- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.798
- Поени од реакции
- 4.158
Ova e mnogu fer izjava. Fakt e deka pod 500 W ne sleguva na greenje. Toa e vo stvari 18- ka po snagata i ne za prostor pomal od 40-45 m2 kade i nema što da zagree so 130W modulacija vo prva brzina. Lošo e ako slično raboti na ladenje. Ako imate loša izolacija togaš i ne vredi niska modulacija, a i klimata teško vleguva nisko da modulira.Amberot e zver za greenje, spredba so Amber12 e da kupis dva Hansola ili dve Suzumi16 ako zborime za mokj.
Za SCOP isto e merlivo i lesno se dokazuva posto za tie minimalni 500~600w input isporacuva nad 40C.
Ama sepak, podatocite za minimalen input od 130w im se netocni, i treba da gi koregiraat ili objasnat vo koi uslovi se pistignuvaat. Pod 500w Amberot ne vlece na greenje, ni 300, ni 130w ke vidite i so 20zadadena.
Dobiv nekoe objasnuvanje deka toj minimum se dobival pri specificni uslovi temperaturni indoor/outdoor...kollku drzi voda ova neka objasnat "poupatenite".
So pali gasi On/Off rabota na +7 mozda ispagja taka....prosek 130w
Po mene za mojot prostor 400 W na greenje so nekoja sredna brzina na duvanje e dolna granica, se pomalku od toa na T pomniski od 6-7C e bespotrebno.
Me interesira što e sega onaa reklama za Amberot deka raboti so 1 Hz ili 60 vr/min, kade toa se koristi i komu e potrebno ako minimumot e 500W?