Македонска берза

Член од
16 декември 2019
Мислења
63
Поени од реакции
75
Zdravo decki, bi sakal da prasam za mislenje za akcii od koja banka bi bile best-buy na ovie momentalni ceni?

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Ne ,ne ja zaboraviv tuku namerno ne ja spomnav poradi toa sto ne znam kako ke odigra so dividenda ovaa godina.

Член од
16 декември 2019
Мислења
63
Поени од реакции
75
Spored mene TNB., i KMB. Malite banki ne mi se tolku simpaticni za investiranje, a vo ovie dve imas i sigurna dividenda.
Do ka
Ne ,ne ja zaboraviv tuku namerno ne ja spomnav poradi toa sto ne znam kako ke odigra so dividenda ovaa godina.
TNB ne ja gledam za nagore mnogu, dobra bi bila za nekoe portfolio kade ima i dosta rizicni pozicii, za kmb se mislam a sto bi kazal za ttk isto dobra dividenda ima

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Парите за купување на уделот на Макпетрол владата ги префрлила кај ГА-МА и веројатно ќе бидат на посебна сметка што ќе се користи кога ќе се постигне договор.

Член од
20 април 2009
Мислења
123
Поени од реакции
67
Парите за купување на уделот на Макпетрол владата ги префрлила кај ГА-МА и веројатно ќе бидат на посебна сметка што ќе се користи кога ќе се постигне договор.
Gama ke se realizira sredinata na Januari, ova za site onie sto mislat deka ke bide godinava!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.650
Поени од реакции
16.854
Се уште се чека на регистерот на „скриени газди“, ќе имаат рок од три месеци да се пријават

знае некој што е ова, за сопственици на Удели или и за акционери ???

Ќе мора да бидат познати и оние лица кои имаат и само 2 отсто удел во фирмата

б.т.в/, имам близок што има наследено некој Удели, да не има некоја обврска за регистрација или нешто друго???

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Dali toa znaci deka site imateli na akcii vo bilo koja kompanija i bilo koj procent ke bidat dostapni na internet,ili toa samo se odnesuva za imateli nad 5%od akciite ?Ako se misli na prvoto toa e kako cela drzava da ima uvid vo tvojata stedna kniska sto spored mene e non-sens.
Автоматски споено мислење:

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE

Kajgana Shop

На врв Bottom