Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Raboti i na 3/4g i na drug wi.fi .... Klima uredot e konektiran na wifi ruterot a samata klima e na server na koj pristapuvas od sekade.....
А може одпосле да ко инсталираш уредот, пример после неколку месеци, а не одма со монтажата?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Dobro be..... kolkavi marzi stavet Gree ako se vo moznost olkav popust da napraet? Ova ne e normalno.
Mislam deka cistat zaliha na klimi so postar freon.ne znam do koja god. 2021 mislam deka nema.da moze dase uveze so r410a.
Автоматски споено мислење:

А може одпосле да ко инсталираш уредот, пример после неколку месеци, а не одма со монтажата?

Mozea bilo koga bilo kade da si i nadvor od Mk. Se sto treba e ruter i da ima aktivna konekcija kon internet a na toj ruter da e konektirana klimata...
Eve momentalno kaj mene....jas sum na rabota,nemam nikoj doma do 17h. Denes e toplo mozebi nema ni da ja priklucam.dodeka si trgnam.kon doma

Attachments

• Screenshot_20191105_123102_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20191105_123102_com.gree.greeplus.jpg
    130,8 KB · Прегледи: 42
Ponudata za U-Crown 12k na cena 39'990 e poveke od podarok.
Koj ima moznost neka zima, klimata e perfektna, vo toj cenov segment nema konkurencija. Bravo za GREE.

Koj ima moznost neka zima, klimata e perfektna, vo toj cenov segment nema konkurencija. Bravo za GREE.
Bravo za gree ...(ama ne znam kolku e za bravo)..ama nee bravo sto pocetno bila 72k. Da bila 50k .a sega 40k ke uzivale em povejke semejstva em pomala zagadenost i plus mn.pobrzo ke se prodavale ....

Последно уредено:
Уруру Сарара има уште еден "склоп" во надворешната единица кој упумпува свеж воздух внатре и може да ти регулира влага во воздухот а паралелно со тоа и да филтрира.

Како ова ќе се однесува на долг рок не можеш да знаеш. Особено што надвор има филтри кои ако не ги одржуваш ќе ти упумпуваат свежа Легионела.

Еве ја расклопена

Земи си врвни модели од Mirsubishi или друг модел Daikin

Fala mnogu korekten sovet , taka ke bide ili LN mitsu eventualno FN postariot model so r410 ili Daikin staylish koj e poskap 500e ama ima nekoj filtri plus .

Sent from my iPhone using Tapatalk

На некои има вграден WiFi.. Кај мене на мојава си купив usb стикче за 700ден .. на другиве клими е поскапо за Mitsu мислам 3500 беше .. мора климата да е WiFi Ready за разлика од другиве кое е вграден од фабрика

Zashto be ne ja pustija nedela dena porano akcijava, za kaj baldzkata valjda posledniot Hansol go montiraa vo Makedonija.

Mada, gi gleav servisnite na Hansol i Ucrown, ne uspeav da zabelezham znacajna razlika, nekoj znae da kaze sto e razlikata osven panelot i eve izrabotkata. COP? kw na - 7? na - 15?

Mislam deka cistat zaliha na klimi so postar freon.ne znam do koja god. 2021 mislam deka nema.da moze dase uveze so r410a.
Во ЕУ може да се продаваат до крајот на 2024 година.

Mozea bilo koga bilo kade da si i nadvor od Mk. Se sto treba e ruter i da ima aktivna konekcija kon internet a na toj ruter da e konektirana klimata...
Eve momentalno kaj mene....jas sum na rabota,nemam nikoj doma do 17h. Denes e toplo mozebi nema ni da ja priklucam.dodeka si trgnam.kon doma
На некој начин рутерот и телефонот мора да бидат поврзани. Можеби треба шифра? Како инаку се знае која клима да ја вклучи? Ќе може ли малку попрецизно објаснување?

Здраво на сите. На форумов сум нов. Деновиве сум во потрага за нова клима, па би ми дошла добра помош. Имам дневна соба + кујна одвоени се со една врата (50м2) со супер изолација и нови рехау прозори и дневната и кујната имаат по 2 внатрешни и 2 надворешни ѕида. На мислење сум за 5.5kw па ми треба предлог за клима. Буџет со се монтажа ми е 62.000 денари. Исто така потребна ми е уште една клима за соба 20м2 и ходник 7 квадрати со иста изолација како дневната соба ( + ходникот е внатрешен) и се мислам за 3.5kw, тука буџетот ми е околу 25.000 денари.До сега од бреднове ги гледав Toshiba, Gree, Carrier, Haier и Daikinод салоните Gree i Energija i Daikin во City Mall. Секоја информација и секоја помош е добредојдена.

Последно уредено:
Gree u-crown 12ka 39990mkd. Na klimi.mk
Koga bi odbirale u-crown ili novava g-tech.?
Кога би одбирал помеѓу било што од Грее би зел Краун!
Имаше слики @Strelec од отворена надворешна...
Под различен брендинг се продаваше низ цела Европа и Америка.Докажана и покажана.
За цената иштав ме фаќа јас да купам една,ама за жал нема кај да ја ставам.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Во ЕУ може да се продаваат до крајот на 2024 година.

На некој начин рутерот и телефонот мора да бидат поврзани. Можеби треба шифра? Како инаку се знае која клима да ја вклучи? Ќе може ли малку попрецизно објаснување?
Najprvo pravis acaunt i kauvas od koi serveri ke pristapuvas nie smeEU. Koga se vrsi sparuvajne na klimata so aplikacijata toa odi direkt preku ruterot posle toa se konektira so svojata Mac adresa klimata na server(gi ima :eu.usa midist ,china itn...)Taa klima ima edinstvena.Mac asresa i preku nea priatapuva kon internet odnosno preku nea ja komanduvas ... I poradi toa prepoznavajne aplikacijata ja znae tvojata klima kade i da e vo svetot...nema.sifri nema.kodovi itn otvaras Gree+ app i pravis 1/2pati reload.....toa e se....

И ти на слатки маки :)
Инаку даисекаито е веќе три години на пазарот и најефтино од трите(Тошиба е секако популарна),па не е чудо што си нашол најмногу (па и негативни)искуства од неа!
Митсуто ЛН е нов модел,личен дизајн,ама 500€ само за тоа! Стариот ФХ е подеднакво добар за 1к.

Дајкинот скап и редок!Плус имаат посебни оптимизирани верзии за греење што се уште поскапи на така скапиот модел!Тој што би дал 2000€ за 3.5ка,не би требало да се мисли за Уруру Сарара за уште 700-800€! :)

Мачи се сега ;)
Imam Daisekai 8 Ras-16 i Daisekai 9 Ras-16,,klimite se strasni,vo kuka sum stoplen i so smesni smetki od EVN,ne se misli ni minuta ako si vo moznost da si dozvolis

Jas se mislam Edna Ucrown Da zemam Da se najdi.
I taka LG to mi e demontirano.- Ke go prodadam

Последно уредено:
9ка Аери или 12ка Тундра, Аеми, Аехи за 16м2 неизолоран простор?

400 евра им е буџетот на едни роднини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom