Малце е споричка, ама за квалитет нема збор тукаBetter call Saul - Спин оф на Breaking Bad, очекував голем пад на квалитет мислејќи дека е обид за брза заработка на слава на BB но тотално ме изненади серијата, воопшто не очекував дека ќе го задржи високиот квалитет.
многу кратки епизодитеThe Mandalorian е многу добра, три епозоди до сега но се гледа квалитетот.
Одамна ја почнавме, уште кога почна првата сезона и почнаа да ја фалат дека е многу добра, па почна да освојува награди и да биде номинирана... Јас ја изгледав само прва сезона и ја прекинав. Не велам дека не е добра, има убави моменти, само далеку е од WOW: премногу ми беше повторлива и на моменти патетично лигава. Мислам дека и @wot ја гледаше тогаш, па еве, нека пише и тој мислење. Мене, најискрено, не ме воодушеви толку колку што очекував.Не знам дали сум спомнал, но една од најдобрите серии што сум ги гледал последниве години, а не е толку извикана и промовирана е една мала семејна драма This is Us, може сте ја виделе чат-пат на Фокс Лајф, кој сака по секоја епизода да го маваат емоции- бујрум нека ја погледне.
Не се согласувам со ова: сите 3 сезони беа номинирани за Златен глобус за најдобра драмска серија, првите 2 сезони беа номинирани за ЕМИ за најдобра драмска серија, плус куп номинации за глума, актерски ансамбл и слично. Стерлинг Браун одвои и ЕМИ и Глобус за најдобар актер за серијата, плус, 2 или 3 пати освоија SAG награда за најдобар актерски ансамбл во драмска серија, што е еднакво на најдобра глума во серија.а не е толку извикана и промовирана
Патетично лигава е она што ја продава серијата кај нејзините фанови, јас по правило не сум љубител на таков тип серии но оваа има некој необјаснив шарм што ме привлекува, баш тоа е што ми ја прави неодолива.Одамна ја почнавме, уште кога почна првата сезона и почнаа да ја фалат дека е многу добра, па почна да освојува награди и да биде номинирана... Јас ја изгледав само прва сезона и ја прекинав. Не велам дека не е добра, има убави моменти, само далеку е од WOW: премногу ми беше повторлива и на моменти патетично лигава. Мислам дека и @wot ја гледаше тогаш, па еве, нека пише и тој мислење. Мене, најискрено, не ме воодушеви толку колку што очекував.
Автоматски споено мислење:
Не се согласувам со ова: сите 3 сезони беа номинирани за Златен глобус за најдобра драмска серија, првите 2 сезони беа номинирани за ЕМИ за најдобра драмска серија, плус куп номинации за глума, актерски ансамбл и слично. Стерлинг Браун одвои и ЕМИ и Глобус за најдобар актер за серијата, плус, 2 или 3 пати освоија SAG награда за најдобар актерски ансамбл во драмска серија, што е еднакво на најдобра глума во серија.