A ti imas nekoj tocen podatok ili samo lazgi so opaski imas za prodavanje od tipot....ima Mitsubishi kompresor u Tundra?
Eve recimo toj Mitsubishi kompresor u tvojata Tundra so koja ni gi poduvte ti i prodavacive na Tundra...pak glupo vi raboti na greenje do mera nepodnoslivo sto poveke korisnici go kazale tuka.
A kompresorot e edinstvenioit razlog sto se prodava ovoj model(cule site za Mitsebusi) sve drugo e tinja, iako e model na kompresor od pred 10god napraven sto nikoj neznae.
..koja tehnologija ima vo toj kompresor, znae li nekoj od vas prodavacive da objasni sto ima u toa cudo od Mitsubishi i od koja godina e taa antika proizvedena ?
Ja mislam deka e od pred 2012ta toj model, a da brojam magneti u nego togas pojse od 2 i nestavale, 4 so mnogu srekja

A logikata mi kazuva ako 4pola imase imase do vcera Suzumi16 od 60.000, ova u Tundrava za 35.000 garant e stara boranija so 2.....
Samo treba zborot "poles" da go pobars po servisnive na Toshiba i Fujitsu....da ne baras 5god na google od kade gi znam ovie raboti

Poles znaci par ili North-South Plus i Minus a ne polovi raboti

po taa logika 4poles se vkupno 8magneti a 6pola se veke 12magneti vgradeni vo kompersorot. Magnetite se skapi pa i kompresorite so 6pola se poskapi od tie so 4pola...toa se permanentni magneti izraboteni od skapi i retki metali....itn itn
Kina e tuka vo prednost sto za nivna srekja gi ima najglemite rezervi na tie retki metali potrebni za magnetite i moze da gi diktira cenite.....zatoa i mnogu Japanci proizvodstvorto go preseliva vo Kina i se zdruziva so Kinezite za poeftini komponenti....no i Kinezite ne se budali da sami sebe se ponistat, si imaat strategija red i poredok i tocno znaat koj treba da dobie poeftino a koj poskapo, sve so edna cel....Kina napred, ostali stoj