Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене додека работи климата покажува надворешна температура нпр 2°. Кога ќе исклучи, таа температура се зголемува на 4°. Не сум сигурен која сонда ја мери температурата, ама има една сонда на задната страна, веднаш зад саќето, па претпоставувам дека е таа.
Taa ja meri T na saćeto i komanduva so početokot i krajot na defrostot, direktno komanduva so dolžinite na defrostite. Kako može taa da ja meri nadv. T koga leži na ladnoto saće, sega me razočara.

Go dotepa covekov ....hahhha, sekoja cest.
Amber e zver od klima, bidi siguren.
So sreka da te sluzi, dobar izbor napravi.
Nema problem i 28C da ti digne,bez problem.
Ne mie celta da tepam/navreduvam nekoj ili bilo sto....pred se od kultura,a vtoro i zemjak mie PP, samo iznenaden bev deka se presrejkni so 1.1 1.2kw
Amberov za da tera konstanrno so 1.2kw treba da go stavam 26° i da setkame po kusi kako da e 08mesec.
A mozam bilo koga i koja sakam T da ja postignam bez problem.!vo toa se uveriv.!

A kako mozat da sporedat,koga ne se vo ista kategorija David i Golijat.
Resil kinezot hiper inverter da pravi;Stavil sasija od 7kw ,kompresor 20 000 btu 5,5kw,i tehnicko -servisno za 3,5kw ,mu se gresilo ne zamruvajtemu,(go zgresil kartonot-pakuvanjeto),ama nemozel da go skroti,mnogu mu arcelo struja,pa od hiper inverter mu izleglo POLUINVERTER.
Nalet toa i vi servisnoto zaboravile NAPOMENA da napisat,ne smeete da odite kaj komsite i da piete kafe ,tuku ke bidite do nego i na sekoj 43 minuti,ke podigate po 1 stepen na dajlinskoto.
3.5kw AERI vivax ti e dovolna bidejki za 30m2 prejaka ke bide 5.5kw.
Imas i Haier tundra za taa cena
A i ovaa e mokna i dobra klima
Go dotepa covekov ....hahhha, sekoja cest.
Amber e zver od klima, bidi siguren.
So sreka da te sluzi, dobar izbor napravi.
Nema problem i 28C da ti digne,bez problem.
i kaj mene za ovie 3-4 den prosekot mi e 450w

Ja koristiš sekoja prilika za peckanje i so toa samo dokažuvaš deka si krajno nevospitan.
Eve te molam tuka javno, ne me komentiraj kako što jas ne te komentiram poveće, a ima i te kako da se komentira.
А ти конечно да почнеш да пишуваш на кирилица, може? Или ептен ти е бед да притиснеш Alt+Shift?
Mnogu e otepan, ene go na ulica lezit.
Ме отепаа! Ама колку време работела во текот на денот кријат како змија нозе.

Да. Ѕвер клима е Амбер. Со потрошња од 2400W мин.

А ти конечно да почнеш да пишуваш на кирилица, може? Или ептен ти е бед да притиснеш Alt+Shift?

Zemjak ....sega ja pretera ....kako 2400w na minuta???? Jaooo majkoo! klimata nee isklucena od kaj 10.noemvri navamu voopsto.... Toa se uste 2 dena 2 meseci#

Attachments

• Screenshot_20200108_193347_com.broadlink.rmt.jpg
    Screenshot_20200108_193347_com.broadlink.rmt.jpg
    280,5 KB · Прегледи: 54
Ne mie celta da tepam/navreduvam nekoj ili bilo sto....pred se od kultura,a vtoro i zemjak mie PP, samo iznenaden bev deka se presrejkni so 1.1 1.2kw
Amberov za da tera konstanrno so 1.2kw treba da go stavam 26° i da setkame po kusi kako da e 08mesec.
A mozam bilo koga i koja sakam T da ja postignam bez problem.!vo toa se uveriv.!

Само друже треба да разбереш дека fh50ve е клима која на -10 дава 4.5kw топлина (докажани) споредба со можда 3-3.5 kw топлина на амберот, а и двете клими со иста потрошувачка... види сеа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taa ja meri T na saćeto i komanduva so početokot i krajot na defrostot, direktno komanduva so dolžinite na defrostite. Kako može taa da ja meri nadv. T koga leži na ladnoto saće, sega me razočara.
Можеби е така. Не знам. Поставена е 1-2 центиметри оддалечена од саќето. И заштитена во пластично цревце.
Каде е тогаш поставена сондата што ја покажува надворешната температура? Мора да е некаде на надворешната единица.

Ај стави слика од тоа графовите колку трошела после 01:00 па натаму.
Ajde komsi vecer specijalno za tebe...!moze..???od 00do 07h.?
A inaku eve za poslednive 4 denovi
Prosek 750w.!
Poveli povejke za tebe utre...ne.mozam da se zamaram na slava sum...

Attachments

• Screenshot_20200108_194453_com.broadlink.rmt.jpg
    Screenshot_20200108_194453_com.broadlink.rmt.jpg
    300,4 KB · Прегледи: 62

Placi placko....te dotepa deckoto i toa na domasen teren.

Каде е тогаш поставена сондата што ја покажува надворешната температура? Мора да е некаде на надворешната единица.
Druze dali u-crown kazuva nadvoresnata temperatura koga e vo minus ( - ) odnosno dali na display-ot na vnatresnata edinica kazuva nadvoresnata temperatura koga e primer -5°C -2°C ?

Само друже треба да разбереш дека fh50ve е клима која на -10 дава 4.5kw топлина (докажани) споредба со можда 3-3.5 kw топлина на амберот, а и двете клими со иста потрошувачка... види сеа.

Hahhaha, 5kw Mitsu so 3.5kw Amber, dobra sporedba.
Nedej boze da sporeduvame Amber 5kw, Mitsu moze voda da i nosi, ne se glupirajte.

У меџувремена ова се крцка кај мене.
78a04910a3b09490571d95a12dc82d1a.jpg

Druze dali u-crown kazuva nadvoresnata temperatura koga e vo minus ( - ) odnosno dali na display-ot na vnatresnata edinica kazuva nadvoresnata temperatura koga e primer -5°C -2°C ?
Под нула не покажува. Останува на нула.

Седмодневна потрошувачка кај мене. За жал откако вкупната потрошувачка надмина 100 KWh повеќе не покажува децимали.
1/1 13,6
2/1 16,6
3/1 9,2
4/1 13
5/1 12
6/1 16
7/1 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom