Toa e dobro znaci midea se potrudila da go sredi toa okolu fan brziniteСите 3 функционираат плус ауто.Не е тајна 19.900ден е купена од електроелемент
Vakvo ti e dalecinskoto ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Toa e dobro znaci midea se potrudila da go sredi toa okolu fan brziniteСите 3 функционираат плус ауто.Не е тајна 19.900ден е купена од електроелемент
И ти на слатки макиZdravo , po daikinot FTXF50A koj e montiran i se koristi , baram sovet bidejki sakam da kupam i edna 3.5 klima inverter od premium klasa , se mislam pomegu
Mitshubisi LN35
Daikin Staylish ili Emura i
Toshiba Daiseikai 9
Za Mitsu najdov nesto i ja falat za daikin ne najdov nisto konktretno od korisnici , a za daiseikaito citav na bg forumi imaat dosta problemi
Ajde se ok ,a sto ima negativno iskustvo nekoj generalno so gree..?(osvem.ovde sto kako na centrifuga od 1200rpm e fatena rabotava....site protiv Gree..!)na sto se pozalil :na kvalitett.?kapacitet....potrosuvacka...na sto.??Ма ја ич не се секирам за амберот.Сите знаат дека е моќна,туку ни фали податок и колку е ефикасна.
Единствен @Strelec до сега поставуваше видеа,ама се “некако,нешто” фалеше!
(Да не навлегувам во стари дебати,и не само за амбер туку и за ред други клими...).
@Strelec само не кажа на што да снимам/мерам КОП? На бука или на даб? :p
Инаку @ts01 ако не зебележа,јас немам ништо против Грее или кинески клими уосталом.Ама ако веќе давам 50к а нема еуровент... подобро форумите да тежат од позитивни искуства!(еве ви предизвик)![]()
Daisekai. Ima pogolem kompresor od LN.Zdravo , po daikinot FTXF50A koj e montiran i se koristi , baram sovet bidejki sakam da kupam i edna 3.5 klima inverter od premium klasa , se mislam pomegu
Mitshubisi LN35
Toshiba Daiseikai 9
Za Mitsu najdov nesto i ja falat za daikin ne najdov nisto konktretno od korisnici , a za daiseikaito citav na bg forumi imaat dosta problemi
Ke si zemish LN, NORMALNO!!Zdravo , po daikinot FTXF50A koj e montiran i se koristi , baram sovet bidejki sakam da kupam i edna 3.5 klima inverter od premium klasa , se mislam pomegu
Mitshubisi LN35
Toshiba Daiseikai 9
До одреден ценовен сегмент Gree климите се одлични и повеќе од одлични. Над еден одреден ценовен сегмент се навлезени длабоко во територијата на јапонски клими при што да им парираат на истите им требаат уште неколку услови како што се:Ajde se ok ,a sto ima negativno iskustvo nekoj generalno so gree..?(osvem.ovde sto kako na centrifuga od 1200rpm e fatena rabotava....site protiv Gree..!)na sto se pozalil :na kvalitett.?kapacitet....potrosuvacka...na sto.??
P.s ni jas nemam protiv ama.bas kon nikoj ni kon max,st,fuego,,favorit,mitsu,tosh,carier ittnnnn.....
Да ова е истово на сликаваToa e dobro znaci midea se potrudila da go sredi toa okolu fan brzinite
Vakvo ti e dalecinskoto ?
![]()
Me zamisli sega so Ururu Sarara , neznam dali vredi tolkava investicija , inaku vo grcija moze da ja zemam za nekade 2200E i moze da ja vnesam bez problem , kaj nas e 180k , nego sto dobivam so nea , ke ja koristam za stan vo Sk , citav nesto ama sto se mznosti ima ne razbrav bas .И ти на слатки маки
Инаку даисекаито е веќе три години на пазарот и најефтино од трите(Тошиба е секако популарна),па не е чудо што си нашол најмногу (па и негативни)искуства од неа!
Митсуто ЛН е нов модел,личен дизајн,ама 500€ само за тоа! Стариот ФХ е подеднакво добар за 1к.
Дајкинот скап и редок!Плус имаат посебни оптимизирани верзии за греење што се уште поскапи на така скапиот модел!Тој што би дал 2000€ за 3.5ка,не би требало да се мисли за Уруру Сарара за уште 700-800€!
Мачи се сега![]()
Jas na mojot vivax ( Midea ) imav vakvo dalecinsko no problemot kaj vivax aezi bese sto nemase fiksni fan brzini na vnatresniot ventilator i zatoa go prodadov go koristev 3 ipol godiniДа ова е истово на сликава
Уруру Сарара има уште еден "склоп" во надворешната единица кој упумпува свеж воздух внатре и може да ти регулира влага во воздухот а паралелно со тоа и да филтрира.Me zamisli sega so Ururu Sarara , neznam dali vredi tolkava investicija , inaku vo grcija moze da ja zemam za nekade 2200E i moze da ja vnesam bez problem , kaj nas e 180k , nego sto dobivam so nea , ke ja koristam za stan vo Sk , citav nesto ama sto se mznosti ima ne razbrav bas .
Kolku trosi ne znam nemam merac I toa kako e bitno kolku temp dava na izduv na golemi minusi koga kupuvas klima za greenjeKolku gree na -11° - no kolku trosu momentalno ...nas poveke toa ne interesira a ne deka.moze+45°da dade na izduv ...
Ne se cudi mala e razlikata vo mokjnost medju devetka i dvanaestka kaj nekoi klimi na golemi minusni temp Merenjeto go napraviv licno za mene da vidam sto sum kupil i kolku e mokjna klimava za greenje posto na forumov se iznacitav trista gluposti deka Vivax ne gi bivalo i me interesirase dali e toa vistina ama ete ne bilo zatoa e i videoto kratkoИмпресивно е ова, за кинеска клима и то деветка!.... но малку тешко да се поверува! 90 секунди видео кое почнува со 50*С издув (на -6) баш и не е многу долго видео!
И по што се разликува од AEQI, јас не гледам ни запирка разлика (освен во филтрите)... да не има АЕМИ Follow Me функција!?
Прегледај го приврзокот 221472
Dobro be..... kolkavi marzi stavet Gree ako se vo moznost olkav popust da napraet? Ova ne e normalno.Gree u-crown 12ka 39990mkd. Na klimi.mk
Koga bi odbirale u-crown ili novava g-tech.?
Raboti i na 3/4g i na drug wi.fi .... Klima uredot e konektiran na wifi ruterot a samata klima e na server na koj pristapuvas od sekade.....Moze malo pojasnuvanje za kontrola na klimive preku WI-FI modul so smart telefon, nebitno dali e vece vgraden modulot ili sami ce go kupite i nabodete na usb priklucokot....
Jasno mi deka ce ja instalirate potrebnata android aplikacija, ce go "naterate" WI-FI uredot od klimata da se povrze so vasiot ruter, ce ja komanduvate klimata preku vasiot telefon na dalecina na domet na ruterot, da receme do 20 tina metri.
Do tuka e jasno i za mene sosema nepotrebno, ako sum doma ete go dalinskoto, makar sto se otvaraat dodatni moznosti so nedelni tajmeri, potrosuvacka na energija, za mene e totalno nebitno.
Stanuva interesno ako sakam da go pravam istoto od rabota ili od drug grad preku internet mrezata na telekomot. Kako se pravi toa, kontam deka treba da postoi nekoj nalog, dali odi preki licniot email, nemam prestava, a gledam ludjevo go koristat da si pustaat klimi vo vikendici na planini....
Moze malo pojasnuvanje okolu ova povrzuvanje na dalecina?