Koliko često ide u defrost zavisi i od opterećenja klime. Kod mene Fujitsu LT je grejao 40kvm, kad je krenula magla smanjio sam joj prostor na 30kvm. Uključen EKO mod (ograničen na 1400W max). Klima troši 400-470W i jako retko ide u defrost, ali kad ode potraje 15min. Zvuči neverovatno, ali juče sam ceo dan bio kod kuće, i uhvatio sam je samo tri puta da je radila defrost. Kad izađe iz defrosta ne zalepi inje na izmenjivač jer povuče tek 1200W i onda brzo smanjuje. Kad je bez EKO moda, povuče 2000W odmah posle defrosta i odmah nalepi inje na izmenjivač, pa češće ide u defrost. Sa druge strane kod mojih roditelja klime su ušle u krug greje/defrostira. Oni imaju 3kom Fujitsu 12LMCE u 100kvm, defrosti su dosta brži nego kod mene, ali mnogo češći, ne sastavi klima ni sat vremena grejanja. Kod njih nije eko mod uključen, i nakon defrosta povuku 1500-1700W i izmenjivač odmah kreće da se beli. Nevolja je i što nemaju izolaciju (samo plafon 10cm) pa klima ne smanjuje brzo snagu. Nagovarao sam tatu da stavi na EKO mod radi probe, ali neće, tvrdoglav čovek. Iz svega ovoga nameće se zaključak da ako je klima PREDIMENZIONISANA kao kod mene retko ide u defrost. A ako su kljme knap za grejanje, magla ih ubija. Da se razumemo, toplo je i kod mene i kod roditelja, ali je kod mene potrošnja tek malo veća, dok je kod njih prilično skočila jer taman kad se smanji potrošnja na nekih 700W i kad treba da se održava temperatura, eto opet defrost. Dodatna razlika je dosta veći izmenjivač kod mene, spoljašnja ima 41kg, dok je kod njih isto dvoredni, ali spoljašnja 26kg.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока