Фан Клуб: Интер

Чим ќе добиеле 6.5 милиони капитал геинс, еве се премислив веќе. Супер е овој Спинацола. Полош од ___рандом име___ нема да биде.

:facepalm:

10-ти клуб сме му биле :pos:

Доколку е здрав има да го исфрли како партал Бираги од првата постава на левата ви крилеста позиција ^_^

Фонсека ради Коларов не можеше да му пружи првотимски статус на неговата омилена позиција, чудно е и несекојдневно ама како деснак подобро игра на левата страна и навистина појак е на таа страна, а па како офанзивен бек во тактиката на Конте ќе биде одличен, ќе има голем импакт во вашата офанзива, само да е здрав.

Не може да биде полош од Бираги, во тоа сум сигурен.
Журу е исто готова работа. Ке платиме 6м на Челзи и 3-4 плата.

Видал најверојатно е невозможна мисија.
Јанг по се изгледа доаѓа во Јуни.

Многу важно е како ке заврши работата со Ериксен. Ако дојде, треба да бидеме презадоволни од меркатото.

Ин: Спиназола, Журу и Ериксен.
Аут: Политано, Габигол и Весино.

Abe sigurno i ocigledno e deka upravite na Roma i Inter sorabotuvaat.
Politano e nepotreben vo timot na Conte i so povredata na Zaniolo sigurno im treba nekoj vo vakov slucaj za da ja pokrijat sezonata pa Inter im pomaga na nekoj nacin so ogled deka dobivame ushte eden koj moze da igra RB i LB.
Nishto chudno i da se vrati Politano na leto.

Ochekuvam vo vakov sistem da i Lazaro e pomesten na druga pozicija bidejki ocigledno RB/WRB ne e negova omilena.

Edit -
Novo ime za letoska.
Ova bi bilo strasno dobra investicija ako se ostvari.

Btw, looks like Alonso ne e poveke del od planovite na Conte, a se spomenuva Chillwell kako mozno zasiluvanje za Chelsea.

Последно уредено:
@Io Sono Interista
А што очекуваше сеа да добиеме од политано :)
Што може да се извлече за ваков ограничен фудбалер кој ништо не игра пола година од рома на пример, или милан, или фиорентина. Апсолутно ништо што би било во наша корист, дали спинацола, или Кеси, истиот став ќе го имаме сите, не е работата што можеме да добиеме за политано, зашто реалноста е прилично едноставна и одговорот е скоро Ништо у моментов, освен ако погодиме џекпот и да речеме еве спинацола развали што е секако многу дискутабилно, работата е пак, прилично едноставна, МОРА да се земе ериксен и кур да не боли што ништо не сме добиле за политано, или што дошол јанг чонг монг фонг пинг понг.

Со Жиру и ериксен во јануари сме на коњ, многу појаки отколку што се сега, секако, добро ќе биде да се погоди добар играч и лево барем, ама и вака ја лично би бил презадоволен од овој преоден рок, всушност сите очекувања што сум ги имал би биле надминати доколку земат играч како ериксен.

А што очекуваше сеа да добиеме од политано
Не е што добиваме туку што губиме. А губиме 20 милиони инвестиција која сега Спинацола треба да ја оправда. Ако флопне или пак се повреди, ќе имаме уште еден играч кој ќе треба да го храниме до истек на договор. Со Политано ситуацијата беше полесна, тој и на лето можеше да се продаде без да се се влезе во минус со капитал геинс.

Вакви трансфери не убија во поим, не знам како можеш да браниш ваков трансфер. Јас мислев ова минато е.

Нема збор дека ако дојде Ериксен ќе заборавиме на се, но овој трансфер за мене е засрамувачки. Она што ни треба нам е да дојде Ериксен и на лето да инвестираме во крилести бекој и тоа е тоа.

Не е што добиваме туку што губиме. А губиме 20 милиони инвестиција која сега Спинацола треба да ја оправда. Ако флопне или пак се повреди, ќе имаме уште еден играч кој ќе треба да го храниме до истек на договор. Со Политано ситуацијата беше полесна, тој и на лето можеше да се продаде без да се се влезе во минус со капитал геинс.

Вакви трансфери не убија во поим, не знам како можеш да браниш ваков трансфер. Јас мислев ова минато е.

Нема збор дека ако дојде Ериксен ќе заборавиме на се, но овој трансфер за мене е засрамувачки. Она што ни треба нам е да дојде Ериксен и на лето да инвестираме во крилести бекој и тоа е тоа.
Не бранам, едноставно системот на конте е тотално спротивен од она што политано го игра, сеа што сакаме, Конте да е тука, или политано и систем идеален за него.
Факт беше дека откако дојде конте, пар играчи воопшто не одговараа на тоа што он го игра, најмногу весино и политано, и двајцата вкупно 40м чинеа ако не се лажам. Кога беше договаран Политано, тука беше спалети, човек кој играше систем кој одговараше за овој, така да тоа е тоа, боље ваков развој на настаните отколку да трпевме уште една сезона со некој нуб каде политано ете би одговарал и би играл да речеме добро али интер пак би гребел за ЛШ.

Нема што тука да се брани, нит па да се напаѓа. прашање на време беше кога ова ќе се случеше, очекувам истово и со весино во иднина да се деси. Нити пак било што тука има засрамувачки најмногу ради тоа што Интер преферира систем моментално во кој нема место за него, така да затоа и те прашав, како требаше клубот да постапува ? Што може тука клубот да направи во ситуација кога интересот за него е премал, а и доаѓа од тимови кои не се спремни да кешираат.

Реков и вчера, летово постоеше простор за негово продавање ама Конте не беше спремен ни од еспосито да се откаже, едноставно такви беа околностите мораше да има играчи макар и истите да не одговараат на системот. Сега откако се склопува мозаикот, чекор по чекор, од клубот се истиснуваат ваквите ко политано.

p.s. До ова лето, со неиграње цела година, статистика мизерна, ситуацијата воопшто немаше да е поразлична од сега, тек со жиру тука, ако дојде, па и ериксен, шансите за игра на политано беа сведени на 0, така да цената дополнително ќе му паднеше, а и интересот за него горе доле ќе беше ист, а можда и бетер.

Последно уредено:
Подобро сега што? Добивме нешто?

и жив да е. После ќе му ја мислиме како да му го утовариме на Лече...
Сакаш верувај сакаш не, кога пишував постот и она крајното "само здрав е" си помислив дека ќе ме цитираш само со тој дел од целиот пост :D

И ви кажав, ако е жив и здрав, нема да заврши толку брзо у Лече туку ќе си игра солидно кај вас :)

Подобро сега што? Добивме нешто?

и жив да е. После ќе му ја мислиме како да му го утовариме на Лече...
Полека директоре, ма нервинела:),твојата теза дека даваме италијански репрезентативец во замена за Санчез2 е на место.Но летоска доаѓа европско првенство и никој не сака да дреме на клупа и да загуби место во репрезентација,исто како што ќе го земеме сега Жиру така го даваме Политано,очигледно е дека Конте не рачуна на него и со оглед дека е Јануари нема многу опции(типот е роден римјанин).За мене е ок,продаден играч кој е дел од ротацијата во тимот.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Еее да го земеа Балде наместо Политано, сеа немаше да не поврзуваат со Жиру и нападот на Интер ќе беше ОГИН... Лаутаро 22, Балде 24, Лукаку 26 и Еспосито 18. Го заборавив и Санчез...

Jakiot reprezentativec politano, so 3 nastapi za repkata, reprezentativec e kolku sto e biragi reprezentativec :))), koj veruvale ili ne, ima tocno 4 nastapi poveke za reprezentacijata od politano, edniov 3, drugiov 7.
Reprezentativnoto iskustvo na politano, starter so lihtenstajn 2019, eden nastap, 4 minuti na teren pominati vo prijatelska so amerika kade dal gol na krajot ( 2018 ), vtor nastap, i tret nastap kade startuval protiv saudiska arabija vo prijatelska ( 2018 ).
Reprezentativec bil ... :) Tehnicki e, ama daleku od ona nivo so koe ke bilda cena i e nekakov faktor u reprezentacijata, kade i biragi ispagja deka bil pogolem, bar za mancini.

Срамна трампа реално, даваме инвалид добиваме инвалид. Едниот фудбалски другиот здравствено. Ебете се со вакви играчи пичка ви матер мртва.

spinacola 8 nastapi za repka, politano 3, ispaga roma nas ni dale reprezentativec, ne obratno. :pos:
Premnogu vnimanie obrnavme na ova, totalno nepotrebno, dzabe zamaranje, narocito ako ni gi dostavat zhiru i eriksen, nit sramno nesto se desilo nit nisto, glumenej ludilo samo kolku da se pise nesto na temava. Nula somnezi iam u marota i konte, rabotite gi dvizat u posakuvaniot pravec makar i trpele vaka, so '' smesni '' prodazbi za reprezentativci ko politano. Nemojte samo utre i za biragi istovo ke ve molam.

Добив желба да играм менаџер :D

----------------Ханда
------Шкриниар-ДеФрај-Годин

-----(Дамрозио-Ранокиа-Бастони)
Кандрева-Ериксен-Броз-Барела-Спинацола
Лазаро--Сенси--Валеро-Гаљардин-Бираги
--------------Лукаку-Лаутаро
--------------(Журу-Санчез)

Изгледа добро ако се заврши вака...

Моментално играат фиорентина-аталанта.
Победникот ќе игра против нас,а сеа за сеа води фиорентина.
Се надевам ќе ја одбегнеме аталанта зш ќе ни го ебат мамичето.Купов го гледам како реална шанса конечно да кренеме некој трофеј.
Извинете за офтопик [emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom