- Член од
- 10 декември 2018
- Мислења
- 390
- Поени од реакции
- 664
Ај стави слика од тоа графовите колку трошела после 01:00 па натаму.Zemjak ....sega ja pretera ....kako
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај стави слика од тоа графовите колку трошела после 01:00 па натаму.Zemjak ....sega ja pretera ....kako
Можеби е така. Не знам. Поставена е 1-2 центиметри оддалечена од саќето. И заштитена во пластично цревце.Taa ja meri T na saćeto i komanduva so početokot i krajot na defrostot, direktno komanduva so dolžinite na defrostite. Kako može taa da ja meri nadv. T koga leži na ladnoto saće, sega me razočara.
Ajde komsi vecer specijalno za tebe...!moze..???od 00do 07h.?Ај стави слика од тоа графовите колку трошела после 01:00 па натаму.
Placi placko....te dotepa deckoto i toa na domasen teren.А ти конечно да почнеш да пишуваш на кирилица, може? Или ептен ти е бед да притиснеш Alt+Shift?
Ме отепаа! Ама колку време работела во текот на денот кријат како змија нозе.
Да. Ѕвер клима е Амбер. Со потрошња од 2400W мин.
Druze dali u-crown kazuva nadvoresnata temperatura koga e vo minus ( - ) odnosno dali na display-ot na vnatresnata edinica kazuva nadvoresnata temperatura koga e primer -5°C -2°C ?Каде е тогаш поставена сондата што ја покажува надворешната температура? Мора да е некаде на надворешната единица.
Hahhaha, 5kw Mitsu so 3.5kw Amber, dobra sporedba.Само друже треба да разбереш дека fh50ve е клима која на -10 дава 4.5kw топлина (докажани) споредба со можда 3-3.5 kw топлина на амберот, а и двете клими со иста потрошувачка... види сеа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Под нула не покажува. Останува на нула.Druze dali u-crown kazuva nadvoresnata temperatura koga e vo minus ( - ) odnosno dali na display-ot na vnatresnata edinica kazuva nadvoresnata temperatura koga e primer -5°C -2°C ?
Да. Може вода да и носи во потрошувачка.Mitsu moze voda da i nosi, ne se glupirajte.
Mislis 2 min ke raboti i gasiДа. Може вода да и носи во потрошувачка.
Mitsubishi ќе работи 2 месеци а оваа три недели.

Што треба да покаже видеото?Mislis 2 min ke raboti i gasi
Изолирај со фасадата се што можеш и колку можеш поквалитетно! Ако симсовите(стреите) ти се бетонски, исто и нив изолирај ги! Гледај да немаш термички мостови, кои ќе имаат директен контакт(неизолиран) со надворешноста ! Прашај го чичко гугле што е термички мост, ќе сФатиш за што зборувам!Дечки здраво
Имам куќа 240м2 вкупно но нема изолација ставено. Се греам на инвертер но не сите соби. На некои места се јавија точки од влага на ѕидовите и тоа во ќошовите на надворешните ѕидови, носачите или столбовите ( освен во собата во која греам со инвертер ). На пролет планирам да направам термичка изолација на куќава па да прашам што препорачувате и дали ке се изгубат тие температурни разлики и појавата на влагата на ладните чворови во куќава.
Па и не е за разочарување! Јас го знаев тоа кога купував СФ50! Ама разликата беше цирка 550 јевра! Е сега кога ќе потрошам јас 550 евра во разлика од тие 0,5 kw/h? Неколку години, така?Уште повеке ќе се "разочараш" кога ќе ти кажам дека FH50 троши во просек 1,16 до 1,2kW.

Deka klimata e popametna od covekot sto ja upravuva.Што треба да покаже видеото?