- Член од
- 7 јуни 2014
- Мислења
- 1.129
- Поени од реакции
- 1.291
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
200 волти (или нека биде 220-230) е напонот, 63 ампери е јачината, а 12 киловати се моќност.200V e jacina na naponot na strujata taka ?
nekolku tuka imame iskustva. Jas konkretno imam sekundarno iskustvo. Majka mi i tatko mi imaat, od zena mi nejzinite imaat Haier, baba i ima Haier itn. @најубав ima Haier Green kako shto prashuvash ti i @HEKOJ ima Haier od starata na r410. Isto taka i @Dr Zmigo ima Haier na r40 freon. Odlichni klimi za parite, brkaat rabota odlichno.Здраво, дали има некој искуство со HAIER TUNDRA GREEN или воопшто со HAIER како бренд? Фала ви
Јас имам Haier Tudra Green 5.5-ка монтирана во дневна со кујна 42 м2 во куќа, зидови гола цигла од надвор а одвнатре само малтарено, таванот солидно изолиран и овој простор досега го загрева одлично, мнооогу сум задоволен од тој аспект. За сметки чекам да дојде декемвриската за да знам колку трошиЗдраво, дали има некој искуство со HAIER TUNDRA GREEN или воопшто со HAIER како бренд? Фала ви
Jas imam Haier tide green 3.5 kw i sum prezadovolen postavena e vo spalna so otvoreni vrati odlicno topli super klima e jas ja zemav 24.999 den Haier tide sega imas Haier na popust vo Setec LINKЗдраво, дали има некој искуство со HAIER TUNDRA GREEN или воопшто со HAIER како бренд? Фала ви
Aj ne širi dezinformacii: vo SETEC nema bukvalno totalno ništo od HAIER. Ovie pak davaat popust na nešto sto ne postoi, a be ludnica e ova ne država.....Jas imam Haier tide green 3.5 kw i sum prezadovolen postavena e vo spalna so otvoreni vrati odlicno topli super klima e jas ja zemav 24.999 den Haier tide sega imas Haier na popust vo Setec LINK
Druze ako primeti vo Setec ja dodale Haier tide i Haier Brezza ( a porano ovie modeli gi nemase vo Setec ) porano od Haier samo tundra imaa vo Setec taka da najverovatno naskoro ke dobijat nova pratka na Haier inverter klimi.Aj ne širi dezinformacii: vo SETEC nema bukvalno totalno ništo od HAIER. Ovie pak davaat popust na nešto sto ne postoi, a be ludnica e ova ne država.....
@Strelec , malce zadocnav so komentarot megutoa ova so go imas napisano ima golema logika , denovive koga padnaa temperaturite za da stoplam do 23stepeni treba da ja namestam na 28 na fan 4.sto vsusnost deluva so moknosta kako, 3,5kw so kosta 50000Ja bi go prasal clenot @Elcin dali pred da ja kupi mu predocile kakvi Performansi ima ovaa klima pri greenje??
Primer dali nekoj mu objasnil deka navodnava 5.5ka koga ke mu treba greenje (a ne ladenje) na -7C nadvor nema da bide 5.5ka i ke dade samo 3.18Kw koga najveke ke mu treba greenje?
Za ova kako kraen kupuvac nemora ni da znae za Eurovent ne pa da go tolkuva, zasto istoto go ima napisano i proizvoditelot okolu performansite...ama dali od strana na proizvoditelot...potocno zastapnikot-prodavacot mu e kazano ova?
Link
PdesignH (Average)=3.6kw
Na -7C ke dade samo 3.18kw....i pod -7 pocnuva dase pali grealkata, Bekap grealka 560W (grealka, panelka, kalorifer sto ke mu se najde po doma)
Ako ova e Japan za vas neznam...kolku sto gledam samo cenata e Japanska, 50.000den.
Прегледај го приврзокот 224977
Snagata
Прегледај го приврзокот 224975
Grealkata od 560W
Прегледај го приврзокот 224976
Freon trebase da se doturi poradi dolzinata na cevkite, megutoa I posle toa nema nekoja znacitelna promena, mozhebi ochekuvav premnogu ednostavno tolku I e silata na klimata ..Ти да го прашаш членот Јелцин кој му вршел монтажа пошто кажа дека дошол некој и му дотурал фреон. На нова клима
Очигледно е дека има грешка во монтажата.
Не се влажни!
Od vraboten vo setec.momentalno tamu ima samo St,i Midea .dr,klimi nema ...ili tie sto gi ima se po edno parce rasprskani po salonite...Druze ako primeti vo Setec ja dodale Haier tide i Haier Brezza ( a porano ovie modeli gi nemase vo Setec ) porano od Haier samo tundra imaa vo Setec taka da najverovatno naskoro ke dobijat nova pratka na Haier inverter klimi.
Ocekuvaat pratka na inverter klimi do krajot na januari a moze i porano najkasno rekoa pocetok na februari taka mi kazaa koga se javiv. Vo SetecOd vraboten vo setec.momentalno tamu ima samo St,i Midea .dr,klimi nema ...ili tie sto gi ima se po edno parce rasprskani po salonite...