druga institucii

A namerata ne im e da pravat gimnazija vo Zajas...tuku obratno-Zajas da go preselat vo Kicevo. Se gradat zgradi na golemo, i se kupuvaat stanovi najmnogunod albancite. Tivka preselba ala Čair pred 20 godini

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Da...ima dve gimnazii. Na albancite gimnazijata ima ja napravi organizacijata Tika od Turcija..sve potpolno novo vnatre. Edno vreme rabotea zaedno...pa posle toa podeleni , a materijalnite trošoci zaedno...sega se komplet izdvoeni. Dve nezavisni edna od druga institucii

A namerata ne im e da pravat gimnazija vo Zajas...tuku obratno-Zajas da go preselat vo Kicevo. Se gradat zgradi na golemo, i se kupuvaat stanovi najmnogunod albancite. Tivka preselba ala Čair pred 20 godini
Znam, na sekoja slobodna dupka raste nova zgrada. Se prasuvam koi gi kupuva tie stanovi koga gradot se prazni konstantno. Stariot del na gradot celosno se unisti, kade sto imase stari kukji koi bea ili trebea da bidat zastiteni nikna golemi kukji odnosno vekje zgradi. Prav Shanghai.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ево ре, јас ќе порелативизирам со посрецво на споредбена компарација (во науката позната како "квантум од сите двајца"). Аку имаш два монументални купишча лајна, неподносливо смрдливи, и толку токсични шо го имет фул загадено сион систем, шо ниеден лајнарски колектор да неможит дагопрајт, ич небитно е дали денешниве лајна се сино-жолти а вчерашнине биле оќер, или дали лајнана биле течни или полуцврсти. Исто е сеедно дали лајнана истеквеле од експлодирани контејнери (даречиме лајнарски бомби) или супрадржавски реќет (наречен СЈО & Боќи & Зоќи) Значит, аку сета вода е загадена шоданеможитдасепијат појќе, тогаш морфологијата, бојата и аромата на лајната се ефемерни параметри.

Ам, кајданајме ре други деца? Несенарачвет на амазон. Другине деца ќе требит да се израснет во Северна Маќедонија од родители шо и во сиов делувиум на фекалии ќе успеет да ги воспитет децана да не го загадвет бунарон з`ш од него требит да пиет сите љуѓе. Не само тие да пиет, и ко ќе се изнапиет, да си наполнет канистери а после да се посерет во него. Али за то ќе требит ногу лајносана вода да протечит додека дасисчистит бунарон.
Во право си то е. Безнадежно е..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom