Не ми е целта да се натпреварувам со терминологија. Како и да е, ние „кабает“ немаме. Никому зло не правиме.Нема! (затоа и ја нарекуваат проституција)
Покрај толку докази ти тврдиш спротивно.
Полемизираш со некој кој или не е Македонец или не се чувствува како Македонец, па користиш погрешна аргументација!
Вистинска аргументација би била 'Ќе дојде Филип Македонецот па ќе им им го каже тоа на Грците а по него ќе дојде и Александар па ќе потврди'!
![]()
Автоматски споено мислење:
.. и она што го изумив: Ние имаме судска потврда од меѓународен суд дека немаме вина. А обратно, дека Грција има. Така, морално, чисти сме пред себеси и пред другите.Македонци, нема како поинаку. Во 2008 од владата е испратено писмо до грците/Караманлис за решавање на т.н. егејско прашање и признавање македонско малцинство. Одговорот од грците дека не постои македонско прашање во грција не е потребно да го напишам, нели.
ок, ете идат избори, ќе видиме како другите ќе се справат со соседите и датумот за преговори (морам да потенцирам датум за почеток на преговори затоа што честопати овде велат датум за влез што е различно како исток и запад). На крај краева ако не бива, не бива. И со стројници и пластична операција не не сака неестата и точка. Одамна бизнис заедницата заговараше отворање на истокот за трговија, бизнис и капитал. Ете со таков пристап кон бизнисите, нека стават во програмата вакво нешто, просто да се изразам сакате да почнеме преговори како Македонија или не. Ако не, ајт у к (дипломатски нормално, ја не сум дипломат)...сигурен сум барем 60% ќе бидат гласани, ако успеат правно да го вратат името за внатрешна употреба (и кон над 120те држави кои не признаа како Македонија) веројатно многу поголем %. Само пред тоа треба да се отворат источни пазари и помош. Па нека ставаат и бисти од Македон, Присли и кој сакаат. Али вака одење контра, а ги молат, не ојт...
Но ајде да додадам, што потоа на внатрешен план. Зголемен криминал, институците страва, судството хорор...
Знам Грција што одговара, Грција е пример за геноцидна држава каква не знам дали има втора после втората светска војна, во Европа, а и многу пошироко. Ете, демократиите од Грција и Бугарија, кои од нас бараат „чуда“, нека објаснат за судските решенија што како држави ги добиваат со децении за (не)почитување на основни човекови права.
Последно уредено: