Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Diplomirani navivaci ste vie...a nie sme bez mentalitet.Zatoa so vakov mentalitet i podobro sto nemame mentalitet,zadrzete si go.
Shvercerat kategoricno ne navivat za Kosovo,no toa ne znaci deka nema da bideme prisutni kako golemi ljubiteli na fudbalot,pomagajki im na nasite braka po gradot(kako dobri poznavaci na gradot),kako turisticki vodici,druzenje zabava.
Peace.
Кои се вашите браќа?

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Vie sekoja utakmica vikate ffm mafija,niedna org za navivanje koga igra makedonija, sega sto se sluci doaga kosovo aj da se sobereme da zemame karti od ffm, zasto ne zemate kurot da go lapate podobro. Kikiriki huligani ste vie komiti ve znae cel mkd
Па исто важи и за вас. Никогаш не сте отишле да навивате за Косово или Албанија и сега дојде натпревар со Македонија и оп ајде на трибини.
Џабе ви се тие приказни не доаѓаме, нема да навиваме итн. Сите знаеме дека ќе одите само да навивате против Македонија исто како на Вардар - Фенербахче, иако не знаевте еден играч во Фенер или од кој град доаѓа клубот, битно е да се биде против Вардар и Македонија!

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Да не се случи то шо се случи со полска е цела оваа работа. Прво не е обединување туку соработување за оваа утакмица. второ ти и твојата екипа ако сте активен дел од комити ке беше запознаен со се многу поодамна со сето ова. Не е од вчера или од денес муабетот, темели има целата иницијатива многу поодамна. Викаш шпиони на запад ќе се појавеле и партиски потрчковци, значи ледерите на твојата група се шпиони? Од вчера виденото, сите групи беа претставувани од нивните лидери и уште еден тон помали групи по соопштението изразија желба да се приклучат. Желба е целата приказна да биде за Македонија а не против противникот. И крај краева, ако тебе ти е сеедно кој на улиците ќе доминира т.е. и на стадион, некој тоа не го вари лесно. Имате опција сте за или против. Сите групи беа контактирани,а тој член од ајдуци што пише не смее Македонија да ја спомме без придавката ни дома, беа поканети не дојдоја. Мило ќе ни биди ако го сменат мислењето, сите овде што пишите а не знаете шо и како е, значи не сте активни членови на навивачки групи и зато вашето мислење е тотално небитно за целата организација, можете лично да кажите шо сакате али немојте групите шо се изјасниле за да си ги брукате со ваши личнл ставови тука.
Ако некој сегашен или поранешен член на една група има свој став , не значи дека тоа е став на цела група. Ова е форум , секој има право на свое мислење.За да го променат мислењето Ајдуци , прво треба да се биле против , па кажи ни дали тие ко група се излегле со свој став , соопштение било што дека не се за ова обединување , или дека некои нивни членови се одбиле, еве ко што читам некој од вас се биле на тој состанок па ете јавно овде на форум нека објави. Ајдуци веќе подолг временски период не се активни , практично не постои групата , за жал ко и многу групи во државата да сме искрени. Покана има стигнато , касно и на луѓе кои со години не се дел од групата и додека беше активна , сега ко што разбрав ќе присуствуваат на следните состаноци. Се водите на сериозност , а овде тропате еден тон глупости , мешате дпмне сдсм штабови предавници. Како народот во оваа држава ја етикетира Струмица ко предавнички град , така и вие низ годините ги етикетиравте Ајдуци , што е крајно бесмислено и даваше погрешна слика за нас и за Струмица. Доколку беше вистина , групата би цветела место да е целосно падната. Додека бевме активни , на состанок во Струмица со Војводи и Фантоми беше прифатено обединувањето , имаше добри идеи кои не беа поврзани само со навивањето на репрезентациите. За жал не беше прифатено од сите и пропадна ко изминатите обиди. Што се однесува за ова обединување само за оваа утакмица ко што е нагласено може да помине во најдобар ред , не мислам дека би биле до толку абдали со оглед на тензијата меѓу нас и шошоните да се изгазиме ние на трибина, али сепак треба многу добра организација прави одбрани љуѓе од сите групи , а не собирање ќоро и сакато колку само бројка да се набилда. Дали тајмингот за обединување е лош незнам , но сепак мора од нешто да се започне , сме у таква ституација каде што едноставно неможаме дома да седаме и да гледаме шошоните како го полнат стадионот. Ова обединување не смее да застане , ако не за навивање туку за борба против антинавивачките федерации, против секоја власт , мвр .. затоа што се е против нас. Нашата навивачка сцена одамна е згасната , групи што со години не постојат , на рака се бројат групи што се неколку години активни со шака луѓе на трибина. Мора да се покаже сложност преку заеднички кампањи , протести било што , затоа што немаме никаков спорт , клубовите ни се пералници на пари , стадионите и салите ни се празни со години, никој нема никаков интерес за следење на македонски спорт , а без тоа нема да се стабилизира навивачката сцена , со ривалство преку спорт преку квалитетни лиги , умре тоа време на палење дали некој е од Скопје Битола или Прилеп.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Ова ваљда значи дека Шверцери се под цврста рака на ДУИ, нешто што се обидуваше ВМРО да го направи со Комити, во златните времиња на Груевски. А Балисти изглеа не толку.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Убаво напишав јас, Смилевски конгрес ќе биде ова, на крајот ќе проба да се направи некоја организација ама без пола групи и со многу помалку луѓе и ќе бидеме циркузи пред нив.Наместо сега кога веќе се случила ваква инцијатива сите да се обединат и да се заборави на се туку некој држи предавање као да е ова УКИМ.
Ало бе еј среде Белград пуштија дрон, ги посрамотија како никогаш досега, можете ли да замислите што ќе сакаат да направат во Скопје и вие уште згора на се викате обединување не е потребно.Кога ќе не изрезилат тогаш ќе дремеме како мисири а они не забораваат како нас и немаат никакви кодекси и правила, они Кале до ден денеска си го слават како победа така ќе биде и на утакмуцава ако преовладува вакво мислење како што го има кај одредени членови на темава.
Уште на непочната иницијатива почнувате со поделби, ултрас, индијанци, вакви, такви за после кога ќе направат триста чуда на градски да ќутите.

Мене ако ме прашува некој за утакмицава јас би ја ставил да се игра во Струмица(како и шо викав пред неколку месеци) зошто ниеден наторевар ни ривалство не е поважен од еден млад човечки живот,а познавајќи го племето шверцеско јас сум убеден дека тој ден ќе има најмалку 2,3 напади на помали групи со нож.
Ама ете се игра во Скопје и тоа е нема да се повлечеме сега кога веќе се најави заедничко навивање ама треба паметно да се организира сето тоа.Ни знамиња ни обележја ни ништо, собир на одредено место и одење на уткмица 2 саати порано, па таму нека нападне кој му стиска.

Наместо со радост да ја прифатиме сите оваа вест ние овде мудруваме и се правиме паметни, од тоа мудрување а без дела сме до ваму стигнати.

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
581
Поени од реакции
1.920
Ова ваљда значи дека Шверцери се под цврста рака на ДУИ, нешто што се обидуваше ВМРО да го направи со Комити, во златните времиња на Груевски. А Балисти изглеа не толку.
Па и не баш, племево од Чаир ти е како еден газда на две фирми, исто е кога ќе кажеш Дуи и Шверцери, нема буквално никаква разлика, исти луѓе контролираат и партија и групата.

Додека кај свињо-ликиве у Тетово можеш заклучокот сам да го извлечеш.
На сликите се бивши воџи кои лижат гз за лични интереси преку името Балисти, каде подоцна се ствара внатрешен револт и групата им е целосно распадната.
Тоа што ќе се соберат со Вардар +500 , нека не ти ствара некаква слика дека постојат.
Да не ја заборавиме и причината за нивната меѓусебна тепачка на Шверцери и Балисти у сред Чаир, дека беше за партиски интереси и работни места.

Attachments

Член од
14 февруари 2014
Мислења
267
Поени од реакции
127
Па и не баш, племево од Чаир ти е како еден газда на две фирми, исто е кога ќе кажеш Дуи и Шверцери, нема буквално никаква разлика, исти луѓе контролираат и партија и групата.

На сликите се бивши воџи кои лижат гз за лични интереси преку името Балисти, каде подоцна се ствара внатрешен револт и групата им е целосно распадната.
Тоа што ќе се соберат со Вардар +500 , нека не ти ствара некаква слика дека постојат.
Да не ја заборавиме и причината за нивната меѓусебна тепачка на Шверцери и Балисти у сред Чаир, дека беше за партиски интереси и работни места.
Kakva pricina be nepismen, so zboruvas gluposti

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Автоматски споено мислење:

Во контекст на оноа со театарот што им го дадоа на Шверцери, па овие го демолираа, сеа од ДУИ им рекле дека не е баш најбоољи момент да изјават дека навиваат за Косово.

Последно уредено:
Член од
21 август 2014
Мислења
103
Поени од реакции
42
Abe toa sto ne navivame za kosovo ,ne znaci deka ke navivame za makedonija ...hahahah.
Nie se pogolemi nacionalisti od ostabmnatite samo Albanija i nisto drugo.
Sekako albancite od kosovo ja imat nasata podrska za smestuvanje,organiziranje i sve ostanato.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
144
Поени од реакции
258

ti decko lud si:tapp: ,sum te slusnal ja da ne te slusa nekoj drug , ovie prikazni sto si gi izmislil sam sebe si cuvajgi za sebe nemora da znaat cel forum deka si tolku glup
tepacka za rabotni mesta na tribina :facepalm::facepalm: amaaaannn beeeee

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Abe toa sto ne navivame za kosovo ,ne znaci deka ke navivame za makedonija ...hahahah.
Nie se pogolemi nacionalisti od ostabmnatite samo Albanija i nisto drugo.
Sekako albancite od kosovo ja imat nasata podrska za smestuvanje,organiziranje i sve ostanato.
па ја не ни реков дека не навивате за Косово, таман работа
ја реков дека не изјавивте официјално дека навивате

Член од
21 август 2014
Мислења
103
Поени од реакции
42
Bitkata vi e izgubena uste od koga e odluceno da se igra vo Skopje a ne vo Strumica,zasto? Dali toa znaci deka ne mozete da go kontrolirate Skopje,deka ne ste bezbeni vo Skopje,deka ste ograniceni vo Skopje.Od navivacki aspekt.Kakva i da e organiziranjeto od vasa strana,mislam kakva i akcija da ima od vasa strana kaj nas se budi reakcija.
Dobronameren sovet do organizatorite,ako veke organizirate,organizirajte gi dobro decata i lugeto sto ne se od Skopje.Zasto mecot e spored mene so najvisok rizik,zasto toj den sve moze da iskoci od kontrola i da bide fatalo sto jas licno ne bi posakal.
Znaci do ostanatite zboreto so lugeto sto gi znaete a sto ke idat na mwcot,slucajno da ne ja zgresat stranata na dvizenje a da zavrat kobno...pa nalet utakmica i sve.Samo svatete go seriozno sve sto pravite i kako pravite.
Zato vie za Makedonija sigurno ne idete toa site dobro go znaeme.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom