Македонска берза

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Пците лајат а карванот си врви. Пазарџиите штрајкуваат а СПАЗП сигурно си гази нагоре. Денес 9200, а на понуда веќе 9500. Ај се кладиме и тие ќе ги снема за ден два? Прашање дали новите сопственици се влезени за да развиваат пазари или да го пренаменат земјиштето за нешто попрофитабилно? Некако ми се чини второво.

Околу НЛБ, од искуство знам дека цените кои поминуваат по блокови се всушност правите цени. Искуство од СКП и СТБ. Така да редовниов трејдинг доаѓа со добар попуст.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
436
Поени од реакции
538
Член од
20 април 2009
Мислења
123
Поени од реакции
67
Ne se palete na ovie blok transakcii, od ista brokerska kuka isti covek gi pravi, cisto prefrlanje od lev u desen djeb, do kraj na den pak si doe cenata 16700, kolku i da vi e zelbata da ja vidite 18k. Ali pred dividenda mozno e do tamu da stigne.pozdrav

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Се чини дека индексот МБИ годината ќе ја заврши на рекордно ниво. 2020та ќе биде интересна особено почетокот со оглед на тоа дека следуваат избори.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Vo vrska so SBT ako me prasuvas mislam deka 4000 pa duri i 4500 e cena po koja drugarite bi se otkazale za prodazba taka da ovaa cena e duri bagatela :)
Da ne zaboravime deka i KMB edno vreme beshe 1700 denari pa denes duri 6400 kako bagatela e ???
Da pokazaa mizerna dobivka no dali e toa vistinskata slika znae Narodna banka i menadzmentot na bankata kako i kaj site banki koi sto rezervaciite si gi mestat kako dzaro utakmicite :)
Denes Granit beshe dobar so 20.000 akcii izgleda se ostvaruva scenario 1200 -1300 :)
Za razlika od pesimisti jas denes dokupiv MPT pa nekako imam cuvstvo deka parite se na ulica samo ostana da pomi e nekoj da gi sobere ;)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Веќе може да се гарантира дека секој што купува на овие цени на среден и долг рок ќе биде у минус. Штета што не може да се шортне индексот

Kajgana Shop

На врв Bottom