Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
penal e, jebiga, ist vakov minatoto kolo svirna za torino protiv roma, nema vrska toa kade otisla topkata dali se namestila za sansa i slicno.
Пенал е ова за тебе? Сандро ја исфрла топката оди во корнер и ја закача со рака, при што му мести шанса на ундер. Да дадеше гол ќе свиреше пенал?

Пенал е ова за тебе? Сандро ја исфрла топката оди во корнер и ја закача со рака, при што му мести шанса на ундер. Да дадеше гол ќе свиреше пенал?
A sto treba da se desi za da sviri penal posle igranje so raka od defanzivec na juve ? Ako i ova igranje so raka ne e penal, sto e. :)
Roma minatoto kolo slicen penal napravija, nit se bunea nit nisto.

A sto treba da se desi za da sviri penal posle igranje so raka od defanzivec na juve ? Ako i ova igranje so raka ne e penal, sto e. :)
Roma minatoto kolo slicen penal napravija, nit se bunea nit nisto.
Па топката одеше во корнер, значи само корнер ќе имаше Рома, вака му намести шанса на Ундер да даде гол. Да дадеше гол немаше ни ВАР ни ништо да гледа Наполитанецов. Затоа клубот му е таму кај што му е. Нејсе за кој и да е вакви пенали не треба да се судат. Има апла работи што треба да се судат а не се судат а се судат вакви смешки.

Како да не се судат кога е пенал, чиста игра со рака, незнам што бранеше Сандро.

Па топката одеше во корнер, значи само корнер ќе имаше Рома, вака му намести шанса на Ундер да даде гол. Да дадеше гол немаше ни ВАР ни ништо да гледа Наполитанецов. Затоа клубот му е таму кај што му е. Нејсе за кој и да е вакви пенали не треба да се судат. Има апла работи што треба да се судат а не се судат а се судат вакви смешки.
nepotrebno ja razvlekuvame diskusijava, ne postoi pravilo koe go negira ocigledonto igranje so raka i penal, samo zasto under imal sansa za gol, ili zaso topkata odela vo korna. Ova e klasicen by the book penal, sekoj sudija ke go svirese, narocito sto i roma imaa negativa od 0-2, i radi faktot sto minatoto kolo slicen vakov penal bese sviren kontra niv, bas dodelen posle gledanje so VAR.

Да паднеше гол, ќе почитуваше предност али и според мене не е пенал, маме му ебам, шо знам.
Али играчине на Рома за секое избивање на играч на Јуве у сопствен 16ник бараа играње со рака/пенал :D

Смешно ова што го праи судиска комсија. Не се знае више што е пенал, а што не. А ние ко навивачи што не ги знаеме точно правилата ама глеам дека и судиите не ги знаат, односно немаат конзистентност во одлуките. Имаше вакви работи и со Де Лигт, од нога директно во рака, ненамерно немаше пенал. Денес од кур у рака, пенал.
Што значи дека или тогаш или сега одлуката е грешна.

nepotrebno ja razvlekuvame diskusijava, ne postoi pravilo koe go negira ocigledonto igranje so raka i penal, samo zasto under imal sansa za gol, ili zaso topkata odela vo korna. Ova e klasicen by the book penal, sekoj sudija ke go svirese, narocito sto i roma imaa negativa od 0-2, i radi faktot sto minatoto kolo slicen vakov penal bese sviren kontra niv, bas dodelen posle gledanje so VAR.
Зошто ондак by the book не се судат очигледни пенали? Еве јас цврсто стојам на ставот дека ова не е пенал, за мене не е, дали бил Јувентус, Интер или некој друг сеедно топка што играч ја исфрла во корна и притоа му удара од тело па во рака не е пенал. Поголему пенали беа игрите на Холанѓанецов со рака на почетокот на сезонава отколку ова. На многу поголеми грешки судиите мижат ова го судат, пародија е станата лигава откако се воведе ВАР, наместо поинтересно да биде еве гледаме само циркузи, нема меч а да нема циркуз од судиите.

Тука топката не се одби од главата на Сандро во рака кај него, туку он ја мава топката. Одбојкарки беше ова.
Неспретна реакција ќе му дојде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom