Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Касно палам, ама еднаш имам правено ко ова видео, само со кисела павлака.Некој да не има рецепт за пилешки прсти освен основниот прво брашно па јајца па презла туку одеднаш да се направи цела смеса за да се испоховаат?
Пошто ќе ми треба за поголема количина за праваење па да не губам многу време
Степ бај степНекој линк од тие домаќинските, како се прави сарма за почетници, степ бај степ?
Дајте некој рецепт за киноа...вегански некој. Земав за проба некои 300 грама стои така![]()
Кај питите со купечки кори, најважно е секоја кора, од секоја страна да биде премачкана со преливот (ќе го пишам подоле, не мора да е по рецепта, во главно се состои од пециво/квасец, вода, масло, па и брашно...), значи корите никако да не се суви од ниедна страна. Или пак да нема прелив кога е залепена кора врз кора - така ќе се осеќа дека е со купечки кори и брашното од корите при секој залак ќе се осеќа. При виткањето, дури и да се скинат на неколку места од што се мокри од преливот, нема врска, тоа никој нема да го гледа и нема да се примети. Според мене најпрактично е со четкичка да се премачкуваат корите, така нема да има ниту премногу прелив, ниту пак да бидат суви. Најважно е да не е сува питата.Ми треба проверен рецепт за пита со спанаќ и сирење , со купени кори... некој ваш трик, совет... бидејќи рецепти има многу на нет... благодарим.
Мажење ни на крај памет.@shumecha.tableta Шо стори мооорее .... колку и што должам кажувај, не се срами.. добиваш сФе.
пи. ес. штета шо си веќе мажена... е ова е жена драги гледачи , алал вера
![]()
Дајте некој рецепт за киноа...вегански некој. Земав за проба некои 300 грама стои така![]()
Не е мој рецепт, го пробав на гости и го направив, стварно е добар.Споделете рецепти за домашна алва, како ја правите, што се ставате од состојки во детали напишете.
Проверени рецепти споделете ако имате.