Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Единственото нешто добро што излезе од решението на спорот со Грција е што Бугарите не можат да го смислат новото име.
ЗАБРАНЕТА ТЕМА: Првите акции против окупаторт не се на 11 октомври
немавме среќа да попримиме германска култура ,ние просрбска сељачка култура ни наметнаја србоманците,види ги Хрватите под австроунгарска влас и германска покултурен народ шо ти е .Знаејќи дека културната матрица на фиромјаните е токму ова
неразумно ми е било што да бараат од вас, освен да не лажете
По реакцијата на бугарските интелектуалци на декларацијата на официјална Софија.......Бугарскиот професор Дичев: Замислете Италија да и постави ултиматум на Шпанија да си стави ѕвездичка на јазикот
![]()
Бугарскиот професор Дичев: Замислете Италија да и постави ултиматум на Шпанија да си стави ѕвездичка на јазикот
По реакцијата на бугарските интелектуалци на декларацијата на официјална Софија, професорот по културна антропологија, Ивајло Дичев во колумна за ДВ оценува: Премиерот Борисов сака само да им угоди на националистите.„Бугарија го фрли камчето. Тоа се вика „Рамковна позиција“. Мислев дека инатењетfokus.mk
Што точно сака Бугарија од С. Македонија?
![]()
Што точно сака Бугарија од С. Македонија? – DW – 11.10.2019
По реакцијата на бугарските интелектуалци на декларацијата на официјална Софија, професорот по културна антропологија, Ивајло Дичев во колумна за ДВ оценува: Премиерот Борисов сака само да им угоди на националистите.www.dw.com
сепак, бугарската држава од секогаш била таква. Повеќе вина носат домашна петта колона, квинслинзи, без кои и бугарите и грците ќе ни се...
Прегледај го приврзокот 219358
не се запотувајПо реакцијата на бугарските интелектуалци на декларацијата на официјална Софија.......
Декларацијата за која станува збор ја потпишали 30 лица, од кои повеќето се пензионери, дизајнери, електричари,математичари, журналисти и прависти...од овие 30 - половина са од Македониjа..
Но, не е тоа важно дали 30 или се 300 луге - не можат да ги одредат надворешната политика и одлуките на парламентот.
Ај да видиме бетонов колку ќе издржи сеа.не се запотувај
БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА НА БОРИСОВ ПОДДРШКАТА ЈА УСЛОВИ СО НЕСПОМНУВАЊЕ „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“ И „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР![]()
БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА НА БОРИСОВ ПОДДРШКАТА ЈА УСЛОВИ СО НЕСПОМНУВАЊЕ „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“ И „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР“ - Сакам Да Кажам
Бугарското Народно собрание ја усвои декларацијата со која на Македонија и Албанија им се одобрува да ги почнат пристапните преговори […]sdk.mk
10 октомври 2019
Не си сватил..не се запотувај
БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА НА БОРИСОВ ПОДДРШКАТА ЈА УСЛОВИ СО НЕСПОМНУВАЊЕ „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“ И „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР![]()
БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА НА БОРИСОВ ПОДДРШКАТА ЈА УСЛОВИ СО НЕСПОМНУВАЊЕ „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“ И „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР“ - Сакам Да Кажам
Бугарското Народно собрание ја усвои декларацијата со која на Македонија и Албанија им се одобрува да ги почнат пристапните преговори […]sdk.mk
10 октомври 2019
По оваа логика можеше и Италија на Хрватска слично да бара, има и во Хрватска дузина споменици .. всушност и се јавуваат од време на време некој италијански јавни личности со територијални барања, ама не помислува парламентот да се глупира..не се запотувај
10 октомври 2019
Бетонот (многу е порозен и со малку цемент во него) ќе издржи до првиот појак мраз. А зимата приближува...Ај да видиме бетонов колку ќе издржи сеа.
Слободно прикажи ни ги тие документи. Со тоа што имај на ум дека ако тие во тие документи нема наведено Македонско малцинство - не се бројат. Затоа што не е можно да немало Македонско малцинство, па одеднаш во 1945 да биде огромно:
Прегледај го приврзокот 219317
![]()
Demographics of Albania - Wikipedia
en.wikipedia.org
На страна фактот што од старт реков дека документи на Бугарски не се бројат затоа што Македонците ги сметаат за Бугари, а и фејлот со муслиманите од Дебар кои "зборуваат Бугарски" но не сакаат да се бројат како Бугари (затоа што ем зборувале Македонски, ем биле Македонци), според документов излегува дека имало 11.000 Бугари во Албанија... Каде се сега? Ако стварно биле толку немало да исчезнат, туку ќе ги имаше и сега во официјални цензуси. Поздрав.![]()
Автоматски споено мислење:
![]()
На страна фактот што од старт реков дека документи на Бугарски не се бројат затоа што Македонците ги сметаат за Бугари, а и фејлот со муслиманите од Дебар кои "зборуваат Бугарски" но не сакаат да се бројат како Бугари (затоа што ем зборувале Македонски, ем биле Македонци), според документов излегува дека имало 11.000 Бугари во Албанија... Каде се сега? Ако стварно биле толку немало да исчезнат, туку ќе ги имаше и сега во официјални цензуси. Поздрав.