- Член од
- 7 март 2008
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 0
znae li nekoj kade se prodavaat obartometri???
климата не грее кај автомобилите, греењето се одвива преку водата која го лади моторот и истовремено се загрева од него, би требало кога автомобилот ке достигне работна температура да почне да грее, е ама има заебанција бидејки самиот систем има вентил(нормално бидејки во лето ке се свариш) а вентилот отвара и затвара на сајла, провери го вентилот или сајлата.Клима за колку време би требало да почне да грее ?
Клима за колку време би требало да почне да грее ?
и доврши до крај муабетот... ако ја пуштиш климата во зимо кога си пуштил и греење, тогаш нема да добиеш ни греење ни ладење... ладниот воздух од надвор, ке биде уште повеке изладен, и ке го лади хладњачето за греење па нема да дува топло... набрзо, после 4-5 минути ке смрзне климата бидејки воздухот од надвор е ладен и многу влажен, па така и ке престане воопшто да дува...климата не грее кај автомобилите, греењето се одвива преку водата која го лади моторот и истовремено се загрева од него, би требало кога автомобилот ке достигне работна температура да почне да грее, е ама има заебанција бидејки самиот систем има вентил(нормално бидејки во лето ке се свариш) а вентилот отвара и затвара на сајла, провери го вентилот или сајлата.
Колку КС е колата?da prasam da ne znae nekoj cena za tehnicki pregled i registracija????Mi ide sea registracija pa da prasam od prilika so kako so cenive.fala unapred.
80 ks,1.4 e motorot inace se raboti za ford focus.Колку КС е колата?
Околу 6100 е осигурувањето а техничкиот за кола е околу 4000, така да рачунај дека нема повеќе од 11.000 да те фати.80 ks,1.4 e motorot inace se raboti za ford focus.
Ја иам Тигра земено иста машина и фул опрема колата е топ,горе доле и ја за исти пари ја земав со се регистрација и се ме фати 3 500 евра(без озвучување).Колата е бомбона за млад човек и не е грда ко шо вика Валиљbaeh и не е двосед.Едина замерка шо иам за неа е што има многу мртви агли и не е прегледна 100%,амортизацијата е тврда што е нормално за спортско возило,секоја дупка на волан се осеќа а исто и у душа.Има проблеми ноќните светла внатре во колата во багажникот,во контролната табла кај шо е климата(прегоруваат побрзо него вообичаено кај другите коли,али тоа е маана кај Опелите од таа година,нишо сериозно али) и мој совет зимај ја,и пази со педалата за гас пичку матер машина е(на резервоар ќе осетиш)Сакам да купам мал брз градски автомбил.
Еден другар од германија донесе Опел тигра 1.6.16в 2000 година со поминати 84.000 км оргинал со сервисна книшка од 60 годишна жена прва газдарица , автомобилот е како нов, фул опрема, и иде како луд.Прашањето ми е дали вреди 3600 евра регистриран.
П.С. Другарот вика дека добра кола и таму е скапа и дека таму ја купил 2000 евра плус 900 евра платил царина и ддв. плус 150 евра тув и хомолизација и 200 евра регистрација и таблици, и вактички мене ми ја дава без кар на заминување. Дали вреди?
Возилцето е топ. Мада ако се прашувам јас, би барал 2.0 DTI тој мотор е повеќе покажан (а и посилен) од 1.7
3300 евра, 2001 год. дизел мотор, 150 000 поминати.
Побарај има и такви јас си земав 2,0 сила има повеќе многу јасно и не се мисли добар модел никогаш нема да остари )Возилцето е топ. Мада ако се прашувам јас, би барал 2.0 DTI тој мотор е повеќе покажан (а и посилен) од 1.7