Internet Explorer VS Firefox

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување

Кој инетернет browser е подобар ?

• Ineternet Explorer

Гласови: 27 10,8%
  • Mozilla Firefox

Гласови: 224 89,2%

• Вкупно гласачи
    251
Статус
Затворена за нови мислења.
Ни едното ни другото само Safari закон е

google chrome за мене е најбоље... само него го користам... ни опера ни мозила ни нишо.. ова ми е најбоље...

Игра голема улога и навиката кога ќе се навикнеш на еден или на нешто после тешко мењање. И тоа не значи дека е најдобро...

Пссссссссс кај ке се мери Internet Explorer со Mozila!!!!:tapp::tapp:

паа сум користел и IE, FF, Safari.. но најдобро се покажа Опера 10. супер.. брзо, може да симнуваш торенти без дополнителни програми ( само пиратерија не :helou: )
и може да си проверуваш e-mail додека работиш. за мене е супер :baeh:

а во врска со темата ИЕ вс ФФ.. ФФ во убедливо подобро.

Chrome ili Safari друго не. Инаце Фирефокс е бољи од ИЕ

Добро, што е со Firefox-ов?

Секој пат кога има апдејт, го симнува сам и после не може да ми го инсталира. И дур не ја симнам новата верзија сам, на секое стартање ме хејта со "Firefox cannot install updates", онака иритирачки до максимум. А бидејќи примарно користам Chrome, ме мрзи да го средувам секој пат кога нив ќе им прдне.

Нека го средат тоа кодот за 7-мица, нема смисла, Хромов сам се апдејтира, без воопшто да ме замара.

Добро, што е со Firefox-ов?

Секој пат кога има апдејт, го симнува сам и после не може да ми го инсталира. И дур не ја симнам новата верзија сам, на секое стартање ме хејта со "Firefox cannot install updates", онака иритирачки до максимум. А бидејќи примарно користам Chrome, ме мрзи да го средувам секој пат кога нив ќе им прдне.

Нека го средат тоа кодот за 7-мица, нема смисла, Хромов сам се апдејтира, без воопшто да ме замара.

Ќе го исклучиш фајфокс, ќе го пушиш како админ (десен клик->Run as admin) ќе апдејтираш, кога ќе заврши го исклучуваш и го пушташ нормално.

Најнормална постапка. Тоа кај хромот најверојатно е една заебанција што ја прават и ја отвараат папката од Хром во Program files да може да запишува секој во нејзе, и обичен корисник. Јас ова не би го правел ако правам програма.

Ќе го исклучиш фајфокс, ќе го пушиш како админ (десен клик->Run as admin) ќе апдејтираш, кога ќе заврши го исклучуваш и го пушташ нормално.

Најнормална постапка. Тоа кај хромот најверојатно е една заебанција што ја прават и ја отвараат папката од Хром во Program files да може да запишува секој во нејзе, и обичен корисник. Јас ова не би го правел ако правам програма.

Ако они знаат дека треба да го правам ова, зашто ми го апдејтуваат сами Firefox-от?
Нека иде некое известување дека има нова верзија и дали сакам да си ја симнам. :)

Chrome Како и секогаш се што ќе излезе од google e brzo , квалитетно и ефективно.
Свака Част

Сега го испитувам ова google wave!

Interner Explorer го користам и досега не сум имал некои поголеми проблеми.:toe:

Ако они знаат дека треба да го правам ова, зашто ми го апдејтуваат сами Firefox-от?
Нека иде некое известување дека има нова верзија и дали сакам да си ја симнам. :)

Глеј, на Виста кога работиш под стандарден корисник тоа копчето за апдејт е сиво. Така е и на седумка. Нешто кај тебе е проблемов. Што и да, напрај апдејт сега со админ, следен пат не треба така да прави.

Користам фирефокс ама стварно ме нервира, како трактор е бавна, недај боже аддони да исталираш.
IE е каде каде пооптимизиран според мене, многу побрз подобро рендерира страниве и тако даљје

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom