Тави немаме, имаме две тенџериња од Братсво, досега задоволен сум, а луѓе што ги имале подолго време исто се задоволни, ако не ти се брза, знаат понекогаш да се начекаат нивните производи на попуст на пола ценаМислење за производите на Братство Охрид. Сакам да земам нова тава, тенџере средна големина и sauce pan.
Ми изгледаат на ептен солидни производи. Ако некој има искуство со нив би било супер да сподели.
Во Карес.Do sega ne uspejav da najdam.
Kade da kupam 'cast iron pan' vo Skopje? Do sega ne uspejav da najdam.
Во скопје сум го превртел не сум нашол ништо до сеа. Во случај да ве води патот накај Солун, Лоџ се продава во едно градче блиску до граница кај Битола. Еве линк https://www.dimtsas.eu/en/products/lodge-cast-iron-cookwareВеќе 2-3 дена пребарувам enamel cast iron fry pan во Скопје и не можам да најдам... Единствено на страната на Карес најдов, но пишува sold out.
Ги имам користено и Стауб и на ЛеКрусе од кои поседувам неколку. Нигде не реков дека не вредат за цената, само дека во Карес ги напумпале малце поише и за тие пари па и помалце се зима Лекрусе од странство. А за тоа од каде знам дека се копии не знам како да ти одговорам. Лекрусе прават гусени тави скоро 100 години, они ги имаат измислено емајлираниве...Од каде знаеш дека се копии и не вредат за цената? Ги имаш користено?