Cannon
Doctor
- Член од
- 22 март 2009
- Мислења
- 5.104
- Поени од реакции
- 5.842
Што е тоа бивалентна точка ?Заради бивалентната точка на -7 или -10.
Под тоа неможат да постигнат доволно моќност.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што е тоа бивалентна точка ?Заради бивалентната точка на -7 или -10.
Под тоа неможат да постигнат доволно моќност.
Mitsu FH ne moze Da stopli 20m2 na auto fan Ke MU treba dva dena a ne 40m2 kako kaj tebe. Moze za edna nedela Ke stabilizira taman Ke bide. Koj go lazis samiot sebeAbe to sakav da go napisham, ama maka mi e, ne dobivame nikoj od raspraviive so prodavachive. Montiraj klima nadvor na bandera, i vnatreshnata i nadvoreshnata, stavi ja na greenje, i spodeli rezultati od potroshnja. 800w 5,5kata Mitsubishi SF mu troshi, 1 i neshto kilovat mu trosheshe Hansol 3,5ka, koga ke vidish perfekt e. Klimata ke troshi onolku kolku shto prostorot mu gubi toplina, i toa go znaat ovie, ama ete, za edna klima plus da prodadat ke se napravat i najglupi na svet. 800w po 5 COP ti smetash, a zamisli da presmetame po 6 ili 7 COP bidejki e sepak +11 nadvoreshna temperatura.
Автоматски споено мислење:
Jas imam eden merach samo i go imam staveno na Haier 5,5kata od moite. Ako si epten zainteresiran, pobaraj prethodni postovi moi od lani, imam spodeleno info za modulacija i rabota na Mitsubishi WN35, shto e entry model na Mitsubishi. Za FH35kata shto ja imam ne se ni trudam da meram, merev eden kratok period, ama taa klima e nedopirliva.
Site klimi mi se na AutoFan doma, ne razbiram sho ti e muabetov. Od Nedela/Ponedelnik vikaat minusni temperaturi, i togash WNot vo spalna ke ja stavam na 2ra/3ta brzina bidejki od site strani mi tushi sobata i plus montazata na vnatreshnata edinica mi e malku nezgodna, prostorot okolu klimata dosta pobrzo se zagreva od ostatokot na sobata bidejki vnatreshnata e montirana kako vo dupka, nemav kade na drugo mesto da ja stavam.
Затоа и ги гледаме тие бројки на -7 и -10 степени, и онака кај нас тие бројки се многу ретки.Бивалентна на 90% климите е на -7 .... само Mitsu/Panaso е на -10 може и други има тие ги имам заприметено.
Од каде сега пак ова?Mitsu FH ne moze Da stopli 20m2 na auto fan Ke MU treba dva dena a ne 40m2 kako kaj tebe. Moze za edna nedela Ke stabilizira taman Ke bide. Koj go lazis samiot sebe
Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.Од каде сега пак ова?
od kaj gi poraca meracite i po koja cena?
A shto AutoFan e AutoFan koj raboti celo vreme vo treta i cetvrta brzina? Kakov e toj prostor koj go pravi AutoFanot da raboti vo 3ta i 4ta brzina celo vreme?Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.
Toshiba I Gree Hansolot se dosta poekonomicni. Ako idis za bt dojdi Ke vidis I Ke se uveris.
I ushte pobitna rabota, koj stava 3,5ka vo 40m2? Makedonec samo.....Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.
Toshiba I Gree Hansolot se dosta poekonomicni. Ako idis za bt dojdi Ke vidis I Ke se uveris.
Od Ali,na 11.11 po cena od 14.06$Од Алиекспрес по цена од 20е.
Jas imam 40m2 i imam amber12ka i sto znaci samo makedonci stavale 3.5ka vo 40kvadrati....?A shto AutoFan e AutoFan koj raboti celo vreme vo treta i cetvrta brzina? Kakov e toj prostor koj go pravi AutoFanot da raboti vo 3ta i 4ta brzina celo vreme?
I ushte pobitna rabota, koj stava 3,5ka vo 40m2? Makedonec samo.....
Може линк од продавницата?Од Алиекспрес по цена од 20е.
Од Алиекспрес по цена од 20е.
Epa brat, trebeshe malku da pojasnam, pa eve..... Eden objekt koj nema izolacija, normalen nekoj prostor, na -7 stepeni nadvoreshna temperatura ima potreba od 100w na m2 toplina. 40m2 prostor znaci deka na -7 nadvoreshna temperatura ima potreba od 4kw toplina. Najskapive 3,5ki shto se pravi 3,5ki i na -7 davaat 3,5kw shto znaci 500w pomalku od potrebnoto. A ushte posle stavi ja na AutoFan i chekaj da ti topli i da ti presmetuva od eden vo drug kraj kolku gubish toplina. A ushte pa i klima da stavish Mitsubishi koja shto ima kulturen sistem na rabota na AutoFan praven za situacii koga klimata e pravilno dimenzionirana, a ne makedonski dimenzionirana.Od Ali,na 11.11 po cena od 14.06$
Ps.masala 2000 atrani na temava....
Jas imam 40m2 i imam amber12ka i sto znaci samo makedonci stavale 3.5ka vo 40kvadrati....?
Може линк од продавницата?