Најекономично греење и ладење

Член од
2 август 2014
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.148
Bidejki imas dobra izolacija i si vo stan ovaa klima ti e odlicna proizvedena vo Gree odlicno ke topli 30m2
Ako sakas mozes i 5.5 kw da zemes no mislam deka dovolno ke ti e 3.5 kw inaku eve ja 5.5kw
Mašala ti od zaklet pobornik na VIVAX i ostala kinezarija i protivnik na GREE stana pogolem šitkač i od @Strelec.....

Член од
29 август 2008
Мислења
5.736
Поени од реакции
4.140
Mašala ti od zaklet pobornik na VIVAX i ostala kinezarija i protivnik na GREE stana pogolem šitkač i od @Strelec.....
Abe mu odgovara na covekot so 400-500w topli +30kvadrati ....klimata mu gi ima site napredni funkcii ...sto da bara povejke za 300€....
Da ti kazam jas (kolega) favorit 3.5kw so wi.fi kupena isto 18k vo ekstra izoliran prostor i pomalce od 30 kvadrati i visina edvaj 2.45 na tavan ....pod 600w ne spusta odnosno 650w .PS, na ovaa nadvoresna temp.postignuva 25stepeni isklucuva nadvor a vnatre duva kako vo quiet mod ama.duva ladno ne.isklucuva.. Sto.ke pravi na -7..??.

Attachments

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
konecno montirana e mojava klima... preporakata na postolje na trotoar e usvoena... nekade okolu 45 sm e krenata od zemjaПрегледај го приврзокот 221672Прегледај го приврзокот 221673Прегледај го приврзокот 221674
Колку метри цевки има, и дали доплаќаш ако е над 3м?
П.С со среќа да се служиш
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
insistirav na 3 metra i tolku mi stavija... sakaa samo 2.5 metra
Автоматски споено мислење:

inaku od ics tvrdat deka instalacijata od 3 do 5 metra ne se naplaka... od 5 nag Screenshot_20191106-171015.jpg ore se naplaka

Член од
17 март 2017
Мислења
93
Поени од реакции
176
Член од
14 август 2018
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.878
Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
konecno montirana e mojava klima... preporakata na postolje na trotoar e usvoena... nekade okolu 45 sm e krenata od zemja
Супер е се само јас би те советувал уште две-три работи

Ако е на јавна површина заштити ја додатно однапред и особено лево и десно. Не мора којзнае што - 3/4 пречки од напред и лево десно. Ова заради минувачи и деца.
Жиците од струја вовлечи ги во грклан со UV заштита (бел) во ист како што ти ставиле за кондензат. Ова затоа што сегашните кабли се со очаен квалитет на изолацијата.

Адаптерот за кондензат зимово извади го. Ниско е поставена па ќе си течи слободно

Тојота има 6 (шест) години гаранција или 200.000км, и 10 години бесплатен сервис на батерија.
Како и да е. Имаат наведено вкупни трошоци за време на гаранцијата

Zborenje na pamet se vika ova tvoevo.
Ama makata e teska rabota.
Sto se odnesuva do garancijata ubavo si e napisano vo salonite na Gree, pojdi si I procitaj ubavo.
100 pati kazav, CITAJTE....ne samo da trcate ko prle pred magare.
На klimi.mk не е наведено ништо. Пишува дека се 10 години гаранција и некој што ќе купи од интернет ќе добие 10 години гаранција.
Мало сутра

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
Супер е се само јас би те советувал уште две-три работи

Ако е на јавна површина заштити ја додатно однапред и особено лево и десно. Не мора којзнае што - 3/4 пречки од напред и лево десно. Ова заради минувачи и деца.
Жиците од струја вовлечи ги во грклан со UV заштита (бел) во ист како што ти ставиле за кондензат. Ова затоа што сегашните кабли се со очаен квалитет на изолацијата.

Адаптерот за кондензат зимово извади го. Ниско е поставена па ќе си течи слободно
se soglasuvam so kablite... samo me nervira glavniot naponski... pokratok e za edno 10-20 samtimetri... epten ja istencija... do ulicata imam dvorno mesto nesto pomalku od 10 metri a seuste nemam ograda postaveno... deca igraat po dvorov i ke moram nekoe privremeno resenie da iznajdam...

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Post na Denot!
za 30m2 vo Bitola Flegma predlaga AERI i dovolna ke bila...alo?
samo GREE.jpg
Nema sansi Vivax da projde u Bitola procitani ste, samo GREE :)

@FlegmaFX dobar si ?

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2019
Мислења
11
Поени од реакции
16
@Trajchee да те прашам дали климава е 5.5kw FTXF50A ? Доколку е таа за колкав простор ја зема? Сеуште не сум одлучен за кај мене а треба што поскоро да земам со мало бебе сум.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@Trajchee да те прашам дали климава е 5.5kw FTXF50A ? Доколку е таа за колкав простор ја зема? Сеуште не сум одлучен за кај мене а треба што поскоро да земам со мало бебе сум.
Ke si zemes Fairy 5.5kw za 49.990 i ke zavrsis rabota.
Sega ako naracas od Daikin klimata ke ja cekas do Nova Godina

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Уште малку да почекате вие со мало бебе за да решите проблем со греење.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Член од
5 ноември 2019
Мислења
11
Поени од реакции
16
Ke si zemes Fairy 5.5kw za 49.990 i ke zavrsis rabota.
Sega ako naracas od Daikin klimata ke ja cekas do Nova Godina
Вчера прашав за мислење. Једино што 2ца одговорија да се земат daikinite. Па еве уште еднаш ќе прашам за мислење
„Здраво на сите. На форумов сум нов. Деновиве сум во потрага за нова клима, па би ми дошла добра помош. Имам дневна соба + кујна одвоени се со една врата (50м2) со супер изолација и нови рехау прозори и дневната и кујната имаат по 2 внатрешни и 2 надворешни ѕида. На мислење сум за 5.5kw па ми треба предлог за клима. Буџет со се монтажа ми е 62.000 денари. Исто така потребна ми е уште една клима за соба 20м2 и ходник 7 квадрати со иста изолација како дневната соба ( + ходникот е внатрешен) и се мислам за 3.5kw, тука буџетот ми е околу 25.000 денари.До сега од бреднове ги гледав Toshiba, Gree, Carrier, Haier и Daikinод салоните Gree i Energija i Daikin во City Mall. Секоја информација и секоја помош е добредојдена.“

@Strelec Кажи ми дали 5.5kw Fairy ќе заврши работа за дневната. за 3.5kw Fairy знам дека ќе заврши за малата соба

Уште малку да почекате вие со мало бебе за да решите проблем со греење.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Не е дека сум без ич греење, имам моментално 3 вида на греење меѓутоа неекономично. Пари имам моментално за 2 клими да земам, трета ќе земам околу 5ти 10ти декември. Во секој случај фала на советот и на грижата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom