- Член од
- 5 мај 2008
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 127
Ај ако може некој да ми даде некоја онлајн страна за навигатори,светла,бандажи итн..
Убаво ти кажа Џиш ама место сунѓерче можеш да земеш мрежа (оние од пиперки од компири зелени и црвени има) и триење додека не ти паднат рацете тек тогаш ке биде исчистен кровот а за другото е полесно :helou:Да да мислам дека ја памтам сликата пола беше исчистено пола не ,па го имаше сликано,ако е таа слика што мислам.Иначе не ми е за парите и онака еве иде лето да ја средам малку естетски,па за 4000 км треба редовен сервис и така.Женски треба да се возат, кола да се среди
Мрежа никако. Платното што се вградува во автомобилите и не е со некој којзнае каков квалитет, згора на тоа 10-15 години стоено исклучиво на суво и жешко (особено во летниот период). Мрежата од компири е добра за миење на мрсни флеки на секојдневната облека па и да се оштети ионака е неупотреблива. Ако ја употребиш на тапацирите во колата има големи шанси да направиш трајни и непоправливи оштетувања, а со тоа не си завршил работа.Убаво ти кажа Џиш ама место сунѓерче можеш да земеш мрежа (оние од пиперки од компири зелени и црвени има) и триење додека не ти паднат рацете тек тогаш ке биде исчистен кровот а за другото е полесно :helou:
Пс: И немој само да ги возиш женските има и попаметна работа од возење :pos2:
Јас секогаш користам таква мрежа и сум немал проблеми пред некој ден чистевме еден џип Honda HRV и беше пожолтен кровот кога го пројдовме со мрежата обеле како од фабрика страничните тапацира беа ќумур и тие се исчистија супер и немаше никакви оштетување.Мрежа никако. Платното што се вградува во автомобилите и не е со некој којзнае каков квалитет, згора на тоа 10-15 години стоено исклучиво на суво и жешко (особено во летниот период). Мрежата од компири е добра за миење на мрсни флеки на секојдневната облека па и да се оштети ионака е неупотреблива. Ако ја употребиш на тапацирите во колата има големи шанси да направиш трајни и непоправливи оштетувања, а со тоа не си завршил работа.
А за возењето во право си :pos2:
јас би ја зел лагуната незнам некако форд не ми е за земање а лагуната е одлична колаДечки што мислите која кола е подобра Форд Мондео или Рено Лагуна од 1996-2000 година, бензин? Можете ли некаква споредба да ми направите на овие два модела. Најмногу ме интересира моторот неговата издржливост и потрошња. Другото е помалку битно за мене.
Ова ве прашувам затоа што наскоро ке идам во Словенија и се двоумам помеѓу овие две коли која да ја земам.
Исто така кажете ми некој совет на што да внимавам посебно, кој тип на коли да го барам таму што е сличен на овие два. Поздрав.:smir:
http://jjlo87.files.wordpress.com/2009/12/46-ford-mondeo1.jpg
http://katalog-automobilov.sk/img/renault-laguna-3-0-v6-24v-1.jpg
А можеш ли да ми објасниш зошто се одлучуваш за Лагуната, зошто таа е подобра од Мондеото и ако е подобра кои се слабостите на Мондеото?јас би ја зел лагуната незнам некако форд не ми е за земање а лагуната е одлична кола
Со фордот ќе си поминеш поефтино. Поефтини делови, попристапни делови...Што бензинец сакаш? Јас мислам дека и 1.8 и 2.0 се покажаа одлични (издржливи). Е сеа се зависи во каква состојба ќе ја најдеш колата во СЛО, но јас би одел на Мондеото. Е сеа трошат бензинците за трошење, ама и Лагуната не оди на воздух.А можеш ли да ми објасниш зошто се одлучуваш за Лагуната, зошто таа е подобра од Мондеото и ако е подобра кои се слабостите на Мондеото?
Па мислам дека 1.8 повеке ми се допаѓа. И братучед ми ми вика дека во СЛО е подобро да се земе Рено не знам зошто, ама јас одсекогаш сум му имал повеке мерак на Мондеото, од пред 10 години го меркам него и сега ми се укажува шанса да бирам така да сеуште не знам ама изгледа Мондео ке биде.Со фордот ќе си поминеш поефтино. Поефтини делови, попристапни делови...Што бензинец сакаш? Јас мислам дека и 1.8 и 2.0 се покажаа одлични (издржливи). Е сеа се зависи во каква состојба ќе ја најдеш колата во СЛО, но јас би одел на Мондеото. Е сеа трошат бензинците за трошење, ама и Лагуната не оди на воздух.
Да, денеска ова го забележав случајно. Среќа што не се з. да земам (иако иам веќе една) друга боца од 2 кила ради прописиве али многу од луѓето потрошија пари да ги набават. Стварно мизерни и ниски одлуки.Владата денес ја укина одредбата за задолжително поседување на ПП апарат во патничките возила. Само се препорачува дека е добро да се поседува , а доколку се одлучиш да купиш, не е пропишано каков тип и големина....
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=58990