- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Mala ti e taa klima za greenje na 36m2 prosecno izoliran prostor si trebal 5.5kw da zemes so toa sto na potoplo vreme bi ja stavil na 1-2 brzina a koa ke zaladi na najak izduv na ventilatorВчера монтирана Gree Хансол 12 засега е супер простор од 35-36 метри квадратни со просечна изолација го грее без некој проблем ама и надвор е доста топло ќе видиме како ќе се покажи на поладно време. Досега се греев на камин на дрва па мораше цепење, редење и носење на дрвата од подрум до каминот па чадело враќало па истурај пепел вака сега притискаш едно дугме и толку. Единствена мана е тоа што надворешната единица ми се чини дека е доста бучна или па јас не сум навикнат на таква бука.
Во главно во обичен работен ден ќе ја користиме поручек од 15-16 часот до кај 1 или 2 навечер прашање како е најекономично да се остава додека нема никој дома на 18-19 степени ? Мислам дека не е добро да се исклучи целосно или грешам ? Исто како е најдобро да дува перката на која брзина или да ја оставам на Auto.
Ako zaladi mnogu za sekoj slucaj zemi si eden kalolifer kako alternativa ako nemoze klimata da go stopli toj prostor ke go uklucis zaedno so klimata i kaloliferot
Pak ke kazam mislam deka 3.5kw ti e malku za da zgrees 36m2 prosecno izoliran prostor no sepak ti si znaes i vremeto ke pokaze dali si ili ne si zadovolen.
. Единствена мана е тоа што надворешната единица ми се чини дека е доста бучна или па јас не сум навикнат на таква бука.