когато практиката има проблеми колко месеца след преминаването на положителните страни се променја проверка от вицепрезидента на република б'лгарија?којато практикува напразно в
проверка от вицепрезидента на република б'лгарија...
ПОМОШ. У Јуни 2018 бев у амбасадата у Софија со оригинал бугарско свидетелство од дедо ми да се пријавам. Арно ама презимето на дедо ми е различно (тоа време кога учел друго презиме имал) од раѓање и умреницата со свидетелството. Сега ми бараат да докажам дека тој е истото лице. Каде да одам што да барам по институцииве за да докажам дека дедо ми имал тоа време друго презиме? Молам за помош.
ПОМОШ. У Јуни 2018 бев у амбасадата у Софија со оригинал бугарско свидетелство од дедо ми да се пријавам. Арно ама презимето на дедо ми е различно (тоа време кога учел друго презиме имал) од раѓање и умреницата со свидетелството. Сега ми бараат да докажам дека тој е истото лице. Каде да одам што да барам по институцииве за да докажам дека дедо ми имал тоа време друго презиме? Молам за помош.
Разликите каде се гледаат ,дали само во сведителството е со различно презиме?
Како дошло до промена,односно дали во матично е евидентирана таа промена?
Дали е роден со едно ,а починат со друго презиме?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.