Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
sasence19 напиша:dodeka stigne cenata na dizelot,kako na benzinot ke pomine mnogu vreme .koga imash dizel kola imash madinja da stiskash na pedalata za gas bes nikakvi glavobolki.dodeka kola koja e na benzin ,pedalata za gas ke razmislish pred da ja stisnesh malku pojako,zashto site znaeme deka lapa benzin motorot.
kako za sporedba peugeot 307 hdi-160 km/h troshi 0kolu 6 litra evrodizel
peugeot 307 benz.-160 km/h troshi okolu 10 litra bezoloven.
se dodeka roditelite stavaat gorivo vo rezervoarite ke se praat deckite fraeri,no koga samite ke pocnat da stavat gorivo vece tuka e problemot.
:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:
Образложувањата зошто не се исплати да купиш нов дизел ги има изнесено во темата за дизел или бензинец, освен тоа денешните бензинци на трошат при поголемо стискање од 9 литри, ама ако одржуваш константна брзина се намалува потрошувачката на бензин, еден TSI мотор со 1,4 литри кубикажа кој разбвива 122 коња троши нво град 8,7 а на отворено до 6 литри. Не знам јас ти од каде се информираш са слуувањата во светот на автомобилите, ама јас секоја недела го читам новоизлезениот број на AUTO BILD во германија. Освен тоа факт е дека за дилемата дизел-бензин пресудна е километражата која се поминува годишно.
Освен тоа кога германците кои преферираат дизел во основа кажаа дека по најновата споредба поефикасен и помалку чини голф со TSI мотор наместо со TDI, ние немам ама па ич право да се буниме.
И како што кажав неможеш да споредуваш стара кола со нова, бидејќи нова кола секогаш е многу подобра од стара.
А за тоа дека родителите полнат резервоар точно е ама тотално е некоректно да идеш со предрасуда дека се прават сите фраери, јас на пример ја возам колата на мајка ми и ја возам многу поекономично од мајка ми, која инаку го полни резервоарот, односно меен ми дава пари јас да го наполнам. А инаку сега бидејќи воопшто не сум ни дома бидејќи студирам надвор, повеќе од две години немам интензивно возено кола, туку само по малку додоека сум на паузи дома.
А и да Сиидот иде со 5 години гаранција, тоа е нешто што неможе да го замени ниту една стара кола.