Фан Клуб: Вардар

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.106
Поени од реакции
3.952
Иначе знае некој Мустафа Јусуф на колку време го позајмија во Скопје, до крај на сезона или се враќа зимава?
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.003
Поени од реакции
17.924
Иначе знае некој Мустафа Јусуф на колку време го позајмија во Скопје, до крај на сезона или се враќа зимава?
Мислам дека тимот може да го повлече и играчот на зимо,така беше случајот и со Колевски лани,го повлекоа од Борец зимото кога се случија турбуленциите во Вардар.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.106
Поени од реакции
3.952
Иначе мислам дека направија грешка што го отпуштија Дејан Маркоски (он целосно си замина од Вардар колку што знам, не е на позајмица), доста добро игра за Скопје сезонава и 3 гола има дадено. Јес да втората лига е многу пониско ниво ама во секој случај ми делува солиден и мислам ќе ви се најдеше како за играч од клупа во ситуацијава кога не можете да носите играчи и кога сте со куп тинејџери на клупа (јес да и овој е уствари У21).
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
Мене се уште ми е омилен играч и не ми пречи форсирањето :D Уште сум на мисла дека ептен го потценувате. Дечкото е пргав и во оваа тактичка поставеност на Тетовче, врши многу работа во пресингот на средината. Не е Моцарт со топката, но не е ни Николов на пример, па е стандарден во репрезентација. Не гледам зошто Адем не би достигнал некое такво ниво. Он е деструктивец, бескомпромисен е во стартовите и доста подвижен.
Ниедна пара што ќе ја добиеме нема да заврши во клубот, така што ни за 100 милиони не би сакал да го загубиме, иако очигледно е дека е врзан со менаџери и брзо ќе им го тутнат на некои Турци.
Не можам да кажам како ќе напреднува Али Адем зошто не сум стручен за такво нешто ама барем за Николов е измислен барем со досегашната прикажана игра.На Николов му е и лимитот до тука некаде и нема место за напредок во кариерата иако знам дека е страшно борбен и пожртвуван играч,играч кој гинеше за дресот и максимално се трудеше.
ne zaebavajte, nikolov ima kade kade povise talent od adem iako i dvajcata se destruktvci. nikolov na vozrasta koja ja imase sega adem izveduvase slobodni udari i toa dobro, ima precizen sut i solidni ufrluvanja, a i pas igrata mu e podobra, za tehnikata da ne zboruvame, nikolov e daleku podobar tehnicar. ako mislite deka nikolov e ogranicen (e, i jas mislam deka zenitot od prilika go dostigna), togas adem racunajte go edna klasa ispod nego pa ke sfatite zosto tolku malku go cenam adem.

on edino trca i e borben, druga jaka tocka nema, no toa za vezen e premalku. da bese glava pogolem ke mozese da izgradi prosecna kariera kako stoper, no za vezen tehnicki e preogranicen za vo denesnoto vreme. ti kako DM da sakas da se probies i vo prosecna liga mora da imas nekoj level na tehnika i pas igra, on nema takov kapacitet. negde ako se shitne preku vrski mozda na pocetok ke igra deka platile pari, no dolgorocno so toj kapacitet nema sto da bara vo solidna liga.

baska ne zaboravajte vardar kako e postaven takticki, igra so trojca stoperi. vo takva formacija defanzivno i za stoperite i va defanzivnite vezni e polesno bidejki sredinata na terenot e mnogu zgusnata. taman rabota da ne osvojuva topki so trojca stoperi pozadi nego i micevski do nego, amater od opstinska liga tamu da go piknes ke osvoi 2-3 topki na natprevar. bas vo takov sistem deka ima stoper visok veznite treba ofanzivno da imaat pogolem efekt bidejki timot napred ima igrac pomalku, a on e bezopasen. adem e eden od najslabite starteri vo 1. MFL na pozicijata DM, vo faking struga ima dvajca podobri DM od nego, edino kaj borec momentalno bi mozel da bide sigurno starter, kaj site drugi ne bi imal sigurno mesto kako starter bidejki imaat dvajca koi se barem na slicen level. zborot mi e deka ne vredi da se forsira takov igrac, uste pomalku koga mesto nego bi dobile minutaza serafimov ili mladenovski.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.003
Поени од реакции
17.924
Не сум се изразил убаво на почетокот и сум направил грешка во пишувањето сакав да кажам дека Николов е измислен за Али ама лошо сум ја составил реченицата.
 
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.147
Поени од реакции
4.542
Јас помислив и дека Васоски не сака премногу да ризикува со Серафимов и Младеновски и да ги прегори, па затоа оди со Најдо како „поискусна“ варијанта, иако мислам дека еден од двајцава млади треба да биде стартер и се подобра опција како централни штопери. Инаку, и јас немам лошо мислење за Адем, во двојка со Мицевски е далеку покорисен отколку кога играше нешто поофанзивно, а неговото форсирање се должи и на мањакот играчи што го имаме, ама дефинитивно ќе се сложам дека е прилично лимитиран играч и нема којзнае каков потенцијал за значителен напредок во играта, интересна е и споредбата со Николов, само што огромна разлика прави играта во напад на двајцата, Боби има страшен осет за гол и знаеше одлично да се уфрлува од втор план, а би рекол и дека технички е подобар иако оставам простор за Адем да дојде до некое слично ниво, ама секако Николов ми двои за ниво погоре од двајцата. Во право сте и за турските клубови, 200 илјади ќе биде премија, и прекинете да кењате за Адем да не стигнат до муабетиве купците, одличен е :P Шала на страна, добар бизнис би било тоа, ама друг проблем е што не се знае каде ќе завршат парите, а секое заминување на зима за нас во ситуацијава може да биде кобно со оглед на тенкиот ростер.
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
878
Поени од реакции
2.700
Си направивте убав муабет околу трансферот, само кој знае колку вистина има у тоа.
Посебно кога се работи за информации од Екипа.мк
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.003
Поени од реакции
17.924
Сега испадна и некоја информација дека и Аврамовски ќе преминел у Искра зимово.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
Си направивте убав муабет околу трансферот, само кој знае колку вистина има у тоа.
Посебно кога се работи за информации од Екипа.мк
vo pravo si, preku nasite mediumi, sekako i nekoi stranski, namerno siraat glasini za malku da mu se bilda rejtingot, vo smisla na nekogo ako go nudat igracot da moze da najde sto povise informacii i pofalni zborovi za nego. ke vidime, mada sum malku skepticen bidejki koj i da e zainteresiran ke mu bide malku cudno sto ne igra za mladinska reprezentacija, pa ke se somneva vo kvalitetot duri i ima slab skauting.
 
Член од
3 мај 2014
Мислења
878
Поени од реакции
2.700
Што знам ја у Младеновски гледам поренцијал има дечкото сенс за фудбал, и доволно дрскост за да успее.
Тошевски ми е стандард добар за репрезентација кога и да добие шанса.
Од Аврамовски не видов баш многу голем дел од второто го гледав со "едно око"
 

Kajgana Shop

На врв Bottom