Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

L

Lu

Гостин
Не знам за такви перални ама средната перална кај МЗТ салата е супер! 150 денари внатре-надвор и супер работат. Значи средната (има 3). Другите две не ги бива.
Ок,фала.
А дали некој ја носел колата во Карпош 4 пералната се викала washfabrik и ми ја изнафалија,колите ги переле машински и со некој восок кој давал одличен сјај и изгледала како полирана.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ние таму почнавме да ја переме Астрата, 200 денари али задоволен сум, не ми ја гребат цигани колата со четки и други глупости или ко шо праат прво со крпа доле на прагот па на кров иде.. еднаш му реков на еден добро бе дечко ти коа се бањаш прво нозете ги миеш па главата??

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ок,фала.
А дали некој ја носел колата во Карпош 4 пералната се викала washfabrik и ми ја изнафалија,колите ги переле машински и со некој восок кој давал одличен сјај и изгледала како полирана.
Прво пошто е нова колата можете да ја однесете убаво да ја исполираат, за да се заштити оригиналната боја, површината од гребење. Ние така направивме со нашата. После кај сакаш пери ја, ништо нема да и биде :)
Средството тоа со восок го ставаат во пералната во Рамстор, ама искрено не ги бива многу дечките. Јас ја перам колата кај мене во маало, спроти Фонтана, Градски парк, супер ја перат.
Исто се добри и тие што ги спомна. Зависи во кој дел од Скопје живееш, прашај поспецифично, не ти се исплати да одиш од Ѓорче до Ново Лисиче за едно перење :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Кај перат уште со четки?

СИте првин ги прскаат со пумпа со некое средство и после вода под притисок излегува нечистотијата, и на крај ги бришат само со сува крпа.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Перат уште негде со четки веруј.. ако не со четка ќе ти ја изгребат со некоја гнасно крпиште.. посебно на оние пералнине кај имес ресторанот..

L

Lu

Гостин
Прво пошто е нова колата можете да ја однесете убаво да ја исполираат, за да се заштити оригиналната боја, површината од гребење. Ние така направивме со нашата. После кај сакаш пери ја, ништо нема да и биде :)
Средството тоа со восок го ставаат во пералната во Рамстор, ама искрено не ги бива многу дечките. Јас ја перам колата кај мене во маало, спроти Фонтана, Градски парк, супер ја перат.
Исто се добри и тие што ги спомна. Зависи во кој дел од Скопје живееш, прашај поспецифично, не ти се исплати да одиш од Ѓорче до Ново Лисиче за едно перење :)
Јас живеам во центар, па такада блиску ми е таа перална кај фонтаната во градски парк.
Дали е таа перална кај градски парк каде што имаат и како кафанче,едно до друго се кафанчето и пералната (поранешно Маџо) ?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас живеам во центар, па такада блиску ми е таа перална кај фонтаната во градски парк.
Дали е таа перална кај градски парк каде што имаат и како кафанче,едно до друго се кафанчето и пералната (поранешно Маџо) ?
ти текнува трафиките кај беа кај парк.. КАРШИ. помини ја улицата и има таму кафанче па сендвичарата па лепенка до него е пералната..

П.С а да те прашам ја нешо.. нели мислиш дека 5 пати ти е поубаво да земеш да ја исполираш колата ко шо ти кажа некој претходно и САМ да ја переш колата? ако одиш по перални може се да ти се деси - тоа да знаеш. може дечките супер ке си ја завршат работата ама некој ко за инат (од страна) може да ти ја гребне со клуч или слично.. а и верувам дека подобро перење нема никој да ти пружи отколку ти сам да земеш да си ја испереш

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Одма спроти фонтаната, една перална е, не може да се утне, до нејзе лево има сендвичара, десно е новиот хотел што го направија. Иако, стварно би ти препорачала прво убаво да се исполира за да се заштити.
И уште еден совет, покрај ова за перењето, добро би ви било да си ставите и навлаки на седиштата да не се излитат оригиналните зашто полесно е да смениш обична навлака отколку да ги тапацираш оригиналните. Јас отидов во фирмата што прават навлаки (да не рекламирам, ако сакаш ќе ти пратам пп :) ), кога ми ги ставаа навлаките налета и дечкото што полира коли и одма ја зема за полирање колата :)

ти текнува трафиките кај беа кај парк.. КАРШИ. помини ја улицата и има таму кафанче па сендвичарата па лепенка до него е пералната..

П.С а да те прашам ја нешо.. нели мислиш дека 5 пати ти е поубаво да земеш да ја исполираш колата ко шо ти кажа некој претходно и САМ да ја переш колата? ако одиш по перални може се да ти се деси - тоа да знаеш. може дечките супер ке си ја завршат работата ама некој ко за инат (од страна) може да ти ја гребне со клуч или слично.. а и верувам дека подобро перење нема никој да ти пружи отколку ти сам да земеш да си ја испереш
А ако живее во зграда како да ја пере сама? На балкон? :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
перална како ваш фабрик има и во ново лисиче, на бензинската на макоил... има варијанти за перење од 150 до 200 денари. тоа од 200 има буквално сите третмани, вклучувајки и долно перење, практично за во зимо, кога ке падне снег па фино ке испосолат се наоколу... или ако си бил негде кај што имало многу кал па така....

било која варијанта да ја одбереш, ке треба да си доплатиш уште 50 денари ако сакаш и од внатре перење да ти напраат...

L

Lu

Гостин

Абе знам дека е најубаво сам да си ја пере човек колата,али во зграда сум и немам услови за перење.
Инаку летно време е друго,имам викендица со голем двор и таму секоја недела пролет/летно време си одиме и стално си ја перам колата (Фордот, 2 коли имаме) и како што јас си ја перам никој друг неможе да ми ја испере,али кога е зимно време и кога се нема услови мора во перална да се носи.
Да,знам за која перална ми збориш карши фонтаната и ги знам и газдите тие ја држат и пералната и кафанчето истите се газди.

--- надополнето ---

Одма спроти фонтаната, една перална е, не може да се утне, до нејзе лево има сендвичара, десно е новиот хотел што го направија. Иако, стварно би ти препорачала прво убаво да се исполира за да се заштити.
И уште еден совет, покрај ова за перењето, добро би ви било да си ставите и навлаки на седиштата да не се излитат оригиналните зашто полесно е да смениш обична навлака отколку да ги тапацираш оригиналните. Јас отидов во фирмата што прават навлаки (да не рекламирам, ако сакаш ќе ти пратам пп :) ), кога ми ги ставаа навлаките налета и дечкото што полира коли и одма ја зема за полирање колата :)
Ок,фала за советот,а да те прашам каде најдобро полираат коли и колку отприлика би коштало за Лансер?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ок,фала за советот,а да те прашам каде најдобро полираат коли и колку отприлика би коштало за Лансер?
Од мое искуство, одлично полираат во еден сервис кај Кам Маркетот во Скопје-Север. Тоа доаѓа после Порше, втората уличка од десната страна, одма зад Кам. Користат супер средства, плус имаат и средство за полирање на стакла. За цената мора да одиш или да се јавиш да прашаш, јас таму лепев браник па гратис ми беше полирањето. Ќе ти пратам на ПП упатство за стигање до таму и телефон од сервисот :)

L

Lu

Гостин
Alfa Romeo Julieta или Lancia Delta?
Ма каква Џулиета каква Делта само Лансер зимај !!! (хахаха мала шала бидејќи велите многу сум го спомнувала мојот Лансер).
Инаку многу тежок избор и двете коли се прекрасни,али сепак мене Ланчиа Делта повеќе ми се допаѓа.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Се збори за Ганза... вулканизер и перална па и кафана...
така повеќето би знаеле

Kajgana Shop

На врв Bottom